Skip to content

Število okuženih z novim koronavirusom spet zaskrbljujoče

Turizem predstavlja večje mešanje ljudi, saj na isto mesto prihajajo tudi ljudje iz drugih držav (gneča na plažah, v trgovinah…), zato je možen večji prenos okužbe.

V Sloveniji so v četrtek opravili 843 testov in potrdili 11 okužb z novim koronavirusom, in sicer štiri v Škofljici, tri v Škofji Loki, po eno pa v Ljubljani, Preboldu, Kobaridu in Ljutomeru. Skupaj so doslej potrdili 1558 okužb – okuženimi je 704 moških in 854 žensk.

Situacija na Hrvaškem je primerljiva s Slovenijo

Infektologinja Bojana Beović je o trenutnem epidemiološkem stanju novega koronaviorusa je dejala, da gre za več vnosov v državo čez državne meje, največ čez južno, kar je povzročilo dodatne primere v Sloveniji. »Povečalo se je tudi število hospitaliziranih oseb,« je dodala Beovićeva in nadaljevala, da turizem predstavlja večje mešanje ljudi, saj na isto mesto prihajajo ljudje iz drugih držav (gneča na plažah, v trgovinah …), zato je možen večji prenos. Državljanom Slovenije je priporočala izogibanje gneči, zato je še toliko pomembnejša ustrezna higiena. »Situacija na Hrvaškem je primerljiva s Slovenijo, obstaja pa možnost, da so ponekod še neodkrita žarišča je pojasnila Beovičeva, ki glede na objektivne podatke potovanja na Hrvaško ni odsvetovala, a je kot državljanka izjavila, da bi lahko Slovenci kakšen dopust lahko tudi izpustili.

Doslej so iz bolnišnica odpustili 297 bolnikov

V bolnišnici so sicer zdravili osem bolnikov s covidom-19, dva potrebujeta intenzivno nego, je na Twitterju objavila vlada. Iz bolnišnice v četrtek po navedbah vlade niso odpustili nobenega bolnika s covidom-19, doslej so jih sicer odpustili 297. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, skupno število umrlih tako ostaja 111.

Trije okuženi na RTV Slovenija

Sicer pa so okužbo s covidom-19 potrdili pri treh osebah, zaposlenih na Radioteleviziji (RTV) Slovenija v Ljubljani. Iz javne RTV hiše pojasnjujejo, da so ob tem v skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom NIJZ, tudi ustrezno ukrepali. Tako so med drugim ostali doma vsi, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice