Skip to content

Menedžer: Slava, bogastvo in Justin Bieber

Želje znajo biti nevarne, še posebej, če se niti ne zavedaš, kaj prinesejo s sabo. Ideja o slavi, bogastvu in šestmestnem znesku na pogodbi je prijatelje Primoža, Matevža, Boruta in Jureta premamila tako močno, da so pozabili nase, pozabili na svoje spore, pozabili na drugačnost, predvsem, pa se jim še sanjalo ni, da so le marioneta v rokah nekoga, ki bo iz njih, za lastno dobro, iztisnil zadnjo kapljico krvi.

Menedžer, ki je v njihovih očeh Bog, kateremu bi sledili na konec sveta, je prepoznal njihove najglobje skrivnosti in hrepenenja. Po tem, ko jih je združil, da so le slepo sledili ideji, da jih slava in bogastvo kmalu čakata, je naredil naslednji korak v svojem demonskem načrtu.

Ker je dodobra poznal najgloblja hrepenenja fantov, je poklical vsakega izmed njih in jim obljubil gradove v nebesih, z opombo, da ne smejo povedati drugim, ker bodo ti ljubosumni in jih bodo ovirali na poti do vrha.

Najmanj težav je imel tako in tako s Primožem, ker je bila dovolj obljuba, da bo večno najboljši bobnar, katerega bodo obkrožale najlepše ženske tega sveta in bodo pri njemu vedno tekli potoki alkohola. A kaj, ko se Primož ni vprašal, kako dolgo bo trajala njegova večnost in kaj vse bo moral za to narediti. Bo že spoznal, vprašanje je, če bo to dojel pravi čas.

Ker je Matevž kar nekaj dal na duhovno in je bil trd oreh za streti, je Menedžer kar dosti časa zapravil zanj. Matevža ni premamilo življenje v Indiji, lasten duhoven studio, naziv guruja, ponudba, da bi bil naslednji Dalajlama. Na koncu pa ga je le premamila obljuba, da bo preko glasbe, ki jo izvajajo ustvarjal mir na svetu, naselil v srca ljudi mir, srečo in zadovoljstvo. Tudi Matevž ni vedel, kaj vse bo za to moral narediti, da bo miss glasbe.

Glede na to, da je Borut mafijozo, katerega so se vsi bali, a nihče ne upa vprašati, kaj dejansko počne, se je zdela obljuba, da bo lahko počel karkoli bo želel, kadarkoli bo želel, le v bendu mora igrati, čisto na mestu. Cena za to pa… presenetila bo tudi šefa mafije, ki je vajen vseh mogočih spletk in zagat.

Jure je želel biti le najboljši, najlepši in naj na vseh področjih. Glasba, ki bi mu prinesla slavo in bogastvo, bi vsekakor bila korak v to smer. Če ti Menedžer obljubi, da bo cilj dosežen, le v bendu moraš biti, ja pol pa že bo. Pa res bo?

Fantje omamljeni od praznih obljub Menedžerja in ponosni nase, so samo hlapeli po pohvali in podle igre Menedžerja niti opazili niso.
Vir slike: Pixabay

Še pod vtisom prve vaje in vsekakor polni vere in upanja, ki jim ga je vsilil Menedžer, so se fantje dobili na svoji drugi vaji. Prepričani, da so tako dobri, da bodo končno lahko igrali komade, ki jih povezujejo, ki imajo tradicijo, ki so nekaj več in ki napolnijo duše tako njih kot poslušalce.

Že po prvem odigranem komadu, je postalo jasno, da temu ne bo tako. Ni pomagalo to, da se je zaradi preštevilčenjih ogledov resničnostnega glasbenega šova v živo, se zrušilo omrežje po celotni Sloveniji. Niti tega, da telefoni fantom zvonijo v eno, ker jih vsi želijo najeti…  

Fantje omamljeni od praznih obljub Menedžerja in ponosni nase, so samo hlapeli po pohvali in podle igre Menedžerja niti opazili niso. Ko jim je Menedžer, ki jih pazi na vsakem koraku, razložil, da morajo izbirati novejše, popularnejše, boljše komade, so malce protestirali. A ob Menedžerjevih besedah, da jih kmalu čaka slava in bogastvo, pa so ponovno pozabili na realnost in celo odigrali »sodobnejši« komad.

Želja po naslednji stopnji glasbenega uspeha, pa tudi po več denarja, jim je popolnoma zameglila razum.

Niti kritika Menedžerja, da bodo morali igrati skladbe, ki so aktualnejše, uspešnejše, bolj pop, jih ni predramila, saj so slišali le, če si želijo več denarja, slave in žensk, bodo morali igrati nekaj drugega.

Niti to jih ni zmotilo, da jim je Menedžer poslal seznam pesmi, ki se jih morajo naučiti do naslednje vaje. Čeravno niso znali niti izgovoriti avtorje skladb, kaj šele, da bi poznali česa se mora naučiti, jih to ni motilo. Niti to jih ni motilo, da bodo igrali ravno tisto, kar so še nedavno trdili, da ga ni denarja na tem svetu, ki bi lahko to dosegel. Njihova glasba je bila njihova duša, a očitno so to prodali hudiču. Vsem so se v glavi vrtele le besede Menedžerja, ki so obljubljale sanje.

Naslednjič se dobijo na noč čarovnic. Vprašanje pa je, če se bo Menedžer ustavil le ob komadih Bruna Marsa, Duo Lipe in Justina Bieberja. Bo noč čarovnic prinesla prvo odobravanje in pohvalo Menedžerja? Prvi javni nastop? Delček uresničenih sanj? Ali bodo svojo dušo resnično v celoti prodali? Svoje želje in cilje zamenjali za plane Menedžerja? Bo že kdo spregledal? Ali se bo nori vrtiljak vrtel še hitreje in močneje?

Odgovore dobite že v soboto, 30. oktobra 2021, ob 20. uri na Facebook strani Slovenec in ETV. Prvi del in drugi del si lahko pogledate tako na Facebook strani našega medija in na spletni strani fantov – Unforgiven4, katerih življenje se bo kmalu spremenilo v nočno moro.

Zaradi motenj v prenosu pri zadnjem oddajanju v živo se vam skupina iskreno opravičuje. Žal je prišlo do izpada omrežja, upajo, da naslednjič ne bo prihajalo do tehničnih ali omrežnih motenj.

Že bilo je …

Menedžer – Prodane duše (Zgodbe iz ozadja)

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice