Naprej na vsebino

Teta Mici: Vsak je svoje sreče kovač

Ljudje smo zanimiva, a zelo zakomplicirana bitja, tako moški, kot ženske. Če ravno nam je bila dana možnost, da smo misleča, govoreča bitja, smo včasih le živali, ki sledimo svojemu nagonu, nasvetom napačnih ljudi in pustimo, da ego vodi nas vsakdan. Priznati na glas, da je bila storjena napak je včasih misija nemogoče, težko nam je dojeti, da nekdo druga ne gleda na svet z našega zornega kota, ter da vidi stvari bistveno drugače kot mi. Odnosi so tako kompleksni, da je kvantna fizika še tu amater. Ne obstaja seznam navodil, ki bi te, kot pri sestavi omare, vodil skozi nekaj navidez nemogočega. Ni pravil, ni navodil, le bolečina ali sreča je rezultat tega.

Včasih bi bilo najboljše, ko se znajdemo v težavnem odnosu, pa naj bo to relacija med partnerjema, ločenima staršema, staršem in otrokom, sorodniki, prijatelji, sodelavci, šefom in zaposlenimi, učitelji in starši … da bi imeli tretjo osebo, ki bi znala nastalo zmedo ovrednotiti in objektivno oceniti, ter vsem udeleženim na njihov razumljiv način razložiti, kaj se dogaja na drugi strani. Ta oseba je tudi Teta Mici. Gospa z dolgoletnimi izkušnjami na področju odnosov, komunikacije in iskanju skupnih točk v vseh mogočih odnosih. V Slovencu bo skrbela za nasvete o odnosih, vam podajala konkretne napotke in rešitve pri različnih vaših težavah, ki v odnosih z drugimi nastajajo.

Če imate težave v partnerskem odnosu in imate občutek, da sta le prijatelja, znanca, ki živita pod isto streho, ali če ste začeli dvomiti o tem, da ste dober starš, če ne veste, kako bi zgladili spore s sorodniki, prijatelji, sodelavci, ali vam vsi razlagajo, da je nekaj z vami narobe, veste da se vedno znova znajdete v situaciji, kjer ste prizadeti, izdani in razvrednoteni … potem nam pišite na urednistvo@slovenec.org, s pripisom za teto Mici in z izbiro vzdevka, da boste vedeli, da teta Mici odgovarja ravno vam.

“Vsak je svoje sreče kovač,” pravi star pregovor. Če si želimo priznati, ali ne je to res. V življenju ni naključij, vedno se vse zgodi z razlogom, če le znamo najti le tega. A dostikrat ko smo v težavah, ne vidimo izhoda, saj so bolečina, strah, žalost in še kaj močnejši, kot realna presoja. Vse odgovore imamo sami, a včasih potrebujemo nekoga, ki nas opomni, da če se ene vrata zapro, so tam še vedno okna in druga vrata. Nekoga, ki mu zaupamo, ter nam da krila, da vzletimo in pokažemo kaj zmoremo. Včasih je iskren pogovor in občutek, da te nekdo razume dovolj, da človek zmore premikati gore. Torej le pogumno in vzemite življenje v svoje roke.

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice