Skip to content

Smučarski sejem Snežinka vabi v Ljubljano

Avtorica: Katja Gantar

Do nedelje na Gospodarskem razstavišču že 50. zaporedoma poteka Smučarski sejem Snežinka, ki že leta privablja ljubitelje in ljubiteljice zimskih športov. Slovenci smo športniki po duši, Slovenija pa nam s svojo čudovito raznolikostjo skozi vse leto omogoča športno udejstvovanje zunaj v naravi – v soncu in dežju, poleti in pozimi …

Ker smo tik pred novo smučarsko sezono, je čas, da preverimo svojo smučarsko opremo. Sejem Snežinka ponuja dobro priložnost, da vse za zimske športe (do)kupimo na enem mestu. Ta največja smučarsko-sejemska prireditev ponovno pričakuje več kot 15.000 obiskovalcev in na prostranem prostoru ponuja pestro izbiro nove in rabljene opreme za zimske športe. Del sejma pa kot vsako leto predstavlja tudi komisijska prodaja rabljene smučarske opreme.

Če nameravate sebi ali svojim otrokom kupiti nove ali rabljene smuči, smučarske čevlje in palice, smučarska oblačila, čelade, drsalke ali si v predprodaji zagotoviti brez čakalne vrste smučarske vozovnice za eno ali več slovenskih smučišč, vas Snežinka z odprtimi rokami pričakuje.

Rabljeno ali novo, staro za novo ali staro za staro?

Ekskluzivno za Slovenec.org smo se pogovarjali z enim od razstavljavcev sejma, Mladenom Mikanovićem iz Servisa Žare, ki je povedal, da so na sejmu Snežinka prisotni vsako leto že od leta 1991. »Nudimo servis smučarske opreme, smuči, boardov, drsalk, prodajamo rabljeno in novo smučarsko opremo. Najmlajšim in tistim, ki niso še odločeni, če bi postali pravi smučarji ali ne, omogočamo izposojo smučarske opreme,« pravi sogovornik. Pri njih je opremo mogoče tudi zamenjati »staro za staro« ali z doplačilom »staro za novo«. »Z odzivom na sejmu smo vsako leto zelo zadovoljni – sploh čez vikend,« zaključuje.

Mladen Mikanović iz Servisa Žare. Foto: Katja Gantar

Med ponudniki, ki ponujajo samo novo zimsko opremo, se je prvič na tem sejmu predstavljalo podjetje B2MS Sport fashion. Lastnik podjetja Borut Mausar nam je povedal, da na tem sejmu predstavljajo nekoliko drugačno športno ponudbo in ne le zimske. Poleg drsalk ponujajo namreč tudi rolerje, kotalke, skiroje, longboarde, kompresijska oblačila … S svojim znanjem pri dveh svojih proizvajalcih sodelujejo tudi pri razvoju. Za razliko od ostalih ponudnikov na sejmu ne ponujajo smučarske opreme, temveč rekvizite za zimske športe in opremo, ki se jo lahko uporablja na ledu.

Borut Mausar s soprogo zastopa na sejmu podjetje B2MS Sport fashion. Foto: Katja Gantar

Med ponudniki smučarskih kart v predprodaji, smo se pogovarjali s predstavnico Vogel Ski centra, Elviro Rebolj, ki nam je povedala, da na sejmu predstavljajo svoje prekrasno smučišče. »Običajno našo stojnico obiščejo zvesti obiskovalci Vogla, ki si v predprodaji zagotovijo cenejše vstopnice. Te so na voljo do 30. 11. Cena celodnevne smučarske karte v predprodaji znaša 26,5 evra, v redni prodaji je cena 33 evrov,« pravi gospa Elvira.

Brez kakovostne in redno servisirane smučarske opreme se zimske radosti in snežni oddihi lahko sprevržejo v neprijetno doživetje, zato je zaradi naše varnosti in zdravja ključno, da se pred smučarskimi podvigi dobro pripravimo, ne le kondicijsko. Obvezna smučarska oprema zajema očala, smuči, palice, paščke, smučarsko obutev, zaščitno opremo in rokavice. Vrhnja obleka mora biti vodoodporna, če ne želimo ob prvem padcu čutiti mokrote, oblačila pa morajo biti tako kakovostna, da ves čas ohranjajo telesno temperaturo.

Smučarski sejmi po Sloveniji

Sezona smučarski sejmov se vsako leto prične sredi novembra, zaključi pa sredi decembra. Če vam ne bo uspelo obiskati najbolj obiskane Snežinke ali katerega od mnogih smučarskih sejmov, ki ta konec tedna potekajo po vsej državi, vam ponujamo še datume preostalih. Naj vam prihajajoča zima izpolni (športna) pričakovanja!

Bled: Smučarski sejem na Bledu

Kdaj: 29. november do 1. December

Kje: OŠ Bled

Kamnik: Sejem smučarske opreme Kamnik

Kdaj: 30. november in 1. december

Kje: OŠ Stranje

Laško: Sejem rabljene smučarske opreme

Kdaj: 29. november do 1. december

Kje: Avla OŠ Primož Trubar Laško

Medvode: Sejem rabljene smučarske opreme

Kdaj: 1. december

Kje: Tržnica Medvode

Mozirje: 22. tradicionalni sejem rabljene, nove in starodobne smučarske opreme in opreme za zimske športe

Kdaj: 30. november in 1. december

Kje: Športna dvorana Mozirje

Novo mesto: 41. smučarski sejem Novo mesto

Kdaj: 30. november in 1. december

Kje: Športna dvorana Marof

Prevalje: Zimsko športni sejem v Prevaljah

Kdaj: 14. in 15. december

Kje: Mala telovadnica pri OŠ Franja Goloba v Prevaljah

Radovljica: Tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme v Radovljici

Kdaj: 12. do 15. december

Kje: Telovadnica TVD Partizan Radovljica

Sevnica: 14. smučarski sejem v Sevnici

Kdaj: 6. in 7. december

Kje: Mladinski center Sevnica

Slovenj Gradec: Koroški sejem rabljene smučarske opreme

Kdaj: 29. november do 1. december

Kje: Center Rovando

Vransko: Sejem rabljene smučarske opreme v Športni dvorani Vransko

Kdaj: 30. november in 1. december

Kje: Športna dvorana Vransko

Vrhnika: Smučarski sejem na Vrhniki

Kdaj: 6. in 7. december

Kje: Prostori PGD Vrhnika

Smuči na tone. Foto: Katja Gantar
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice