Skip to content

Franc Bogovič v Krškem gostil največje politično zborovanje – 22. tradicionalni tabor SLS

Krško, Stadion Matija Gubca, je danes gostil, po napovedih javnomnenjskih raziskav, zmagovalce letošnjih Evropskih volitev. Kandidat za Evropskega poslanca, Franc Bogovič, je v sklopu 22. Tabora SLS, uspel zbrati več tisoč glavo množico.

Na taboru so bili tako prisotno vsi kandidati za Evropske poslance skupne liste SDS & SLS, ki so se predstavili obiskovalcem. Zbrane so nagovorili predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik SDS Janez Janša, gostitelj tabora in domačin Franc Bogovič, predsednik NLS Franc Kangler in nosilec liste Milan Zver.

Gostitelj Tabora Franc Bogovič, kandidat št. 4 na na skupni listi SDS in SLS je v svojem nagovoru obljubil, da si bo v primeru ponovne izvolitve še naprej prizadeval za razvoj podeželja, zagotoviti pogoje, da bodo pridelki pošteno plačani, da se ne bo trud izgubil. »Rad vstanem zjutraj, grem na traktor, opravim delo v sadovnjaku. Vem, kako je, ko ti pozeba pobere pridelek. Prizadeval si bom, da bo kmetijska politika tako evropska kot tudi slovenska, da mladi ne bodo šli v tujino,« je Bogovič opisal svoja osrednja prizadevanja za podeželje, tudi skozi njegovo uspešno pobudo Pametne vasi.

»Lista, na kateri se, je tudi “garant, da bomo živeli v varni Sloveniji. Ne sme se nam več dogajati to, da naša meja ne bo več zavarovana. Tudi tisti v Evropi, ki so bili naklonjeni odprtim mejam, so namreč že spoznali, da je mejo treba zavarovati,doma pa imamo še nekaj dela, da prepričamo o tem predsednika vlade . To je naša skupna naloga v naslednjem mandatu!«, je povedal in dodal, da je kmete in živinorejce treba prav tako zavarovati, da jih ne bodo zveri ogrožale.

V zaključku svojega govora je Bogovič še izpostavil: »Smo tisti, ki verjamemo v združeno EU, kjer so ljudje svobodni, kjer se svobodno gibljejo. Zavezništvo za mlade na področju gospodarstva, zavedamo se pa tudi naših korenin. Naše korenine so v krščanstvu, bogati kulturni zgodovini. Mi bomo naše domove zavarovali!«

Janez Janša, predsednik SDS, je v svojem nagovoru stranki SLS čestital za pogum pred 31. leti, ko je tudi sam vstopil v takratno Slovensko kmečno zvezo, ter dodal, da sodelovanja na evropskih volitvah ne narekuje “zgolj srce, ampak tudi pamet, saj je vstopni prag visok”. Janša je v spravljivem jeziku govoril tudi o velikem potencialu, ki ga ima Slovenija in ga moramo izkoristiti. S tem je predsednik največje opozicijske stranke široko odprl pot sodelovanja na politični desni sredini. Janša želi s svojimi vzorom pokazati, da SDS ni takšna stranka, kot se jim je v preteklosti očitalo – da so povezovalni in da so spravljivi, takšna drža pa vsekakor spreminja politično situacijo v Sloveniji.

Marjan Podobnik, predsednik SLS pa je v svojem z besedami “Odločamo namreč mi, ne nekdo drug,” pozval k prevzemu odgovornosti in udeležbi na bližajočih se volitvah. “Če želimo podpreti slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, ter če želimo, da bo slovensko podeželje ostalo živo, potem je treba iti na volitve in podpreti skupno listo SDS in SLS-a,” je še povedal. Podobno kot Bogovič, je tudi Podobnik zbrani množici položil na srce, da so letošnje evropske volitve pomembne “če želimo imeti Evropo, ki bo mesto miru, možnosti in prihodnosti tudi za Slovenijo”, ker “Ni namreč samo po sebi umevno, da bomo živeli v miru,”.

Preko 3000 udeležencev tradicionalnega tabora SLS sta preko velikih ekranov nagovorila tudi Manfred Weber, vodilni kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) za predsednika Evropske komisije in nova predsednica nemške CDU Annegret Kramp-Karrenbauer. Za zabavo so na poskrbeli Ljudski pevci Vipave, Družinski ansambel Sotošek, Nuša Derenda in Čuki.

Največje politično zborovanje pred letošnjimi evropskimi volitvami je obiskalo več kot 3000 podpornikov.

Na taboru SLS so v svojem slogu poskrbeli za ohranjanje ljudskih običajev. Udeleženci so se lahko preizkusili v kmečkih igrah – žaganju hloda, zabijanju žebljev in vlečenju vrvi. Na dogodku je bilo moč opaziti tudi stojnice, kjer so se predstavili nekateri slovenski kraji, s tem pa SLS utrjuje svojo zavezanost decentralizaciji in slovenskemu podeželju. Franc Bogovič in organizatorji pa niso pozabili niti na najmlajše za katere so bile pripravljene zabavne animacije.

Alenka Gabrovec

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice