Skip to content

Časopis Slovenec pripravljen prevzeti organizacijo kmečkega dvoboja dveh Marjanov

Avtor: Uredništvo

Problematika zveri se seli na politično plesišče, kjer je v zraku pravi kmečki dvoboj dveh Marjanov, dveh voditeljev političnih strank. Časopis Slovenec pa jima ob tako zanimivem dogodku ponuja svojo pomoč.

Težava napadov zveri v Sloveniji je zelo pereča in je pripeljala do vrelišča, ko je Simon Zajc, minister za okolje in prostor, prizadetim domačinom razlagal, da se morajo naučiti sobivanja z volkovi. Sindikat kmetov Slovenije je napovedal protest in ga v Velikih Laščah tudi izvedel. Ob tem so jih podprli tudi v SLS, konec koncev so se prav v tej stranki vedno postavili ob bok kmetom, ter bili dolgo njihov glas v parlamentu. Ko je Sindikat kmetov Slovenije klonil pod pritiski in grožnjami je organizacijo vseh aktivnosti prevzela SLS.

Večer pred napovedanim protestom v Gornji Radgoni so v SLS dobili zagotovila, da bo vlada le uresničila njihove zahteve in zjutraj je bil protest odpovedan. To pa je dalo krila Marjanu Šarcu, ki je na otvoritvi Agre ostro obračunal s predsednikom SLS Marjanom Podobnikom. Slednji je premierju vrnil žogico oz. vrgel rokavico z izzivom, da svojega soimenjaka povabi na dvoboj kmečkih opravil (košnja s koso, podiranje dreves, oranju) ali kakšni športni zadevi (nogomet, žogliranje, metanje prostih metov, dirkanjem z avtomobilom na Vranskem v Centru varne vožnje). Šarec je namreč v zadnjem času večkrat poudaril, da je kmečki fant, ki izhaja iz kmetije. Podobnik je razložil, da želi s tem umiriti razgreto ozračje med njima, da se bo zahtevnih stvareh lažje dogovarjalo.

V Časopisu Slovenec smo se odločili, da v primeru, da v kolikor bo do dvoboja res prišlo dogodek v celoti podpremo. V Slovencu bomo:

  • prevzeli organizacijo dogodka
  • poskrbeli za video prenos dogodka v živo in poročanje iz minute v minuto,
  • priskrbeli majice za nastopajoče in navijače SLS in LMŠ,
  • poskrbeli za simbolične nagrade. 

Odločitev ali bo izziv sprejel je sedaj na premierju Šarcu, s tem pa tudi v praksi pokazal, koliko kmečkega fanta je v njem. Premierju in stranki LMŠ smo poslali tudi naše novinarsko vprašanje, ali namerava sprejeti dvoboj. Odgovor še pričakujemo.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
bac
bac
4 years ago

Le zakaj bi LMŠ delala reklamo SLS? Ocenjujem, da Rausa Marjanov ne bo!

Prijava na e-novice