Naprej na vsebino

[INTERVJU] Kljub visokim cenam nepremičnin, povpraševanje na trgu ostaja močno – Nina Hudnik, RONI nepremičnine d.o.o.

RONI nepremičnine d.o.o. je podjetje z več kot 12 letno tradicijo in uspešnostjo delovanja na nepremičninskem trgu, tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno. Strokovna ekipa z močno bazo nepremičnin ter investicijskih projektov je vedno pripravljena iskati najboljše rešitve.

Prilagodljivo. Pregledno. Pošteno. Popolno. – RONI nepremičnine d.o.o.

Direktorica Nina Hudnik
Foto: RONI nepremičnine d.o.o.

Za Slovenec.org nam je več o podjetju RONI nepremičnine d.o.o. razkrila direktorica Nina Hudnik, ki pravi, da kljub visokim cenam nepremičnin, povpraševanje na trgu ostaja močno. Slednje je usmerjeno v investicijske projekte, gradnjo stanovanjskih enot za končnega uporabnika, nakup samostojnih enot primernih za airbnb obliko oddajanja ter nakupom nepremičnin z obstoječimi najemniki.

Na področju individualnega povpraševanja stanovanjskih hiš ter stanovanj je prav tako moč zaznati veliko zanimanje. Iščejo pa se predvsem dvostanovanjske hiše v okolici Ljubljane in 2-3 sobna stanovanja v Ljubljani.

Kot prvi nepremičninski studio z lastno avdio in video produkcijo v Sloveniji združujete uveljavljene strokovnjake z znanstvenih in umetniških področij ter nepremičninske zastopnike. Nam lahko na kratko zaupate kaj več o vašem podjetju? Na trgu uspešno poslujete od leta 2007, kako ste se v 12 letih razvijali?

Podjetje se je sprva kot s.p. s sedežem v okolici Ljubljane osredotočilo le na stanovanjske nepremičnine. Kmalu po ustanovitvi smo se soočili s svetovno gospodarsko krizo, ki je močno vplivala na promet z nepremičninami. 

Kljub težkim razmeram smo vztrajali in iskali nove rešitve. Postopoma smo povečali tim in dosledno skrbeli za kvalitetno izpeljane posle. Uspešno poslovanje ter širitev ponudbe na poslovne nepremičnine je zahtevalo številne nadgradnje, zato smo se preselili v Ljubljano ter se leta 2013 preoblikovali v RONI nepremičnine d.o.o. in začeli poslovanje na novem sedežu na Hacquetovi ulici 9 v Župančičevi jami, kjer nas najdete še danes.

Nedolgo za tem smo odprli tudi podjetje RONI ESTATES LTD. s sedežem v prestolnici Velike Britanije, s katerim smo obogatili poslovanje s tujimi strankami ter v ponudbo vključili tudi poslovanje v drugih državah kot so Hrvaška in Dubai.

Leta 2015 smo v ponudbo vključili tudi različne investicijske projekte ter se usmerjali v srednji in višji cenovni razred nepremičnin.

V letu 2017 smo razširili vodstvo, povečali število zaposlenih ter ustanovili notranjo podporno ekipo in se povezali z zunanjimi strokovnjaki iz različnih področij, kot so avdio in video produkcija, arhitekturni biroji in še mnogo drugih.

Posredujete v prometu s stanovanjskih in poslovnih nepremičnin srednjega in višjega razreda ter investicijskih nepremičninah in projektih tako v Sloveniji, kakor tudi na Hrvaškem, vaše partnersko podjetje Roni estates Ltd. s sedežem v Londonu pa deluje na mednarodnih trgih. Če bi izpostavili tri stvari, ki vas ločijo od vaše konkurence, katere bi našteli?

Zavedamo se, da so ljudje ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja, tako znotraj, kot tudi zunaj podjetja – vsak zunanji partner ter vsaka stranka. Zato smo se odločili na podlagi znanja ter izkušenj pridobljenimi v tujini razviti drugačen način poslovanja s poudarkom na individualnost in specifike vsake nepremičnine kot tudi stranke, ki nepremičnino prodaja ali kupuje. Osebni pristop in odnos, ki ga gojimo s strankami, je nekaj neprecenljivega.

Kot že rečeno nas od konkurence ločijo zadovoljne stranke, ki so se odločile, da postanemo del njihove življenjske zgodbe. Vsem strankam predlagamo, da se ne zanašajo na naše besede, ampak na lastni koži preverijo ali jim naš način dela odgovarja.

Poleg posredovanja pri prodaji stanovanjskih in poslovnih nepremičnin ste se torej specializirali predvsem za posredovanje na trgu investicijskih nepremičnin in nepremičninskih projektov. Kaj konkretno to pomeni? Kakšne priložnosti za investitorje ponujate?

To pomeni da smo v našo ponudbo ne le vključili večje projekte temveč smo za ta namen specializirali del ekipe, saj se temu delu v prihodnosti nameravamo vedno bolj posvečati. Na voljo imamo veliko različnih projektov, tako že obstoječe objekte za prevzem, nepremičnine z najemniki, zemljišča s pripravljenimi projekti ali celo že z gradbenimi dovoljenji in podobno.

Odličen primer je projekt Domus Conclusus, za katerega smo se povezali z arhitekturnim birojem TRIIIJE. Investitorjem ponujamo možnost nakupa zemljišče na eni najbolj iskanih lokacij v Ljubljani, t.j. v Rožni Dolini, hkrati pa je za projekt unikatne, luksuzne, urbane vile že pripravljena vsa dokumentacija za vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja. Koncept nove vile je res edinstven in namenjen strankam, ki si želijo razkošnega bivanja obkroženega z naravo v objektu, ki bo nekoč ena od najbolj prepoznanih stavb v Ljubljani, seveda pa si lahko končni investitor projekt prilagodi po lastnih željah – opcije so popolnoma odprte.

Poleg različnih projektov doma, kot tudi v tujini, omogočamo skupaj z našimi partnerji tudi različne opcije razvoja projektov, financiranje in zavarovanje projektov ter vse ostale storitve, katere bi jih naša stranka želela imeti.

Vemo kako investitorji razmišljate in zato smo temu tudi prilagodili predstavitev projektov ter način prodaje.

Pravite, da vedno znova iščete in uporabljate nove tehnologije, pristope in rešitve, ki prispevajo k razvoju originalnih in izboljšanih storitev pri trgovanju z nepremičninami. Kaj nam lahko zaupate o novem projektu Domus Conclusus?

Pri projektu Domus Conclusus gre za pristno unikatno zasnovano urbano vilo, intimno oazo, ki zahtevnost lokacije obrne sebi v prid in stanovalcem ponudi popolno zasebnost v objemu zelenega vrta. Vse od točke vstopa na parcelo, kjer arhitekturna zasnova klasično dvorišče in dovoz pred vilo, spretno umesti pod objekt, na mesto od koder se odpirajo pogledi na vrt in ki je veliko več kot garaža, je že pravi predprostor bivalnih prostorov. Ambientalna pestrost se vije skozi vse etaže, ki z tlorisnim členjenjem ustvarja zalive in povsem zasebne atrije – vse do terase, kjer se pogled odpre za 360 stopinj, od gozda Rožnika do vil Rožne doline. Dve enoti se prepletata na način, da lahko živita povsem ločeni življenji ali pa se jih v nadaljnjem projektiranju lahko preoblikuje v povsem povezani.

Zakaj je projekt Domus Conclusus zanimiv za investitorje? 

Lokacija, lokacija, lokacija!

Lokacija je edina stvar pri nepremičnini, ki ni spremenljiva. Zemljišče se nahaja v Rožni Dolini, v okolici pa se nahajajo druge prestižne vile, urejena veleposlaništva in rezidence, a vila zasnovana v projektu bo izstopala tako po arhitekturni dovršenosti kakor tudi sami kvalitetni izvedbi in izbiri sodobnih materialov ter tehnologij, ki jih ponujamo skupaj z birojem TRIIIJE Arhitekti. 

Arhitekturo objekta je zasnoval priznan arhitekt Andrej Mercija, arhitekturni biro TRIIIJE, ki na osnovi več kot 60 letne tradicije ustvarja unikatne prostorske zasnove, ki temeljijo na prepletu tradicije in sodobnosti kot tudi specifik njihovih strank, ki se v procesu oblikovanja začinijo s kreativnostjo oblikovalskega tima.

Poleg tega je objekt možno popolnoma prilagoditi vsem zahtevam in željam investitorja, na podlagi katerih biro TRIIIJE pripravi rešitve za projekt, ki senzibilno združuje vso pestrost našega časa v močne, koherentne, a predvsem preprosto prijetne prostorske zasnove.

Katere so vaše tri največje reference?

Anonimnost naših strank in poslovnih partnerjev je naša prioriteta. V kolikor nam druga stran izrecno ne izrazi želje po izpostavitvi, to tretiramo kot poslovno skrivnost. Zadovoljstvo določenih strank, ki so se strinjale z objavo mnenja lahko najdete na naši spletni strani pod rubriko ‘reference’ ter naše partnerje pod ‘partnerji’.

Vir: Roni d.o.o.

S1

Zakaj bi morali potencialni kupci nepremičnin izbrati prav vas?

Vsaka stranka ima pravico do lastne izbire, zato menimo, da je edini pravilen način za izbiro lastna izkušnja. Naša naloga ni, da stranko prepričamo v sodelovanje z nami, temveč je naša naloga poskrbeti, da kupcu poiščemo nepremičnino, ki je najbolj primerna zanj. Naša dejanja bodo sama od sebe kupca prepričal v odločitev za sodelovanje oz. za nesodelovanje z nami.

V primeru sodelovanja prevzamemo odgovornost ter poskrbimo, da je vsaka stranka korektno zaščitena (tako kupec kot tudi prodajalec), da je proces nakupa čim manj stresen ter zaključen v čim krajšem možnem času. Poleg tega vsaki stranki na različnih področjih tudi svetujemo.

Kakšna je vizija in poslanstvo podjetja vašega podjetja?

Poslanstvo našega podjetja je na družbeno odgovoren način skrbeti za višjo kakovost storitev nepremičninskega posredovanja. Prepričani smo, da lahko le na ta način strankam omogočimo, da se odločijo skladno s svojimi prepričanji, pričakovanji in ideali, s tem pa pripomoremo k skupnemu cilju vseh – zadovoljstvu in varnosti naših strank.

Foto: RONI nepremičnine d.o.o.

Vizija našega podjetja je spremeniti način posredovanja z nepremičninami v Sloveniji tako, da postanemo najbolj uspešno ‘customer-centric’ podjetje v industriji. Poleg tega je naš cilj, v sodelovanju z podjetjem RONI ESTATES LTD, postati največje podjetje v Sloveniji po številu tujih strank, ki kupujejo in investirajo v tujini, ter po številu slovenskih investicij v tujini.

Katere so glavne prioritete podjetja v tem trenutku?

Glavna prioriteta v tem trenutku so, in vedno bodo, naše stranke.

OBJAVA JE SPONZORIRANA

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Poklici

Podjetje – kaj je dobro vedeti pred ustanovitvijo?

Imeti podjetje je verjetno želja marsikaterega posameznika. Toda eno plat predstavlja, ko to gledamo v različnih filmih in si naredimo...

Prijava na e-novice