Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Županova Micka se sekira

Dragi bralci. Vam moram povedati, da moja krinka kot Županova Micka sploh ni bla uspešna. Moj je že ugotovil, da sem to jaz. Jaz pa sem ugotovila, da Slovenca bere več ljudi, kot sem si mislila… ker če ne bi bilo tak, moj, ki že od osnovne šole dalje ni prebral nič drugega kot navodila za sestavljanje omare pa priklop pečice (pa še to površno, tak kak vidim kak omara stoji), nikoli tega ne bi zvedo.

Pa dobro, jaz bom še dalje Micka, ker sem dobila kar nekaj pisem, da se jim Micka dopade. Meni že dolgo nihče ni reko, da se mu dopadem (nazadnje mi je to lani za 8. marec rekel mož, ko je prišel domov nažgan, tak da letos, če se gostilne ne odprejo pravi čas, še tega ne bo). Pa se mi dopade, da se jim Micka dopade, bom pa Micka ostala. Če se ene slečejo za to, da všečke naberejo, pa boljše, da ne razlagam, kaj vse ene delajo za to (ene celo štrajkat hodijo, pa če je sendvič al’ pa ne, kam smo to prišli, nobenega standarda ni več) se pa še jaz lahko Micka podpišem.

Prvo vam moram povedati, da mi je mož naročil, da vam povem, da ni noben grobijan, če ste mogoče prejšnji krat tak občutek dobili, ko je televizijo skozi okno zabrisal. Ga opravičim z njegovimi bedami: »Če bi jaz bil grobijan, televizija ne bi sama skoz okno letela.«

No, tolko da vete zdaj. Pa ker mam sosedo na sumu, da bere, in da mu je ona povedala, moram povedati, da imam super sosede res. Sploh to, ki je bolj načitana, me je naučila, da se ne piše GDO ampak KDO in sem ji za to hvaležna, da ne delam norca s sebe zdaj.

No ta načitana soseda je učiteljica se razume, slovenščine se razume. In moram reči, da me je malo skrbelo za njo, ko sem brala, da se morajo vsi učitelji in vzgojitelji testirati iti. In brala sem te forume veste, ko pišejo notri vse, česar še dohtarji ne vejo (joj zdaj sem se spomnila, da bi lahko kot vzorna državljanka kak tak forum priporočila onemu gospodu Kreku, si moram napisati, da ne pozabim). No… forumi in Facebook skupine pišejo, da lahko poškoduje testiranje nosno sluznico. Pol je pa še Janša nekaj o preluknjani nosnici rekel, pa sem se kar malo zasekirala.

Najbolj sem se zasekirala za sosedo. Malo zato, ker jo poznam, malo pa zato, ker vem, da njen nos ni lih tak nos kot so običajno. Njen nos je par jurjov vreden… pa tak lepo raven je vam rečem. Tak lepi nos je, da bi ga blo res škoda, če bi bil poškodovan. Pa še za pirsing je prestara. Priznam, da sem na oknu čakala pa gledala, kdaj bo šla na testiranje in kdaj bo nazaj prišla. Ampak nič nisem vidla, ker je imela skos masko gor, zdaj pa ne vem, ali zato, ker ma lukno pa jo skriva, ali samo tak s preventive.

Sem malo raziskovala na Facebooku od vse te skrbi in sem našla eno zanimivo objavo. Tak je pisalo: »Mi je pravil prijatelj, ki se je cepil pred časom, da so mu res vbrizgali čip. S tem čipom sedaj sprejema 50 TV in 80 radijskih programov, če glavo premika gor pojača ton, če pa dol pa zmanjša ton. S premikom glave levo ali desno pa spreminja programe. Pri naslednji dozi cepiva so mu rekli, da dobi HD kvaliteto. Ugotovil je tudi, da če dvigne srednji prst, pa lovi programe za odrasle.«

Pa sem tuhtala. Ena soseda je dohtarca … zdaj, če se je ona že cepila, bi blo vredno modem izklopit pa probat, če do nas vleče … Jaz sem po naravi šparavna ženska, saj to ste že, ko sem pisala o Rogu ugotovili … Jaz še vedno mislim, da sem mela super plan, samo kaj češ, če se ded ne strinja. To pa se mogoče bi, da ne bi več rabo interneta plačevati, ker mu tak gre na živce, da se jaz tolko izobražujem. Pa, če drugo ne, programi za odrasle zastonj, to bi se mu ziher dopadlo.

Eh, nič ne bo … sem probala. Sem kabel s štroma potegnila, modem se je vgasno, internet pa tudi. Zdaj pa ne vem … ali je soseda v službi vjutro, pa je predaleč stran, da bi vleklo, ali pa se še cepla ni. Ko ugotovim, vam javim. Grem zdaj dalje skoz okno gledat, pride počasi učitelca domov, mogoče bo brez maske, da vidim nos.

Županova Micka

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice