Naprej na vsebino

Zgodba za lepši dan: Spravite se zaradi malenkosti

Dve sestri sta po mamini smrti ostali sprti zaradi malenkosti. Leta in leta sta malo govorili med seboj in se zelo redko videvali. Pravzaprav niti nista več vedeli, zaradi česa sta se sprli.

Ena od teh je menila, da zaradi čisto navadnega kosa nakita, ki sta si ga obe želeli, da bi ju spominjal na mamo.

Neke noči se je sedemnajstletni sin mlajše sestre resno ponesrečil z avtom. Ko je to zvedela fantova starejša teta, je bila zelo prizadeta. Na njegovem mestu je videla svojega sina in zlomil jo je jok. Prav tako ji je vstal pred očmi strti obraz mlajše sestre. Ko je pomislila nanjo, se je spomnila, kako se je igrala kot majhna deklica, kako se je kot najstnica prvič spogledovala s fanti, spomnila se je lepe neveste, žene matere …

Vzrok prepira se je v trenutku zdel tako daleč, tako neznaten. Ni več mogla zdržati doma, skočila je v avto in se skozi mesto pripeljala do bolnišnice, kjer je čakala sestrina družina in trepetaje molila za nesrečnega sina.

Ko je stopila v čakalnico in po dolgih letih zagledala svojo sestro, je stekla k njej, jo objela in rekla: »Žal mi je!«

Škoda, da tega ni rekla že prej. Kolikokrat se ne spravimo s sočlovekom zaradi malenkosti, ki smo jo morda že pozabili. Dragocen čas pa teče, mi pa ostajamo drug drugemu tujci in nespravljeni med seboj. Kaj bo potrebno, da bomo spoznali, kako nesmiselno je tako naše početje?

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice