Naprej na vsebino

Vladnim svetovalcem za covid-19 grozijo

Covid je odgrnil vse tančice in pokazal tako slabo, kot dobro v nas. Po skoraj desetih mesecih življenja v epidemiji smo spoznali, kako pomembna je svoboda. Razumljivo je, da smo se odzvali nagonsko, a nikakor ni razumljivo, niti primerno, da svoje frustracije usmerjamo v nasilje in zlorabe.

»Donit kill the messenger!« je angleški izraz, čigar pomen lahko povzamemo z besedami, da se ne jezite in ne kaznujte nekoga, ki preprosto preda slabe ali nezaželene novice, saj zanje ni odgovoren. Za covid stanje v državi smo najbolj odgovorni državljani sami, saj sleherni dan dokazujemo, da se da ukrepe obiti. Bolj kot iskanje skupnega dobrega, se v ospredje postavlja ugodje vsakega posameznika posebej.

Očitno pa nekateri v državi tega še vedno ne razumejo. Policija je pred nekaj minutami poslala obvestilo, v katerem je javnost obvestila, da so vladnim svetovalcem za covid-19 grozili. Prejete grožnje povedo bistveno več o pošiljatelju/pošiljateljih. Vsekakor je ta dogodek opozorilo, da so stvari šle bistveno predaleč. Tu ne gre več za upora proti vladi, ampak represijo zoper vlade.

Besedilo sporočila si lahko v nadaljevanju v celoti preberete in presodite sami.

Kriminalisti so danes sprejeli več prijav kaznivih dejanj Grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, prav tako pa je že sprejela tudi določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev. Podrobnosti ukrepov zaradi varnosti oseb ne moremo razkriti.

Razumemo, da se posledice epidemije covida-19 kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi njihovega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje, zato bo policija vsak tak primer obravnavala z vso resnostjo.

Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Če je tako dejanje storjeno proti dvema ali več osebam, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. V kolikor bi storilec grožnjo uresničil, bi policija preiskavo vodila v smeri drugih kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
dule
dule
5 months ago

Ja in vi se čudite temu? Jaz nikakor ne, ker razmere so ušle izpod rok zdravega razuma. Zato je najbolje, da vlada nepreklicno odstopi dokler še je čas!!!

Last edited 5 months ago by dule

Prijava na e-novice