Naprej na vsebino

Kitajska »akcija« za rušenje rudarjenje s kriptovalutami se širi v Sečuan

Kitajski Cryptomining je podjetje, ki proizvede več kot polovico svetovne proizvodnje bitcoinov. Toda državni svet – kitajska vlada, je prejšnji mesec obljubila prepoved rudarjenja in trgovanja z bitcoini, z namenom zajeziti finančne in davčne zlorabe.

Po podatkih univerze v Cambridgeu in po poročanju treh ločenih lokalnih medijev naj bi Ya’an v Seučanu bil največje vozlišče kriptovalut, Seučan pa druga največja provinca, ki rudari s bitcoini na Kitajskem.

Komisija za razvoj in reforme provinc Sečuan in Sečuanski urad za energijo sta v petek izdala skupno obvestilo in pozvala k zaprtju do nedelje 26 projektov, kjer naj bi rudarili s kriptovalutami.

Lokalni rudarji so prejeli obvestilo, zahtevo, da svoje rudnike zaprejo ob 22.00 po lokalnem času (14.00 UTC, četrtek, ali 10.00 ET) zaradi pregledov.

Mogoče vas bo tudi zanimalo:

Bitcoin se je povzpel nad 40.000 dolarjev

Vrednost bitcoina poskočila po tvitu Elona Muska

Poziv komisije in urada državnim elektroenergetskim podjetjem v Sečuanu nalaga, da opravijo inšpekcijske preglede in izboljšave ter o svojih rezultatih poročajo do petka, 25. junija. Hkrati pa morajo izklopiti napajanje vsem tistim pri katerih bo inšpekcija potrdila in ugotovila, da rudarijo s kriptovalutami.

Prav tako je bila zajezitev naročena že v drugih regionalnih rudarskih središčih s kriptovalutami, vključno s Xinjiangom, Notranjo Mongolijo in Yunnanom.

Nekateri rudarji tam opravljajo svoje dejavnosti v deževnem poletju in izkoriščajo takrat bogate hidroelektrarne. V oči pa bode dejstvo, da gre očitno za napad nad rudarstvom s kriptovalutami, pod pretvezo okoljske nevarnosti, saj rudarski regiji Yunnan in Sečuan temelji na hidroenergiji, ki je okoljsko prijazna, če že po mnenju nekaterih premog v Xinjiangu in Notranji Mongoliji ni.

Še vedno ni jasno, kako dolgo bodo rudarske lokacije ostale zaprte. Nekateri rudarji zato razmišljajo, da bi se zaradi ukrepov vlade preselili drugam.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice