Naprej na vsebino

[RAZISKUJEMO]: Kako in kje se prijavite na cepljenje? Kako in kje se odjavite ter preverite, kdaj boste na vrsti?

Nekako je postalo že jasno, da je cepljenje proti covidu-19 edina pot k t. i. normalnemu življenju. Smernice v Evropi in po svetu kažejo, da bodo tudi cepilni listi postali del našega vsakdana. Bolj kot vprašanje če, je v ospredju vprašanje kdaj. Namreč, vse države, ki jim je uspelo doseči že velik odstotek precepljenosti, kljub novim sevom beležijo bistveno manj okuženih, predvsem pa manj ljudi v bolnišnici in število mrtvih se je tudi znižalo.

V Sloveniji smo na današnji dan z drugim odmerkom pocepili 6 odstotkov državljanov, da pa bi dosegli vsaj delno t. i. kolektivno imunost, bi morali cepiti vsaj 60 odstotkov državljanov. Sicer smo na evropski ravni v zgornji polovici, a pred nami je še dolga pot.

Vir slike: Posnetek zaslona

Po cepilni strategiji so trenutno za cepljenje na vrsti vsi starejši od 60 let ter kronični bolniki (bolniki z rakom, diabetesom, debelostjo, kroničnimi obolenji dihal, srca, ledvic, jeter, nevrološki bolniki – tudi z možgansko-žilnimi obolenji, imunsko oslabljeni bolniki). Kje se prijaviti, odjaviti in preveriti, kdaj boste na vrsti, pa v nadaljevanju za vsak cepilni center posebej.

Informacija, da se prijavite pri svojem osebnem zdravniku, ne drži povsod in je ni moč posploševati. Ker se je dogajalo in se dogaja, da ljudje preprosto ne vedo, kje naj se prijavijo, ponekod še osebni zdravnik tega ne ve, ali ljudje niti nimajo izbranega osebnega zdravnika, ali se jim zgodi, da so se premislili, zboleli, ali bi zgolj želeli vedeti, kdaj bodo na vrsti, pa ne vedo, kam se obrniti, koga poklicati in kje preveriti, smo to raziskali mi.

Kje najdete strokovne informacije o cepljenju

Velik del zadržkov glede odločitve za cepljenje izhaja iz napačnih informacij. Po zadnji raziskavi, ki so jo opravili na NIJZ, vsak tretji državljan informacije o cepljenju poišče pri osrednjih medijih, velik del pa tudi na različnih forumih. Žal na omenjenih mestih vse informacije ne držijo ali so celo zavajajoče, zato je nujno, če se še odločate o cepljenju, da poiščete ustrezne informacije.

Strokovne in konkretne informacije o cepljenju in cepivih so vam na voljo na spletnih straneh:

NIJZ:

MZ

EMA

ECDC

SZO

Naj bodo vaše informacije strokovne, objektivne in znanstvene.
Naj bodo vaše informacije strokovne, objektivne in znanstvene.
Vir slike: Pixabay

Preden vam postrežemo s podatki, kako se v vaši cepilni enoti prijaviti na cepljenje, odjaviti, če si premislite ali zbolite, ali na koga se obrnete, če vas zanima kaj konkretnega glede na vaš primer, oz. kje preveriti, kdaj boste na vrsti, naj še omenimo, da če ste se prijavili na portalu eUprava, zaman čakate na klic ali SMS, saj je trenutno izdana začasna odločba informacijske pooblaščenke, zaradi katere ni dovoljeno posredovati podatkov, ki so zbrani na portalu, cepilnim enotam. Zaradi tega se boste morali še enkrat prijaviti na način, ki ga ponuja vaša cepilna enota.

Tisto, kar pa velja za vse regije in cepilne enote, je, da se na cepljenje lahko prijavite v cepilni enoti, v kateri imate stalno bivališče, četudi nimate izbranega zdravnika. Če vas na cepljenje iz takšnega ali drugačnega razloga ne bo, obvestite o tem osebnega zdravnika oziroma pokličite v cepilni center.

Ko razlog za vašo neudeležbo »mine«, se lahko ponovno prijavite in boste cepljeni v skladu z nacionalno strategijo. To ne pomeni, da se boste ponovno postavili v vrsto, ampak boste v okviru določene prednostne skupine (starost, kronični bolnik …) cepljeni takoj, ko je to mogoče oziroma ko bo cepivo na voljo.

Pomurska regija

ZD Gornja Radgona

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se lahko prijavite vsak dan od ponedeljka do petka (razen ob praznikih) med 8.00 in 11.00 ter 12.00 in 14.30 na telefonsko številko 031 387 272.

Ker imajo trenutno povečano število klicev, prosijo, da se, če se seveda da, prijavite na elektronski naslov cepljenje.covid@zd-gr.si.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Na omenjeni telefonski številki in elektronskem naslovu se lahko tudi odjavite.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Kdaj natančno boste na vrsti, bodo težko povedali, ker na to vpliva več dejavnikov, boste pa lahko vsaj okvirno izvedeli, če jih pokličete na zgoraj navedeno telefonsko številko – 031 387 272.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi prek telefona boste morali osebi na drugi strani telefonske linije zaupati ime in priimek, datum rojstva, ime osebnega zdravnika, svojo telefonsko številko, kronične bolezni, če jih imate, ter če ste v zadnjih treh mesecih preboleli okužbo z virusom SARS-COV-2.

Ob prijavi prek elektronskega naslova morate zapisati svoje ime in priimek, datum rojstva, telefonsko številko, podatek, ali ste preboleli covid – z datumom pozitivnega brisa, ime osebnega zdravnika ter vse kronične bolezni, če jih imate.

Vir slike: Posnetek zaslona

ZD Lendava

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Zainteresirani za cepljenje se prijavijo pri izbranem osebnem zdravniku v času za naročanje, v ordinaciji imajo za to namenjeni približno dve uri dnevno.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Prav tako se pri osebnem zdravniku oziroma v njegovi ambulanti zainteresirani za cepljenje odjavijo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Pri osebnem zdravniku lahko preverite tudi, kdaj boste na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ker prijava poteka pri osebnem zdravniku, morate tako povedati le osebne podatke ter telefonsko številko, kamor vas lahko potem osebni zdravnik pokliče, ko bo pregledal vašo zdravstveno dokumentacijo in preveril, kdaj po takrat veljavni strategiji boste približno na vrsti za cepljenje.

DRUGO:

Če slučajno nimate izbranega osebnega zdravnika ali je vaš osebni zdravnik dlje časa odsoten, je ali bo določen nadomestni zdravnik in se tako prijavite pri njem.

ZD Ljutomer

Žal nam iz ZD Ljutomer niso posredovali podatkov, a pri pregledu njihove spletne strani in obvestil lahko sklepamo, da imajo Covid-info točko, kjer se lahko prijavite na cepljenje in dobite tudi vse informacije glede cepljenja. Pokličete jih lahko vsak ponedeljek in četrtek od 12.00 do 15.00 na telefonsko številko 041 360 909.

ZD Murska Sobota

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Pacienti se lahko na cepljenje v cepilnem centru naročijo v ambulanti za cepljenje po telefonu (041 396 382 ali 041 644 918 ali 041 396 413), elektronski pošti (cepljenje.covid19@zd-ms.si) ali pri izbranem osebnem zdravniku, ki podatke potem pošlje v ambulanto za cepljenje.

Ambulanta za cepljenje dela v ponedeljek med 7.30 in 14.30, v torek med 15.00 in 19.30, v sredo med 7.30 in 14.30, v četrtek med 15.00 in 19.30 in v petek med 7.30 in 14.30. Delovni čas se lahko spremeni (podaljša), kar je odvisno od količine prejetega cepiva.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če si premislite ali zbolite ter vas zaradi tega posledično na cepljenje ne bo, pokličete na telefonsko številko 041 396 312 v ponedeljek med 8.00 in 10.00, v torek med 12.00 in 14.00, v sredo med 8.00 in 10.00, v četrtek med 12.00 in 14.00 in v petek med 8.00 in 10.00.

Odjavite se lahko tudi na zgoraj omenjenem elektronskem naslovu ali pri osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Okvirne informacije o tem, kdaj boste na vrsti, lahko dobite v ambulanti za cepljenje, če pokličete na telefonsko številko 041 396 312 v ponedeljek med 8.00 in 10.00, v torek med 12.00 in 14.00, v sredo med 8.00 in 10.00, v četrtek med 12.00 in 14.00 in v petek med 8.00 in 10.00.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi morate navesti ime, priimek, datum rojstva, kontaktno telefonsko številko in ime izbranega osebnega zdravnika. Nepopolnih prijav žal ne bodo mogli upoštevati.

DRUGO:

Vsak izbrani osebni zdravnik ima v času odsotnosti urejeno nadomeščanje. Pacienti, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika (konvencije, brezdomci), se lahko naročijo prek ambulante za cepljenje.

Podravska regija

ZD dr. Adolfa Drolca Maribor

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Občani, ki se želijo cepiti proti covidu-19 in imajo izbranega zdravnika v ZD dr. Adolfa Drolca Maribor ali so v obdobju zadnjih nekaj let opravili v ZD Maribor kakršnokoli zdravstveno storitev ali preiskavo, se lahko prijavijo prek spletne aplikacije.

Vir slike: Posnetek zaslona

Prav tako se lahko občani prijavijo prek elektronske pošte ambulanta.cepljenje@zd-mb.si oz. cepljenje.covid@zd-mb.si.

Prijavite se lahko tudi v ambulanti za cepljenje, ki deluje v Ulici talcev 5, V. nadstropje, ali osebno v času delovanja ambulante vsako sredo med 15.00 in 19.00, vendar se morate prej naročiti na telefonski številki 030 226 610, in sicer vsako sredo med 15.00 in 18.00, ali prek telefonske številke 02 22 86 200, nato izberete številko 1, med 7.00 do 15.00.

Na cepljenje se lahko prijavite tudi po klasični pošti, in sicer na naslov Ambulanta za cepljenje, Ul. talcev 5, Mateja Vidovič, 2000 Maribor.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če na cepljenje zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne boste mogli, to sporočite:

 • v času rednega delovnika med ponedeljkom in petkom med 7.00 in 15.00 na telefonsko številko 02 22 86 200 – izberite številko 2, ali na elektronski naslov odpoved.covid@zd-mb.si;
 • izven ur rednega delovnika ambulante – v soboto, nedeljo in ob praznikih – pa odjavo pošljite na elektronski naslov odpoved.covid@zd-mb.si.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Kdaj približno boste na vrsti za cepljenje, lahko preverite na telefonski številki 030 226 610 vsako sredo med 15.00 in 18.00.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Če se prijavljate prek aplikacije, sledite le aplikaciji, kjer boste morali vpisati številko ZZZS zavarovanca, datum rojstva, kontaktno mobilno telefonsko številko in elektronski naslov (ki pa ni obvezen).

Pri vseh ostalih prijavah morate navesti ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi.

ZD Lenart

Ker nam tudi iz ZD Lenart niso poslali odgovora, smo informacije poiskali na njihovi spletni strani, zato ne moremo zagotovo trditi, da so ti podatki stoodstotno točni.

Prijave na cepljenje zbirajo na posebni telefonski številki 02 729 18 79 v ponedeljek med 7.00 in 15.00, v sredo med 12.00 in 19.00 ter v petek med 7.00 in 14.00.

Prijave zbirajo zgolj za paciente tistih izbranih osebnih zdravnikov, ki delujejo v Upravni enoti Lenart.

Prijavite pa se lahko tudi v spletnem obrazcu, kjer morate navesti svoje ime in priimek, rojstne podatke, naslov, kontaktno številko in elektronski naslov ter po želji tudi ime osebnega zdravnika.

ZD Ormož

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijavite se lahko od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 na telefonski številki 02 74 10 900.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Na zgoraj omenjeni številki se tudi odjavite, hkrati pa morate priti podpisat izjavo, da se odjavljate od cepljenja.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Na zgoraj omenjeni številki boste izvedeli tudi, kdaj boste domnevno na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi boste morali navesti ime in priimek, telefonsko številko, datum rojstva in podatek, ali spadate v posebno ranljivo skupino (posebej ranljivi kronični bolniki).

ZD Ptuj

Tudi iz ZD Ptuj nam niso poslali odgovora in žal pri pregledu njihove spletne strani nismo mogli najti obvestila, kako se prijaviti, a če je splošno navodilo, da se prijavite pri osebnem zdravniku, potem lahko le sklepamo, da je tu enako.

V ZD Ptuj se lahko naročate na zdravstvene storitve, kar cepljenje vsekakor je:

Če ne dobite ambulante svojega osebnega oz. nadomestnega zdravnika, pa lahko pokličete na telefonsko številko 02 787 15 00 med 7.00 in 13.30 od ponedeljka do petka. Pustite jim le svojo telefonsko številko, na katero vas bodo poklicali.

ZD Slovenska Bistrica

Ker nam tudi iz ZD Slovenska Bistrica niso poslali odgovora na naša vprašanja, smo poiskali odgovore na njihovi spletni strani.

V ZD Slovenska Bistrica se lahko prijavite za cepljenje proti covidu-19 pri osebnem izbranem zdravniku, hkrati pri njem dobite tudi vse ostale informacije.

Glede datuma in ure cepljenja vam bodo poslali SMS-sporočilo.

V času rednega delovnika, se pravi od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00, se lahko odjavite od cepljenja na številki 041 436 652 ali na elektronskem naslovu odpoved.covid@zd-sb.si.

Izven ur rednega delovnika ambulante pa svojo odjavo sporočite na elektronski naslov odpoved.covid@zd-sb.si.

Koroška regija

ZD Dravograd

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se v ZD Dravograd lahko prijavite po telefonu v ordinacijskem času pri osebnem zdravniku ali po elektronski pošti osebnega zdravnika.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V ordinacijskem času osebnega zdravnika se od cepljenja tudi odjavite, če ste se premislili ali ste zboleli.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Osebni zdravnik je tudi tisti, ki vam bo lahko povedal, kdaj približno ste na vrsti, in vam dal še ostale prepotrebne informacije v zvezi s cepljenjem.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi boste morali povedati osebne podatke, ime in priimek, datum rojstva, telefonsko številko in navesti pridružene kronične bolezni.

DRUGO:

Če je vaš izbrani zdravnik dlje časa odsoten, dobite vse potrebne informacije in tudi prijavite se lahko na cepljenje pri zdravniku, ki ga nadomešča. V kolikor izbranega zdravnika nimate in ste občan občine Dravograd, se prav tako cepite v ZD, prijavite pa se v katerikoli ambulanti.

ZD Radlje ob Dravi

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijavite se v ambulanti osebnega zdravnika, kjer dobite tudi vse informacije, ki jih potrebujete.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Ko ste na vrsti za cepljenje, vas bodo iz ambulante poklicali in vam sporočili uro in dan cepljenja ter vas povprašali o zdravstvenem stanju. V primeru, da imate kakšne bolezenske simptome, si to zapišejo in vas pokličejo ob naslednjem možnem terminu.

Če ste si zgolj premislili, pa to takoj javite osebnemu zdravniku.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Kot že omenjeno, vse potrebne informacije dobite pri osebnem zdravniku, tudi to, kdaj približno boste na vrsti za cepljenje.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ker se lahko prijavite le pri osebnem zdravniku, ob prijavi ne potrebujete ničesar.

DRUGO:

Če pacient nima izbranega osebnega zdravnika, se prav tako lahko naroči, vežejo ga h kompetentni osebi. Tudi če ima izbranega zdravnika v drugem kraju, kot živi in bi vožnja zanj pomenila veliko oviro, lahko osebni zdravnik napiše priporočilo za cepljenje v kraju trenutnega bivanja.

ZD Ravne na Koroškem

ZD Ravne na Koroškem nam ni poslal odgovorov in pri pregledu njihove spletne strani prav tako nismo našli informacije o tem, kje se prijaviti na cepljenje. Zato lahko le ugibamo, da to storite pri osebnem zdravniku.

Imajo pa vstopno točko Covid-19 oziroma ambulanto ARI, kamor menda lahko pokličete na telefonsko številko 031 467 010 ali pišete na elektronski naslov ari@zd-ravne.si.

Vir slike: Posnetek zaslona

ZD Slovenj Gradec

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Slovenj Gradec se lahko prijavite na cepljenje pri osebnem zdravniku, prek telefona ali pa elektronskega naslova. So pa trenutno v fazi, ko pripravljajo prenovljeno in poenoteno naročanje.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če si premislite ali ste zboleli, svojo odjavo javite osebnemu zdravniku ali pa to sporočite sestri, ki vas je kontaktirala o predvidenem datumu cepljenja.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Kdaj boste na vrsti, je odvisno od cepilne strategije in tega, v katero skupino spadate, tako da tega ne morete izvedeti prej, preden vas ne obvestijo o datumu in uri cepljenja.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se prijavite na cepljenje, poveste osebne podatke ter sporočite, ali ste že preboleli covid-19. Ob prijavi vas seznanijo tudi z vrsto cepiva, s katerim vas bodo cepili.

Savinjska regija

ZD Celje

Žal nam tudi iz ZD Celja niso poslali odgovora o tem, kje se prijaviti na cepljenje. Pri pregledu njihove spletne strani smo ugotovili, da za prijavo na cepljenje pokličete v ambulanto osebnega zdravnika.

Po navedbah ZD Celje lahko vlogo oddate tudi v elektronski obliki na spletnih straneh eUprave. Žal boste pri tem načinu prijave čakali še nekaj časa, da vas povabijo na cepljenje.

Cepilno mesto za cepljenje proti covidu-19 je za ZD Celje enotno in se nahaja v prostorih celjske dvorane Golovec (Hala A). Posamezniki, ki se naročijo na cepljenje, prejmejo SMS-povabilo, v katerem je naveden predviden termin cepljenja.

ZD dr. Jožeta Potrate Žalec

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se prijavite pri svojem izbranem osebnem zdravniku. Prijavljanje poteka vsak dan v času naročanja pacientov po ambulantah družinske medicine.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Prav tako se odjavite pri izbranem osebnem zdravniku v ambulanti. Če gre za opravičljiv razlog, vas bodo naročili ponovno takoj, ko bo to možno.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Tudi kdaj boste približno na vrsti, lahko izveste pri izbranem osebnem zdravniku. Seveda pa bo to težko povedal, saj vsak teden sproti naročajo cepivo za skupine, ki jih določa nacionalna strategija, količina odobrenega cepiva pa je odvisna od razpoložljivega cepiva v državi. Zato je praktično nemogoče napovedati, kdaj boste na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi morate povedati le ime in priimek in zdravnik ali medicinska sestra vas bo uvrstila na seznam glede na starost, kronične bolezni …

ZD Laško

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijava na cepljenje v ZD Laško je možna na več načinov, in sicer v ambulanti izbranega zdravnika, prek elektronske pošte cepljenje@zd-lasko.si in v tajništvu zdravstvenega doma na telefonski številki 03 734 36 00.

Naročila v tajništvu sprejemajo vsak dan od 7.00 do 15.00, v ambulantah pa je možno naročanje vsak dan v ordinacijskem času ambulant.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavite se lahko v cepilni ambulanti prek elektronskega naslova cepljenje@zd-lasko.si, v ambulanti izbranega zdravnika ali v tajništvu.

V primeru višje sile (bolezen) se dogovorite s cepilno ambulanto za nov predviden datum cepljenja. V primeru zavrnitve cepljenja ali izražanja interesa za cepljenje z drugim cepivom lahko v skladu z navodili za prijavo podate novo prijavo za cepljenje.

Ponovno boste vabljeni na cepljenje, če in ko bo drugo cepivo na razpolago za cepljenje prednostne skupine, v katero sodite v skladu z nacionalno strategijo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Osnovne informacije o poteku cepljenja ter okvirnih terminih cepljenja v skladu z nacionalno strategijo prejmete v cepilni ambulanti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi na cepljenje morate podati ime in priimek, datum rojstva, ime in priimek izbranega osebnega zdravnika in kontaktno številko.

ZD Slovenske Konjice

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Slovenske Konjice se lahko na cepljenje prijavite pri izbranem osebnem zdravniku v njegovem ordinacijskem času.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če bi zboleli ali si premislili glede cepljenja, to sporočite na informacije zdravstvenega doma. Ko boste ozdraveli, boste na vrsti v skladu s cepilno strategijo in ponovna prijava ni potrebna.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Kdaj boste na vrsti za cepljenje, ne morejo napovedati, saj je to odvisno od cepilne strategije in od količine dobavljenih cepiv.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi poleg osebnih podatkov poveste še, če spadate v katero izmed prioritetnih skupin in ali imate kakšno kronično bolezen (to informacijo ima sicer tudi osebni zdravnik).

DRUGO:

Če je vaš osebni zdravnik odsoten, podajte prijavo pri nadomestnem zdravniku ali pošljite elektronsko sporočilo na cepljenje@zd-slovenskekonjice.si. Enako storite, če še nimate izbranega osebnega zdravnika.  

ZD Šentjur

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijavite se lahko:

 • prek spletne aplikacije doZdravnika.si,
 • prek elektronskega naslova cepljenje.narocanje@zd-sentjur.si,
 • na telefonsko številko 03 746 24 00 od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00,
 • pri svojem izbranem osebnem zdravniku po telefonu ali prek elektronske pošte.
Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če ste se na cepljenje prijavili in se je pojavil razlog, da se cepljenja ne boste mogli udeležili, to sporočite prek elektronskega naslova cepljenje.narocanje@zd-sentjur.si ali na telefonsko številko 03 746 24 00 od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Strategija cepljenja se tedensko spreminja, zato vam bodo v ZD Šentjur težko podali točen podatek o tem, kdaj boste na vrsti za cepljenje. Okviren datum vam lahko sporočijo prek elektronskega naslova cepljenje.narocanje@zd-sentjur.si ali na telefonski številki 03 746 24 00 od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi na cepljenje boste morali posredovati priimek in ime, rojstni datum, kontaktno telefonsko številko, ime in priimek osebnega zdravnika ter podatek, ali ste kronični bolnik in ali ste preboleli covid-19 – z datumom pozitivnega brisa na SARS-CoV-2.

DRUGO:

Vsi tisti, ki nimate izbranega zdravnika in imate v Sloveniji prijavljeno stalno ali začasno prebivališče v občini Šentjur in občini Dobje, se lahko prijavite na cepljenje prek elektronskega naslova cepljenje.narocanje@zd-sentjur.si ali na telefonsko številko 03 746 24 00 od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00. V kolikor je vaš izbrani zdravnik dlje časa odsoten, se obrnete na informacije, kjer dobite podatek o nadomeščanju izbranega zdravnika.

ZD Šmarje pri Jelšah

Podatke za ZD Šmarje pri Jelšah smo prav tako morali poiskati na njihovi spletni strani. Prijavo za cepljenje lahko oddate prek spletnega obrazca ali pri vašem osebnem zdravniku, ga pokličete ali pošljete elektronsko sporočilo, kjer navedete ime in priimek, rojstni datum, telefonsko številko in morebitne pridružene kronične bolezni.

O datumu cepljenja boste obveščeni po e-pošti ali telefonsko.

ZD Velenje

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Za prijavo na cepljenje imajo v ZD Velenje aktiviran spletni obrazec. Če niste vešči prijave prek računalniških obrazcev oziroma te možnosti nimate, jih lahko pokličete vsak dan med 8.00 in 11.00 na telefonsko številko 031 730 644. Ker je telefonska linija zaradi mnogih vprašanj občanov zelo zasedena, je zaželena spletna prijava.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Od cepljenja se lahko odjavite vsak dan med 8.00 in 11.00 na telefonski številki 031 730 644 ali na INFO točki ZD Velenje.

Če ste zboleli, je to opravičljiv razlog, da na dogovorjeni termin niste prišli. Takrat ponovna prijava ni potrebna, morajo pa vsekakor javiti, da vas ne bo, ker ste zboleli. V primerih, ko na cepljenje ne pridete, ker ste pozabili, ste si premislili ali se ne strinjate s ponujeno vrsto cepiva, se morate ponovno prijaviti na spletu in boste zadnji v vrsti ter zaradi starosti nimate prednosti pri cepljenju.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Pokličete lahko vsak dan med 8.00 in 11.00 na telefonsko številko 031 730 644. Ob tem je nujno povedati, da v cepilnem centru tega, kdaj boste na vrsti, ne morejo povedati, ker so o količini cepiva obveščeni nekaj dni pred dobavo samo.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Obvezni podatki za prijavo na cepljenje so priimek in ime, datum rojstva, kontaktna telefonska številka in ime osebnega zdravnika (če ga imate izbranega).

Pri izpolnitvi spletnega obrazca boste morali vpisati še številko kartice ZZZS, naslov in označiti, če ste covid že preboleli.

Vir slike: Posnetek zaslona

Zgornjesavinjski ZD Nazarje

V Zgornjesavinjskem ZD Nazarje imajo na spletni strani zapisano, da prijave zbirajo prek elektronske pošte cepljenje.covid@zszd.si, telefonsko na telefonski številki 03 83 92 491 med 8.00 in14.00 in pri osebnem zdravniku v ordinacijskem času.

Ob prijavi morate navesti ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko.

Za lažji in hitrejši potek cepljenja pred cepljenjem izpolnite vprašalnik in ga prinesite s seboj na cepljenje.

Zasavska regija

ZD Hrastnik

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Osebe, ki se želijo cepiti in spadajo v ZD Hrastnik, se prijavijo v ambulanti družinske medicine pri svojem izbranem osebnem zdravniku, kjer dobijo vse informacije v zvezi s cepljenjem in odločitvijo glede na njihovo zdravstveno stanje.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V primeru višje sile ali če ste se preprosto odločili, da se ne boste cepili, se odjavite v ambulanti, kjer ste se prijavili.

Dan pred cepljenjem vas pokličejo in vas naročijo za cepljenje naslednji dan. Vsaj do takrat je dobro, da veste, če se boste cepili, in če se ne boste, to sporočite.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Iz ZD Hrastnik sporočajo, da bodo vsi, ki so na seznamu prijavljenih za cepljenje, poklicani na cepljenje, ko pridejo na vrsto. Preverjanje je po njihovem mnenju zaradi tega nesmiselno. Obremenjenost zdravstvenih delavcev je zelo povečana in se z vsakim nepotrebnim telefonskim klicem le še povečuje. Odgovor, ki ga boste ob klicu dobili, je pa enak – vsaka oseba s seznama bo poklicana, ko pride na vrsto.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Pri prijavi navedete ime in priimek, rojstne podatke in telefonsko številko, na katero vas lahko pokličejo za termin cepljenja. Na cepljenje pa prinesete zdravstveno izkaznico.

DRUGO:

Tisti, ki nimate opredeljenega osebnega zdravnika, vam bodo najprej ponudili možnost opredelitve.

ZD Litija

Na spletni strani ZD Litija lahko preberete, da opravljajo cepljenje proti virusu covid-19 za občane Litije in Šmartna pri Litiji oz. za osebe, ki imajo tam izbranega zdravnika.

Če ste občan občine Litije in Šmartno pri Litiji, se lahko na cepljenje naročite:

Po prejemu cepiva vas bodo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja.

ZD Trbovlje

Občani, ki spadate v ZD Trbovlje, se po navedbah na spletni strani ZD prijavite na cepljenje v ambulanti osebnega zdravnika oz. v referenčni ambulanti pri referenčni sestri. Prijavo je možno podati osebno ob obisku, telefonsko ali pisno po navadni ali elektronski pošti.

ZD Zagorje ob Savi

Na cepljenje proti covidu-19 se v ZD Zagorje po navedbah na njihovi spletni strani lahko prijavite prek spletnega obrazca. Če ste se na cepljenje že prijavili pri svojem osebnem zdravniku, ponovne prijave prek aplikacije ni treba oddati, saj so vas že vpisali v aplikacijo oziroma dodali na seznam cepljenja.

O terminu cepljenja boste obveščeni prek SMS-sporočila ali elektronske pošte oz. po stacionarnem telefonu, če nimate mobilnega telefona in možnosti dostopa do elektronske pošte.

Če na določeni termin cepljenja ne morete priti, to obvezno sporočite prek potrditvenega elektronskega sporočila ali jih pokličite.

Vir slike: Posnetek zaslona

Posavska regija

ZD Brežice

Po navedbah na spletni strani ZD Brežice se na cepljenje proti covidu-19 lahko naročite pri njih le, če imate izbranega osebnega zdravnika v zdravstvenem domu Brežice ali pri koncesionarjih v občini Brežice.

Naročite se lahko v elektronsko čakalno vrsto, če ste covid že preboleli, pa v aplikaciji zavedite tudi to in navedite datum, kdaj ste oboleli.  V Opombo zapišite tudi ostale zadeve, ki bi lahko vplivale na vrstni red cepljenja (kronična bolezen, zdravstveno stanje …).

Naročite se lahko tudi na elektronskem naslovu cepljenje@zd-brezice.si, kamor zapišete ime in priimek, datum rojstva, ime izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Brežice in številko mobilnega telefona.

Tisti, ki ne uporabljate elektronske pošte, pokličete posebno telefonsko številko, ki šele bo javno objavljena.

Na cepljenje prinesite tudi obrazec Privolitev za cepljenje proti covidu-19, ki ga doma natisnete in izpolnite.

Vir slike: Posnetek zaslona

ZD Krško

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Pacienti ZD Krško se lahko na cepljenje prijavite pri svojih izbranih osebnih zdravnikih po telefonu ali prek elektronskega naslova, v primeru daljše odsotnosti zdravnika pa pri nadomestnem zdravniku.

V kolikor nimate izbranega osebnega zdravnika, vendar vsaj začasno bivate v Republiki Sloveniji (imeti morate uradno dokazilo o začasnem prebivališču), se prijavite direktno v cepilni center na telefonski številki 051 389 934 ali prek elektronskega naslova cepimse@zd-krsko.si.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Ko je cepivo za vas na voljo, vas bo medicinska sestra iz ambulante osebnega zdravnika poklicala in se bosta dogovorila za točen termin cepljenja. To je običajno dan ali dva pred samim cepljenjem. Ob klicu preveri tudi vaše zdravstveno stanje. Če ste akutno zboleli, se cepljenje odloži za 14 dni, nato vas bodo ponovno poklicali.

Če cepljenje s ponujenim cepivom zavrnete, se le-to vnese in vas ne kličejo več. Če ste si glede cepljenje premislili, se ponovno prijavite, vendar ste vpisani na konec čakalne vrste.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Dan ali dva pred samim cepljenjem vas bodo obvestili o uri in dnevu cepljenja. Pred tem ni možno dajati informacij, saj je sama izvedba odvisna od dobave cepiv.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi morate navesti ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi.

ZD Radeče

Na spletni strani ZD Radeče je izredno težko najti informacije o tem, kje se prijaviti na cepljenje. V januarju so objavili novico, kjer so zapisali, da prijave za cepljenje proti virusu SARS-Cov-2 zbirajo vsak dan od 8.00 do 13.00 na telefonski številki 064 259 622.

Pri prijavi morate navesti osebne podatke (datum rojstva) in kontaktno telefonsko številko.

ZD Sevnica

Po navedbah na spletni strani ZD Sevnica se lahko na cepljenje pri njih prijavite na telefonski številki 07 81 61 500 od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00, ali pri svojem izbranem osebnem zdravniku po telefonu ali prek elektronske pošte (številke in naslove dobite na tej povezavi).

Ob prijavi morate navesti priimek in ime, rojstni datum in telefonsko številko. Po prejemu cepiva vas bodo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja.

Jugovzhodna Slovenija

ZD Črnomelj

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijavite se lahko pri svojem izbranem zdravniku v ordinacijskem času ambulante ali na spletni strani ZD Črnomelj na posebnem elektronskem obrazcu.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če se cepljenja zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne boste udeležili, se odjavite pri izbranem osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Okviren datum cepljenja prav tako izveste pri osebnem zdravniku.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi boste podali svoje ime in priimek, datum rojstva in telefonsko številko, na katero vas lahko pokličejo.

ZD dr. Janeza Oražma Ribnica

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Vsi, ki bi se želeli cepiti, se na cepljenje lahko prijavijo:

 • prek spletnega prijavnega obrazca,
 • na info@zdribnica.si (ime, priimek, rojstni datum, kontaktna številka, osebni zdravnik),
 • na tel. št. 070 415 444 (lahko tudi SMS), številka je za klice aktivna med 7.00 in 14.00,
 • pri osebnemu zdravniku po elektronski pošti ali telefonu.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjava je mogoča, ko vas obvestijo o terminu cepljenja, ali kadarkoli po ustaljenih kanalih komunikacije.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Okviren datum prijave lahko izveste po ustaljenih kanalih komunikacije.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Pri prijavi prek spletnega obrazca sledite le navodilom, vpisati boste morali tako osebne podatke kot številko kartice ZZZS ter zdravstveno stanje. Ob telefonski prijavi ali prek SMS oziroma elektronskega naslova pa zapišite vsaj številko kartice ZZZS, ime in priimek ter kontaktno številko.

Vir slike: Posnetek zaslona

ZD Kočevje

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Kočevje se občani lahko naročite na cepljenje pri izbranem osebnem zdravniku, na info točki, na telefonski številki 040 556 250 ali na elektronskem naslovu cepljenje@zdkocevje.si.  

Ker imajo zdravniki informacije o zdravstvenem stanju vsakega posameznika, pa svetujejo, da se naročite v ambulanti izbranega zdravnika.

Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavo lahko opravite pri osebnem zdravniku, na info točki, na telefonski številki 040 556 250, na elektronskem naslovu cepljenje@zdkocevje.si, pri direktorici ZD, pri pomočniku direktorja ali pri komurkoli iz cepilnega tima.

Vsak zaposleni, ki nekoga vnese, lahko tudi popravi podatke – preloži ali prekliče cepljenje.

Če vas na cepljenje ni zaradi opravičljivih razlogov, to označijo v cepilnem programu in vas bodo poklicali ob naslednjem možnem terminu. V nasprotnem primeru boste uvrščeni na konec cepilnega seznama.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Informacije, kdaj bodo občani na vrsti za cepljenje, jim lahko delno poda ekipa iz cepilnega centra, ki lahko natančno spremlja, koliko je prijav po kriterijih in kakšna je trenutna strategija cepljenja. Veliko pa je seveda odvisno od dobave cepiv in sprememb strategije.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi na cepljenje potrebujete številko ZZZS, poveste tudi ime in priimek, rojstni datum, naslov, morebitne pridružene boleznih ali če ste v kateri izmed prioritetnih skupin, ime in priimek izbranega osebnega zdravnika in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Na to številko vas bodo pred cepljenjem osebno poklicali. Ob klicu bodo preverili, če ste zdravi, morebiti v karanteni ali prebolevate covid-19 …

DRUGO:

Če osebnega zdravnika nimate, vendar imate stalno ali začasno prebivališče v občini Kočevje, se prijavite na info točki, ali pokličete na telefonsko številko 040 556 250 ali pišete na elektronski naslov cepljenje@zdkocevje.si. 

ZD Novo mesto

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijava na cepljenje je možna prek vseh ambulant izbranih osebnih zdravnikov ali samostojno prek aplikacije na spletni strani ZD Novo mesto.

Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Prijavljeni na cepljenje so o terminu cepljenja obveščeni s SMS-sporočilom. V njem so podane tudi osnovne informacije in telefonska številka, na katero lahko sporočijo morebitno zadržanost oz. odjavo od cepljenja. Ob tem prosijo, da se zaradi dosegljivosti številka uporablja izključno v ta namen.

V kolikor odjavite dodeljen termin, ostanete v čakalni vrsti za cepljenje. Kdaj vas bodo ponovno vabili na cepljenje, je odvisno od razloga odjave, torej če ste zgolj zboleli, ob naslednji realni možnosti.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Ker je vrstni red močno odvisen od državne cepilne strategije in od dejansko dobavljenega cepiva, vam bodo zelo težko povedali, kdaj boste na vrsti, in hkrati prosijo, da številke za odjavo, ki jo boste prejeli v SMS-sporočilu, ne zlorabljate za klic o tem, kdaj boste na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi na cepljenje posredujete zgolj številko kartice zdravstvenega zavarovanja in telefonsko številko. Vse ostalo bo ZD priskrbel sam.

DRUGO:

V kolikor nimate izbranega osebnega zdravnika, se lahko prijavite prek aplikacije na spletni strani ZD. V primeru odsotnosti zdravnika pa v ZD vedno uredijo nadomeščanje.

ZD Metlika

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Vsi, ki bi se želeli cepiti proti covidu-19, cepilni enoti ZD Metlika, se lahko prijavite na elektronskem naslovu cepi@zd-metlika.si ali pri osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Za odjavo se prav tako obrnete na osebnega zdravnika ali pišete na elektronski naslovcepi@zd-metlika.si.

Interesente, ki zavrnejo cepljenje, puščajo v čakalni vrsti in jih bodo poklicali ob spremembi nacionalne strategije oz. ko bo na voljo dovolj cepiva, vsekakor pa njihovo zavrnitev zabeležijo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Ta podatek prav tako dobite pri osebnem zdravniku ali na omenjenem elektronskem naslovu.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

V prijavi prek elektronskega naslova morate obvezno navesti svoje ime in priimek, datum in letnico rojstva, telefonsko številko in kdo je vaš osebni zdravnik.

Pri osebnem zdravniku pa izrazite le interes za cepljenje.

ZD Trebnje

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se je možno prijaviti prek spletne strani in aplikacije DoZdravnika, ki deluje 24 ur na dan. Zainteresirani se lahko prijavite tudi pri svojem osebnem zdravniku (ob obisku, po telefonu ali po elektronski pošti).

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če ste si premislili glede cepljenja, se lahko odjavite pri osebnem zdravniku ali pa takrat, ko dobite SMS-sporočilo o dodeljenem terminu cepljenja, pokličete na telefonsko številko, ki bo navedena v tem sporočilu.

Če se ne udeležite cepljenja, vas ne brišejo iz čakalne vrste. Povabili vas bodo na naslednje cepljenje. Iz čakalne vrste vas bodo izbrisali samo na vašo izrecno zahtevo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Točne informacije o tem, kdaj boste cepljeni, vam bodo težko posredovali, saj ne vedo, kdaj in koliko cepiva bodo dobili. Spreminja se tudi nacionalna strategija cepljenja (prednostne liste), ki ji sledijo. Lahko vam bodo podali samo oceno. Oceno predvidenega datuma cepljenja dobite pri osebnem zdravniku ali pri odgovorni osebi za cepljenje.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se prijavljate na cepljenje, podate samo osnovne osebne podatke in številko kartice zdravstvenega zavarovanja. Sporočiti morate še podatke o morebitnih kroničnih boleznih.

Osrednjeslovenska regija

ZD Ljubljana

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

ZD Ljubljana je včeraj pričela z novim načinom prijave. Zainteresirani za cepljenje se lahko prijavijo na spletnem obrazcu in sledijo navodilom. V kolikor ste se na cepljenje naročili pri osebnem zdravniku, bo vaš osebni zdravnik posredoval vaše podatke neposredno v cepilni center.

Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V kolikor se cepljenja ne morete udeležiti, to obvezno sporočite na spletnem obrazcu in sledite navodilom.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

O terminu cepljenja boste obveščeni s SMS-sporočilom ali po elektronski pošti. V kolikor po tej poti niste dosegljivi, vas bodo kontaktirali po stacionarnem telefonu.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi morate le slediti navodilom spletnega obrazca, ki bo od vas zahteval številko kartice ZZZS in nekaj osebnih podatkov.

ZD dr. Julija Polca Kamnik

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Cepljenje proti covidu-19 za občane Kamnika, Komende oziroma občane, ki imajo pri ZD Kamnik izbranega osebnega zdravnika, poteka centralizirano na cepilnem mestu v ZD Kamnik. Sistem naročanja na cepljenje je omogočen s pomočjo spletnega obrazca.

Za občane, ki niso vešči uporabe spleta, je izjemoma možno naročanje po telefonu 01 8318616, in sicer v ponedeljek med 14.00 in 16.00, v torek med 11.00 in 13.00, v sredo med 11.00 in 13.00, v četrtek med 14.00 in 16.00 ter v petek med 11.00 in 13.00, ali prek ambulante izbranega osebnega zdravnika.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če ste bili vabljeni na cepljenje in se ga iz katerega koli razloga ne boste udeležili, se obvezno odjavite na odjava.cepljenja@zdkamnik.si. Odjavite se lahko tudi pri osebnem zdravniku ali na zgoraj omenjeni telefonski številki.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Občani, ki se bodo prijavili, bodo pravočasno obveščeni o datumu cepljenja s SMS-sporočilom. Ker se državna strategija cepljenja nenehno spreminja in so nepredvidljive tudi količine prejetih odmerkov cepiva, je tako rekoč nemogoče napovedati, kdaj boste na vrsti za cepljenje. Najboljša orientacija za okviren termin cepljenja je primerjava lastne starosti in starostnih skupin, ki se trenutno cepijo v ZD Kamnik.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Pri prijavi navedete kontaktne podatke, potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja, izpolniti morate tudi obrazec za soglasje k cepljenju in obrazec za vstop na samo cepilno mesto, ki sta na voljo na vhodu ZD, sporočiti morate tudi seznam zdravil, ki jih jemljete, podatke o alergijah in kroničnih boleznih, če jih imate.

ZD Domžale

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Pacienti se lahko v ZD Domžale naročijo na cepljenje pri osebnem zdravniku ali na posebno telefonsko številko 01 7245 162 (če se v tem času ne morejo oglasiti, po navodilu telefonskega odzivnika pritisnite številko 1 in poklicali vas bodo nazaj), in sicer od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.00 oziroma na elektronski naslov cepljenje.covid@zd-domzale.si.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če se cepljenja zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne boste mogli udeležiti, se odjavite na zgoraj navedenih kontaktih administracije cepilnega centra.

Ko se enkrat prijavite, se ni treba prijavljati ponovno. Ostanete na seznamih. Če si premislite zaradi vrste cepiva, to označijo in vas uvrstijo na seznam v skladu s prioritetno skupino, v katero sicer spadate glede na starost in pridružene bolezni. V tem primeru čakate, da bo dovolj želenega cepiva za vse paciente v višjih prioritetnih skupinah. Če cepljenje odpoveste zaradi bolezni, vas bodo ponovno povabili na cepljenje ob naslednji dobavi cepiva in ob klicu preverili, če ste se medtem pozdravili.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Točne informacije o tem, kdaj boste na vrsti za cepljenje, vam ne morejo dati, ker ne vedo vnaprej, koliko odmerkov cepiva bodo prejeli.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi na cepljenje boste morali posredovati ime in priimek, rojstni datum, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, podatek o osebnem zdravniku, prisotnosti morebitnih kroničnih boleznih in telefonsko številko za vabilo na cepljenje.

DRUGO:

Na zgoraj navedenem elektronskem naslovu in telefonski številki se lahko prijavite tudi tisti, ki ali nimate izbranega osebnega zdravnika ali je osebni zdravnik že dlje časa odsoten.

ZD Ivančna Gorica

VZD Ivančna Gorica, po navedbah na njihovi spletni strani, se lahko na cepljenje prijavite na telefonski številki 01 620 47 28 vsak dan od ponedeljka do petka od 8.00 do 12.00 ali po elektronski pošti cepljenje.covid@zd-ivg.si.

Posredovati jim morate ime in priimek, datum rojstva, številko mobilnega telefona in kdo je vaš izbrani zdravnik, kajti upoštevali bodo prijave z vsemi želenimi podatki.

Ko bodo prejeli cepivo, vas bodo poklicali po telefonu in vas obvestili o terminu cepljenja.

ZD Grosuplje

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Grosuplje se lahko prijavite na cepljenje proti covidu-19 prek spletne aplikacije, ki je objavljena na spletni strani ZD Grosuplje, ali pokličete na telefonsko številko 051 209 259 v ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 8.00 do 12.00.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Od cepljenja se odjavite na telefonski številki cepilne ambulante 01 781 84 00.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

V kolikor bi želeli izvedeti okviren datum cepljena, pokličete na telefonsko številko 051 209 259 v ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 8.00 do 12.00.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Za prijavo na cepljenje je treba navesti ime in priimek, datum rojstva, številko ZZZS, telefonsko številko, elektronski naslov (če ga imate), izbranega osebnega zdravnika, podatek, ali ste preboleli covid-19, in morebitne kronične bolezni in alergije.

ZD Logatec

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Logatec se lahko za celjenje prijavite pri izbranem osebnem zdravniku (osebno, po telefonu) ali pa prek spletne prijave.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavite se lahko tako, da pokličete svojega izbranega zdravnika ali na info točko.

Običajno v ZD Logatec ljudje ne pridejo na termin cepljenja, ker so bolni. To tudi sporočijo in dodeli se jim prvi ustrezen termin po ozdravitvi. Če se odjavite od cepljenja in če se kasneje morda ponovno prijavite, greste v čakalno vrsto glede na datum ponovne prijave.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Vse informacije o tem, kdaj boste predvidoma na vrsti, dobite v ambulanti izbranega zdravnika.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se prijavite na cepljenje, poveste svoje osebne podatke, pri telefonski prijavi vas bo vodila medicinska sestra. Pri spletni prijavi morate vpisati svoje osebne podatke, številko ZZZS in elektronski naslov, kamor dobite sporočilo za potrditev prijave.

ZD Medvode

»Spoštovani, v Zdravstvenem domu Medvode trenutno cepimo po strategiji cepljenja starejše od 60 let. Vse vpisane na čakalni seznam obveščamo, da bodo prišli na vrsto in naj bodo dosegljivi na telefon. Hkrati bi prosili in se zahvalili za potrpežljivost in razumevanje!« je vse, kar je moč najti na spletni strani ZD Medvode o cepljenju proti covidu-19.

Lahko le sklepamo, da se pri njih prijavite pri osebnem zdravniku in mogoče v administrativni ambulanti.

Vir slike: Posnetek zaslona

ZD Vrhnika

Po podatkih na spletni strani ZD Vrhnika se pri njih lahko prijavite na elektronski naslov cepljenje.covid@zd-vrhnika.si alipokličetena telefonsko številko 01 810 66 16 vsak ponedeljek od 9.00 do 14.00, lahko pa izpolnite obrazec na recepciji zdravstvenega doma.

Tisti, ki imate izbranega osebnega zdravnika koncesionarja, se prijavite pri njem.

Ob prijavi navedete priimek in ime, datum rojstva, številko mobilnega telefona, izbranega osebnega zdravnika.

Vsi, ki ste prijavo za cepljenje že oddali, boste o terminu cepljenja v skladu s trenutno veljavno strategijo obveščeni prek telefonskega klica.

Gorenjska regija

ZD Bled

Na spletni strani ZD Bled je moč najti le informacijo, objavljeno konec meseca decembra 2020, kjer so občane obvestili, da se vsi zainteresirani za cepljenje, ki imajo osebnega zdravnika v ZD Bled, lahko prijavijo prek telefona v ambulanti osebnega zdravnika ali na recepciji zdravstvenega doma na telefonski številki 04 57 54 000.

Pri naročanju, kdaj kdo pride na vrsto, bodo upoštevali prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje, ter določili datum in uro cepljenja. O datumu in uri cepljenja boste obveščeni prek telefona.

ZD Jesenice

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na spletni strani ZD Jesenice se lahko naročite na cepljenje izključno prek spletnega obrazca. Le v kolikor prijava prek spletnega obrazca za vas zares ni mogoča, pokličite na telefonsko številko 041 322 453, in sicer v ponedeljek, torek in sredo od 9.00 do 12.00.

Tisti, ki imate izbranega zdravnika zasebnika (koncesionarja), se na cepljenje prijavite pri njem.

Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavite se lahko prek telefonske številke 041 322 453 ali pri svojem osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Točnega podatka, kdaj boste prišli na vrsto, vam ne morejo dati.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi sledite spletnemu obrazcu in bodite previdni pri navajanju imena, priimka, datuma rojstva, telefonske številke, izbranega osebnega zdravnika, kroničnih bolezni ter tega, kdaj ste preboleli covid, če ste ga že. Enako velja, če se naročate po telefonu.

ZD Kranj

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Cepilni center v ZD Kranj je med večjimi centri v državi, zato so razvili informacijsko podporo pri cepljenju. Vzpostavljeno imajo prijavo prek spletnega obrazca, ki dela ves dan.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če se želite odjaviti od cepljenja, obvezno pokličite osebnega zdravnika ali mu napišite elektronsko sporočilo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Žal vam ne morejo povedati natančnega datuma cepljenja, ampak vam lahko zgolj povedo okvirni termin.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi previdno izpolnite zahtevane podatke, potrebovali boste pa zdravstveno kartico in cepilno knjižico, če jo imate.

Pred cepljenjem se bo z vami pogovoril zdravnik in vas povprašal o trenutnem zdravju, kroničnih bolezni, zdravilih, morebitnem drugem cepljenju.

ZD Radovljica

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Občani Radovljice se lahko na cepljenje naročite prek spletnega obrazca. V kolikor prijava prek spletnega obrazca za vas ni mogoča, lahko pokličete na telefonsko številko 030 702 882, in sicer v sredo, četrtek ali petek med 7.00 in 10.00, ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika v njegovem ordinacijskem času. Zaradi močno zasedenih telefonskih linij prosijo za potrpežljivost.

Vir slike: Posnetek zaslona

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če na cepljenje ne boste mogli priti, to sporočite na telefonsko številko 030 702 882 v sredo, četrtek ali petek med 7.00 in 10.00 ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Vse informacije v zvezi s cepljenjem dobite na zgoraj navedeni telefonski številki ali pri osebnem zdravniku.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ker se prijavljate prek spletnega obrazca, le sledite navodilom, prek telefona pa vas bo vodili, vsekakor imejte ob sebi kartico ZZZS.

ZD Škofja Loka

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se lahko prijavite prek spletnega obrazca. O uspešni oddaji prijave boste prejeli avtomatsko potrdilo na vaš elektronski naslov. Le v kolikor prijava prek spletnega obrazca za vas zares ni mogoča, se obrnite na telefonsko številko 030 488 960 od 8.00 do 14.00.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če se želite odjaviti od cepljenja, pokličite po telefonu 040 571 380.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

V ZD Škofja Loka prosijo, da ne preverjate, kdaj boste na vrsti, ker je to odvisno od dobave cepiv in sprememb strategij, na kar nimajo vpliva in zato tudi ne odgovorov na ta vprašanja.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Pri prijavi poleg osebnih podatkov (ime, priimek, datum rojstva) potrebujete še številko zdravstvenega zavarovanja, ki je zapisana na kartici.

ZD Tržič

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na cepljenje se lahko prijavite na spletni strani ZD Tržič ali od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure na telefonski številki 030 482 665.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V kolikor se želite odjaviti od cepljenja, pokličete ali pošljete elektronsko sporočilo v ZD. Preusmerili vas bodo na osebo, ki je tisti dan zadolžena za naročanje za cepljenje.

Če se odjavite, se morate sami ponovno prijaviti. V primeru bolezni vas ponovno povabijo takoj, ko boste zdravi.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Ko boste na vrsti glede na strategijo in glede na dostavo cepiva, vas bodo poklicali, prej vam ne bodo mogli povedati, kdaj boste cepljeni.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Po besedah ZD Tržič za prijavo potrebujete enake podatke, kot če se prijavljate na kakšno drugo cepljenje, vsaj kartico ZZZS.

ZD Bohinj

Na spletni strani ZD Bohinj je moč le prebrati, da bodo občani vsa navodila glede prostovoljnega cepljenja in prijavnico prejeli po pošti na dom, zato jim ni treba klicati v Zdravstveni dom Bohinj in se posebej naročati.

Primorsko-notranjska regija

ZD dr. Božidarja Lavriča Cerknica

Žal nam iz ZD Cerknica niso poslali odgovora, hkrati je na njihovi strani nemogoče najti informacije o cepljenju, zato lahko le sklepamo, da se prijavite pri osebnem zdravniku.

ZD dr. Franca Ambrožiča Postojna

Na spletni strani ZD Postojna imajo navedeno, da se na cepljenje proti SARS-CoV-2 prijavite pri svojem izbranem osebnem zdravniku, ki vodi seznam, ali na spletnem obrazcu.

Obvezni podatki, ki jih morate podati ob prijavi za cepljenje, so: ime in priimek, datum rojstva, številka zavarovanja ZZZS, številka mobilnega telefona, na katerega ste dosegljivi, prednostna skupina, v katero sodite, in ime izbranega osebnega zdravnika.

ZD Ilirska Bistrica

Žal nam tudi iz ZD Ilirska Bistrica niso posredovali odgovorov, prav tako je njihova spletna stran skopa z informacijami o tem, kako se prijaviti na cepljenje, tako da lahko ponovno le sklepamo, da se prijavite pri osebnem zdravniku oziroma v njihovi covid-19 ambulanti na elektronskem naslovu zv.mladina@zdib.si ali pa na telefonski številki 05 71 12 119 oziroma mobilni številki 031 605 515 v ponedeljek od 11.00 do 12.00 in od 18.00 do 19.00 ter od torka do petka med 7.00 in 08.00 in med 13.00 in 14.00.

Goriška regija

ZD Ajdovščina

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Občani občin Ajdovščina in Vipava, ki imate osebnega zdravnika v ZD Ajdovščina oziroma Zdravstveni postaji Vipava, se za cepljenje lahko prijavite na tri načine:

 • pokličite telefonsko številko 051 656 831 ob delavnikih med 8.00 in 17.00,
 • pošljite prijavo na elektronski naslov cepljenje@zd-ajdovscina.si,
 • prijavite se z uporabo spletne rešitve doZdravnika.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V primeru, da se cepljenja ne boste mogli udeležiti, pravi čas to sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Termin cepljenja vam bodo sporočili s SMS-sporočilom predvidoma tri dni prej.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob telefonski prijavi boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje in priimek osebnega zdravnika.

Če se prijavljate prek elektronskega naslova, v sporočilo napišite: »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«.

Prek spletne aplikacije pa zgolj sledite navodilom.

ZD Idrija

Na spletni strani ZD Idrija lahko preberete, da se na cepljenje prijavite prek spletne aplikacije.

Pri prijavi potrebujete poleg osebnih podatkov (priimek in ime, rojstni datum, telefonska številka) še podatke o kroničnih boleznih, vpišete ime in priimek osebnega zdravnika in številko ZZZS. Po prejemu cepiva vas bodo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja.

Lahko se naročite tudi telefonsko na enotno telefonsko številko 05 37 34 222 vsak delovni dan med 8.00 in 13.00.

ZD osnovno varstvo Nova Gorica

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V Cepilnem centru Nova Gorica se lahko prijavite na cepljenje na spletni strani zdravstvenega doma, telefonsko neposredno v cepilnem centru, na telefonski številki 031 678 168 od ponedeljka do petka od 8.00 do 15.00, ali telefonsko prek ambulante svojega izbranega osebnega zdravnika.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavite se lahko na telefonski številki 031 678 168 ali prek ambulante svojega izbranega osebnega zdravnika.

Če izrazite željo, da bi cepljenje prestavili, ker ste zboleli ali imate druge obveznosti, to zabeležijo in vas bodo povabili takrat, ko boste zdravi oziroma boste lahko prišli. Zaradi teh razlogov se vam ni treba ponovno prijavljati.

Če se cepljenja ne udeležite, pa pred tem odsotnosti ne javite, vas bodo tekom cepilnega dneva poklicali in se pozanimali, zakaj vas ni bilo. Razlog bodo zapisali in ukrepali v skladu z vašo odločitvijo.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Tega vam v ZD Nova Gorica ne morejo povedati. Lahko dobite informacijo, katera starostna oz. prioritetna skupina je trenutno na vrsti.

Največ informacij boste tako dobili, če se obrnete neposredno na cepilni center (telefonsko ali preko elektronskega sporočila).

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Podatki, ki jih ob prijavi morate dati, so ime in priimek, rojstni datum, številka ZZZS (ni obvezna, je pa priporočljiva), številka GSM, številka stacionarnega telefona (če nimate GSM), elektronski naslov (če ga imate), ime izbranega osebnega zdravnika, prisotnost znanih alergij in če imate kronična obolenja.

Pri ljudeh, ki so vešči uporabe računalnika, spodbujajo elektronsko prijavo. Vse prijave pregledajo izbrani osebni zdravniki (zaradi potrditve strokovnih podatkov – alergij, kroničnih bolezni).

ZD Tolmin

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Na območju treh posoških občin (Tolmin, Kobarid, Bovec) cepljenje izvaja Zdravstveni dom Tolmin in občani se prijavijo na cepljenje pri izbranih osebnih zdravnikih, saj osebni zdravnik v evidenco vnese tudi oznake o morebitnih kroničnih boleznih prijavljenega.

Imajo pa možnost tudi spletne prijave.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

V kolikor se na določeni termin cepljenja le-tega ne morete udeležiti, to obvezno sporočite na elektronski naslov cepilni.center@zd-tolmin.si ali na telefonsko številko 05 388 11 20.

O natančnem terminu cepljenja vas bodo obvestili iz cepilne ambulante ZD Tolmin le dan ali dva pred cepljenjem, tako da tudi takrat lahko izrazite pomisleke oz. zaradi morebitne bolezni ne potrdite termina. Če cepljenje odklonite zaradi bolezni, boste nanj pozvani ob naslednji priložnosti. Če pa ga odklonite, ker ste si premislili, pa se morate kasneje vnovič prijaviti pri izbranem osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Natančnih informacij vam ne morejo dati, a vas bodo dan ali dva pred cepljenjem obvestili, da ste na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ob prijavi potrebujete samo kartico ZZZS.

Obalno-kraška regija

ZD Izola

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Zainteresirani za cepljenje v ZD Izola se lahko prijavite pri svojem izbranem zdravniku znotraj ordinacijskega časa dotičnega zdravnika. Lahko se naročite tudi prek elektronske pošte svoje ambulante. Tisti, ki nimate zdravnika v ZD Izola, živite pa v Izoli in ne morete iz različnih zdravstvenih razlogov k svojemu zdravniku, se lahko naročite prek info@zd-izola.si, kjer dobite tudi vse potrebne usmeritve in informacije.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Če veste, da se cepljenja ne boste udeležili, je najbolje, da se odjavite pri osebnem zdravniku. Sicer pa vsakega prijavljenega telefonsko kontaktirajo dan pred načrtovanim cepljenjem. V kolikor v tem času ko ste bili klicani zbolite, pokličite  na številko, s katere so vas klicali, in se odjavite.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

V cepilni enoti cepijo po cepilni strategiji, hkrati pokličejo pred cepljenjem, zato predhodnih informacij ne dajejo, lahko pa vsak sam presodi, kdaj bo približno na vrsti.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se prijavljate na cepljenje, posredujete ime in priimek, rojstne podatke in telefonsko številko.

ZD Koper

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V ZD Koper se prijavite pri osebnem zdravniku.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Pri osebnem zdravniku se tudi odjavite.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Tudi v ZD Koper prosijo, da za datum cepljenja ne sprašujete, ker je le-ta odvisen od tega, koliko cepiva bodo dobili.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se boste prijavili na cepljenje, bo medicinska sestra samo preverila, če je vaša telefonska številka še vedno ista.

ZD Piran

ZD Piran ima na svoji spletni strani objavljeno, da se na cepljenje prijavite tako, da pokličete izbranega zdravnika, ki vas bo vnesel v seznam čakajočih na cepljenje.

ZD Sežana

KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

Prijave na cepljenje potekajo izključno prek osebnega zdravnika, ki vas vpiše v evidenco cepljenja, računalniški program, ki ga imajo za načrtovanje in razporejanje cepljenja.

KJE IN KAKO SE ODJAVITE?

Odjavite se lahko prek mobilnega telefona sestre, ki vodi sezname cepljenja.

KJE IN KAKO PREVERITE, KDAJ BOSTE NA VRSTI?

Okviren podatek lahko dobite pri osebnem zdravniku ali pri sestri, ki vodi sezname cepljenja.

KAJ POTREBUJETE OB PRIJAVI?

Ko se prijavljate na cepljenje, sta pomembna podatka starost ter ali imate pridružene kronične bolezni, za katere zagotovo ve osebni zdravnik, zaradi tega potekajo prijave na cepljenje izključno prek osebnih zdravnikov.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice