Naprej na vsebino

Zidanšek: SLS ne bo dovolila dviga davkov!

Informacije o povišanju DDV na 24% so razburile predsednika stranke SLS, mag. Marka Zidanška, ki je povedal, da njegova stranka ne bo dopustila nobenega dviga davkov, napoveduje pa odločen boj za vzdržen dvig vseh plač.

Zidanšek napoveduje boj za vzdržen dvig vseh plač.

»Zdrava kmečka pamet nam pove, da ob istočasnem dvigu plače in davkov ne bomo bolje živeli,« je jasen predsednik SLS in dodaja, da bi bil dodaten dvig stopnje DDV v Sloveniji zaušnica državljankam in državljanom. Zavzemajo se za sočasen dvig vseh plač v Sloveniji, vendar mora biti ta dvig gospodarsko upravičen in rezultat večje produktivnosti – dodane vrednosti na zaposlenega in hkratne nižje obdavčitve dela.

Iz Slovenske ljudske stranke je slišati tudi očitke Vladi, da so že pred skoraj dvema letoma prvi predlagali znižanje stopnje DDV nazaj na predkrizno raven. Spomnimo, da je Vlada v okviru t. i. protikriznih ukrepov julija 2013 pod vodstvom Alenke Bratušek začasno zvišala splošno stopnjo DDV z 20 na 22 odstotkov, znižano stopnjo pa z 8,5 na 9,5 odstotka (pri slednji gre za nujne življenjske pripomočke, hrano in zdravila). Ukrepu so nasprotovali sindikati, zbornice in druge nevladne organizacije, zato je bil zavoljo političnega in socialnega miru zavajajoče predstavljen kot začasen. Mineva že peto leto od dviga davka, namesto znižanja začasnega ukrepa pa Vlada brezglavo napoveduje še dodatno zvišanje.

V SLS pričenjajo tudi kampanijo za znižanje davkov

Prvak SLS mag. Marko Zidanšek še dodaja: »Sprašujem se, ali Vlada skupaj s skrajnim delom opozicije načrtuje takšne norosti z namenom, da uničuje slovensko gospodarstvo in državljane. Slovenija je že brez dodatnih dvigov davka ena bolj obdavčenih držav, dvig DDV na 24 % pa bi nas uvrstil v sam vrh EU. Takšno stanje je usmerjeno proti gospodarstvu, proti novim delovnim mestom in investitorjem ter je ob trenutni gospodarski rasti in dolgoletni stagnaciji dodane vrednosti v Sloveniji tudi zelo nevarno.«

Metod Kranjc

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

27 milijonov evrov za zaposlovanje mladih: subvencij skoraj več kot mladih, ki ustrezajo kriterijem

Od 16. avgusta naprej bo odprto javno povabilo delodajalcem za pridobitev subvencij za zaposlovanje brezposelnih mladih. Bo program dosegel cilje?

Prijava na e-novice