Skip to content

Janez Remškar : RTV SLO, razžalili in ponižali ste vse nas Slovenke in Slovence!

Gospa Jelena Aščić je globoko užalila Slovenke in Slovence in ne želim je več videti na RTV SLO!

Gospa Jelena Aščić je urednica oddaje Tednik in nam v svoji TV-oddaji odkriva težave ljudi v Sloveniji, tudi tragedije posameznikov, družin in skuša v posameznih primerih celo pomagati ljudem v nesreči. Prispevki so angažirani, kar je prav. Včasih so prispevki pristranski in kažejo le njen pogled na problem. Tudi to je sprejemljivo, kajti novinar mora biti angažiran! Da, veliko je krivic, nepravilnosti in prav je, da se išče ali pokaže na krivce. Žal pa na nacionalni televiziji, ki smo jo prisiljeni plačevati vsi, tudi tisti, ki tega ne želimo, vodstvo in del novinarjev, predvsem iz informativnega programa, v času popolne razdeljenosti Slovenk in Slovencev ne zmore premisleka in kritične ocene delovanja politike za preteklih 30 let.

Dejstvo je, da je večino od 30 let Slovenije oblast v rokah levih oziroma levosredinskih vlad! Dejstvo je, da so v privatizacijskih (prihvatizaciji) poslih in s tem tudi pri krivicah za delavce daleč pred vsemi člani ali simpatizerji bivše KP! Dejstvo je, da so si prav ti levi pomembneži, pred tem samoupravljavci, priredili zakonodajo po svoji meri in privatizirali uspešne dele prej državnih podjetij! Neprofitabilne dele teh podjetij so »poslali« v stečaj in zaposlene na cesto! Torej, stanje v državi je takšno, kakršno je, zaradi delovanja levih oziroma levosredinskih strank!

Vendar je to tabu tema za RTV SLO! Da, nujno je potrebna analiza dela in ukrepov vseh vlad do sedaj, da si nalijemo čistega vina in da bo nacionalna televizija nehala manipulirati!

Sedaj pa k sami gospe Aščić in njenemu tvitu ob proslavi dneva državnosti Republike Slovenije 24. 6. 2020 na Kongresnem trgu! Dovolila si je nedopustno pobalinstvo in nas Slovenke in Slovence »zmerjala« z besedami, da smo pripravili program s »turbofolk kulturo«!

Trenutno ta račun ne obstaja več.

Gospa Aščić! Sem Slovenec, vi niste (vsaj po priimku in mehkem ć sodeč ne) in ne dovolim si takega šovinističnega izpada vas kot novinarke nacionalne televizije ali pa kateregakoli drugega novinarja in katerekoli TV-hiše!

Kar dobro poznam zgodovino Slovenije in slovenskega naroda ter pomen domoljubnih pesmi za vse nas in naše prednike v Sloveniji. Zato vam ne dovolim, da se ob proslavi z izrazito domoljubno vsebino, prekrasnimi posnetki prelepe dežele, ki nikomur ni naredila nobene krivice ali kogarkoli užalila, tako prostaško izražate! Nedopustno je, da RTV SLO ne reagira! Ne dovolim si takih očitkov, ki kažejo na popolno nepoznavanje slovenske glasbe in so skrajno podcenjevalni do Slovenk in Slovencev.  Zahtevam jasno opravičilo vas osebno, ostalo pa pričakujem od vodstva RTV SLO!

In sedaj na kratko o programu, da si Slovenke in Slovenci obudimo spomin, o čem se je pelo na tej proslavi in zakaj sem ogorčen. Za začetek sta nastopali mladi pevka in harmonikarka Irma in Tjaša Lesjak z narodno Kje so stezice, sledil je izjemen operni pevec Jože Vidic s pesmijo Gustava Ipavca Slovenec sem, nato je nastopila Ana Soklič s pesmijo Tu je moj dom avtorjev Krečiča, Misleja, Pirnata, sledil je Oto Pestner z njegovo prelepo pesmijo Ljubim te, Slovenija dežela, nato bratje Smrtnik z narodno Videl dežele sem tuje, nato Darja Gajšek s kvartetom Pušeljc in Šarčevo pesmijo Lepa si, Slovenija, sledil je Jure Počkaj s Pozdravom domovini avtorja Vilka Firsta, nato Mojca Bitenc Križaj z Avsenikovo Moj rodni kraj, moj rodni dom, zatem vokalna skupina Basssless s pesmijo Svobodno sonce avtorjev Klinarja, Velkavrha, Kristjana in Mateja Vidica, prelep večer proslave pa so zaključili Gašperji z Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje in Oto Pestner s pesmijo Moja dežela.

Kot že rečeno, na proslavi so bile izvedene za slovensko uho prelepe melodije v izvedbi izvrstnih izvajalcev, vključno s policijskim orkestrom pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana. Vsebina pesmi je bila izbrana primerno, skladno s svečanostjo trenutka, z vsebino, prepoznavno vsakomur. Snovalci programa so ob vsem naredili še izjemno potezo s povabilom naših odličnih Korošcev bratov Smrtnik!

Nastopali so torej priznani umetniki, pevci, predstavniki petja klasičnih zvrsti kot tudi narodno-zabavne glasbe. Izbor pesmi je bil  narodno zaveden, spodbuden, predvsem v smislu opevanja lepot Slovenije.

Če se je gospa Aščić želela zgledovati s svojim komentarjem po ge. Svetlani Makarovič, ki je nekoč tako glasbo imenovala goveja muzika (in s tem povedala veliko o sebi in svoji specifičnosti), je naredila veliko, neodpustljivo napako. Kot novinarka RTV SLO je povedala veliko o sebi in o RTV SLO. Mimogrede, glede na vse, kar sta nam dala Vilko in Slavko Avsenik, sem razočaran, da naši »kulturniki« v preteklosti niso prepoznali vrednosti te glasbe za slovenski narod in tako nista dobila Prešernove nagrade. Vsekakor bi si jo zaslužila, veliko bolj kot marsikateri »režimski umetnik« v preteklosti. In ob tem se najde ga. Aščić s svojim komentarjem. Spoštovani novinarji  nacionalne televizije, kam boste še padli!

prim. Janez Remškar, dr. med.

Subscribe
Notify of
guest
7 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna
Vesna
4 years ago

Ni potrebno nič dodati. Bravo, gospod Remškar!!!

Milan
Milan
4 years ago

Bolniki ste vsi po vrsti desnuharji leni…sam čakate kdaj bo kje kkšna odšodnina pa take budaleštine. Bruh svetovni ?

Slovenec
Slovenec
4 years ago
Reply to  Milan

milanček, verjetno si se v špegu gledu, ko si gornjo intelektualno revščino pisu…

Branka
Branka
4 years ago

Lepo napisano! Vsa intelektualna kolesarska mozganovina ni spravila skupaj vec od nagih riti in vpitja , smrt jansimu.

BOŽENA
BOŽENA
4 years ago

Veliko si upa, za novinarko javne televizije. No, saj ni edina, kar poglejte po nacionalnosti kdo kritizira Slovenijo, državo katera jim je dala vso udobje in zaščito, da se imajo pri nas zelo. Novinarji, z kakšno izjemo so postali prav cenena pokvarljiva roba. Morda jo je zmotila prav ta Slovenskost, ki je bila izrazito izpostavljena….SLOVENIJA MOJA DEŽELA, UPAM, DA BOŠ TUDI OSTALA…

Slovenec
Slovenec
4 years ago

jelena je pač opranoglava ovca, ki ni niti n od novinarja…
je samo nastavljena, da prepisuje s plonkceglcev…
novinarska.beda press

Slovenec
Slovenec
4 years ago

G. Remškar, vam pa klobuk dol !!!

Prijava na e-novice