Naprej na vsebino

Zidanšek: SLS bo v Sloveniji odpravila 1000 neumnosti

Zdi se, da si je v Sloveniji vsak uradnik napisal svoj zakon le zato, da upraviči svoj  obstoj v ogromnem državnem aparatu. Slovenski državljani se zato utapljajo v nesmiselnih zakonih, ki jih je iz leta v leto več. V Stranki SLS so se odločili, da zberejo 1000 neumnosti, ki jih državljani živijo vsak dan in se lotijo reševanja le teh.

V samostojni Sloveniji ogromno novih zakonov

“Slovenija je ob osamosvojitvi imela  le 357 zakonov in 872 podzakonskih aktov. Do danes se je oblikovalo ogromno novih zakonov, tako, da imamo v veljavi prek 800 zakonov in skoraj 20.000 podzakonskih aktov. Za večino državljani niti ne vedo, če že, pa jih niti ne razumejo, saj je mnogo neživljenjskih in skreganih z vso t.i. kmečko logiko”, je prepričan predsednik SLS mag. Marko Zidanšek. Nerealno je pričakovati,da bo pretirana količina predpisov spodbujala ustvarjalno delo in ustvarjala pozitivno klimo. Tako veliko število predpisov je tudi velik zalogaj za službe, ki nadzorujejo spoštovanje in izvajanje zakonov. Posledično to vodi v sodne zaostanke, neupravičene krivice in dovolj manevrski prostor za vse kriminalce. Takšno stanje je nevzdržno in duši normalni razvoj. Države EU, ki imajo manj zakonov in predpisov, so tudi gospodarsko razvitejše in uspešnejše.

V SLS bodo v okviru kampanije #Varno, #Gospodarno, #Lokalno odpravili 1000 neumnosti v slovenski zakonodaji.

Odpravimo 1000 neumnosti

V SLS že dlje časa opozarjajo na veliko število predpisov, pravil, zakonov … ki so skregani z realnim življenjem posameznika. Le ti državljane ovirajo in jim kradejo njihove ustavne pravice. Zato so se odločili, da začno z akcijo Odpravimo 1000 neumnosti. Na njihovi spletni strani: http://www.sls.si/odpravimo1000neumnosti-obrazec/ lahko oddate svoj predlog in sooblikujete seznam. Prepričani so, da se je vsak državljan vsaj enkrat v življenju srečal s situacijo, ki je bila produkt neživljenjskih predpisov in si želi, da bi se le ta odpravil. V SLS se zavedajo, da vseh težav ne bodo rešili, a če bodo pomagali spremeniti vsaj nekaj predlogov, bo vsekakor življenje malce lažje.

Z majhnimi dejanji in vztrajnostjo se da marsikaj spremeniti, le začeti je potrebno nekje.

Ines Logar

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

Kam so vsi natakarji šli?

Če je bilo pomanjkanje natakarjev očitno že v preteklosti, so po epidemiji covida-19 postali redki kot dragulji. Se pa najdejo gosti, ki z njimi še vedno ravnajo kot svinja z mehom.

Prijava na e-novice