Skip to content

Šarec za dogajanje ob ugrabitvi 79-letnika okrivil kar evropske volitve, ob enem dviguje pooblastila Policiji

Premier Marjan Šarec poudarja, da je pred evropskimi volitvami na dogajanje okrog ugrabitve 79-letnika treba gledati v tej luči. “Vemo, da se nahajamo tik pred evropskimi volitvami, da nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi. Zadeve se odvijajo kar precej hitro, če me razumete.” Ob enem pa naj bi dvignil pooblastila slovenski policiji.” Na spletu se že pojavljajo ugibanja, da premier s tem namiguje, da je bila ugrabitev nekakšen predvolilni konstrukt opozicije, kar bo moral Šarec še obrazložiti.

Včerajšnja ugrabitev 79-letnika iz Bele krajine spreminja politično dogajanje v Sloveniji. Med tem, ko se iz opozicijskih političnih strank (razen Levice) vrstijo pozivi k boljši zaščiti meje s Hrvaško, so celo odzivi  vladnih strank precej drugačni, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Očitno se celo v SMC in SD, kjer so bili do nedavnega veliki zagovorniki politike odprtih mej začeli zavedati, da je vrag vzel šalo. Oboji poudarjajo, da je na slovenski policiji, da na mejah zagotavlja red in spoštovanje zakonodaje. Tega seveda od Policije, ki so jo kadrovsko povsem podhranili zelo težko pričakujejo.

V opozicijski SDS pozivajo vlado k takojšnjem sklicu sveta za nacionalno varnost, ob enem pa skupaj z SLS pozivajo ljudinaj se udeležijo protesta za varovano mejo in varnost občanov, ki bo jutri, ob 17. uri v Črnomlju.

Franc Bogovič iz SLS je od vlade takoj zahteval napotitev dodatnih policijskih in vojaških enot: Nobena suverena država si ne more privoščiti, da se po njej v velikem številu prosto gibljejo ljudje, ki so vanjo vstopili na nedovoljen način in brez kakršnihkoli dokumentov,« je prepričan Bogovič, ki pričakuje nemuden sklic izredne seje Vlade RS in takojšnjo pripravo urgentnih ukrepov za povečanje varnosti na kriznih mejnih območjih. To smo dolžni zagotoviti ljudem in kot mejna Schengenska država celotni Evropski uniji!«, je odločen Bogovič.

Po naših informacijah se v slovenski policiji sploh ne trudijo več vračati ilegalnih migrantov na Hrvaško. “Nima smisla, saj ti vedno pridejo nazaj. Kot bi žogico odbijal od stene,” nam je opisal sogovornik, ki je priznal, da je obmejna policija močno kadrovsko podhranjena. Na uredništvu Slovenca smo pridobili tudi informacije, da naj bi imela obmejna policija od včeraj povečana pooblastila, ti. “metek v cevi”. Slovenska policija v orožju navadno nima streliva, z včerajšnjim dnem pa naj bi policisti imeli v orožju pravo strelivo. Informacije preverjamo pri Generalni policijski upravi. Če informacije držijo, bo premier Šarec težko pojasnil svojo javno držo “nič se ni zgodilo”. Ob enem pa bo prav on izpadel tisti, ki želi iz te tragedije pridobivati evropske politične točke.

Metod Kranjc

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice