Skip to content

Vabilo k spremljanju omizja o vlogi javnih medijev v demokratični družbi

Vloga medijev je v kritičnih situacijah v državi velika. Prav tako verodostojno, objektivno in preverjeno poročanje, neodvisno od katere koli politične opcije. Društvo novinarjev Slovenije že nekaj časa opozarja na kaotično stanje medijev v Sloveniji. Čas pandemije pa je to težavo še bolj skristaliziral. Objektivno in preverjeno poročanje je dodobra načelo demokratičnost in objektivnost, verodostojnost in preverjenost podatkov sta postali subjektivna ocena. Zato so se Inštitut dr. Antona Korošca, nekateri spletni mediji in SLS odločili, da bodo pripravili okroglo mizo v ponedeljek, 11. maja 2020, ob 16. uri na temo »Vloga medijev v demokratični državi«.

Na omizju bodo sogovorniki spregovorili o odgovornosti medijev, odgovornosti politike ter o odnosu med odgovornostjo in svobodo v medijih.

Udeležbo so že potrdili:

dr. Žiga Turk, kolumnist in pubicist,

– Boštjan Debevec, urednik tednika Družina,

– Bojan Požar, urednik Požareporta,

– Boris Tomašič, urednik Nova24TV,

– Boštjan Vidmar, urednik ETV,

– Primož Jelševar, direktor INAK.

Povabljeni sta tudi Manica Janežič Ambrožič, odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija, in Tjaša Slokar Kos, odgovorna urednica informativnega programa POP TV.

Omizje bo vodil Janez Podobnik. Spremljate ga lahko na Facebook strani Časopisa Slovenec, spletni strani Časopisa Slovenec in na Facebook in spletnih straneh drugih medijev, ki bodo sodelovali na omizju.

Vabljeni k spremljanju! Če imate kakšno vprašanje v zvezi z omizjem, ali bi želeli govornikom zastaviti kakšno, nam do ponedeljka, 11. maja, do 13. ure pišite na urednistvo@slovenec.org. Svoje vprašanje boste lahko zastavili tudi tekom omizja, in sicer v komentar pod prenašanjem v živo.

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Andrej
Andrej
4 years ago

Kje se lahko prijavim da vidim okroglo mizo o medijih. Ne videm linka na Slovenec.org strani

Andrej
Andrej
4 years ago

kje je link za okroglo mizo o medijih, prosim

Prijava na e-novice