Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Dohtarji in politiki naj gredo na dopust

Dragi moji zvesti bralci, ponovno se vam moram opravičiti, ker se tako dolgo nisem nič oglasila. Če bo to šlo tak dalje, ne bom več Županova Micka ampak Opravičevalka ali kako bi se reklo nekomu, ki se vedno opravičuje. Stari računalnik mi je crknil in potem je mož rekel, da sem do konca zmešana in da več ne smem brati teh forumov in Facebooka in se na take in drugačne načine izobraževati in da je »bil tak ali tak skrajni čas, da mi mašina crkne,« in seveda nič ni hotel dati za novega poleg.

Pa mi je bilo po par mesecih prehudo in sem prodala zlatnino s poročnim prstanom vred in sem si kupila novega, tak da vam zdaj pišem na super hitri mašini, ki skoraj tako hitro dela, kot meni misli preskakujejo. Samo upam lahko, da bodo prsti sledili. Tak, dovolj zdaj tega mojega osebnega jamranja, ker to vem, da nikogar ne zanima. Gremo rajši na aktualne teme.

Končno smo Slovenci enkrat prvi na svetu! Nikoli nismo bili tolko časa prvi, kot smo zdaj prvi na lestvici okužb glede na populacijo, ki res ni velika … pa kot kaže bo še manjša.

Sem gledala en video, ko se je zdravnik razjokal skoraj, ko je razlagal, kako so utrujeni in izčrpani in da bo samo še huje. Pa berem spodaj komentarje in bolj kot berem, bolj mi je jasno: pa saj mi ne rabimo dohtarjev, oni lahko grejo na dopust. Plače imajo dovolj lepe, da si kake tople kraje zdaj privoščijo v teh meglenih in deževnih dnevih. Mi tak vse vemo.

Mi se bomo samotestirali, samoopazovali, samoizolirali, samodiagnosticirali (če ne samo- pa na Facebooku ali Meti ali kako se temu zdaj reče), samooperirali (sigurno se na YouTube najdejo kaki videi), samomedikirali, samozadovoljevali (to sicer nima zdaj veze z dohtarji, da si ne bo kdo mislil, da sem nezvesta in ga s kakim dohtarjem serjem, to ima veze s tem, da se je moj dragi na kavč preselil od jeze, ker sem poročni prstan za računalnik prodala). Vse bomo samo in je to to.

Povprečni Janezek ve več, kot Svetovna zdravstvena organizacija in Nacionalni inštitut za javno zdravje skup. Ker oni tak ali tak bolj malo vejo.

Povprečni Janezek ve, da cepivo itak nič ne pomaga, ker se cepljeni tudi lahko okužijo. Povprečni Janezek ve, da se lahko otrok pod masko zaduši, čeglih po drugi strani on maske ne bo nosil, ker to itak nič ne pomaga, ker virusi to pri vsaki luknjici ven skačejo. Povprečni Janezek ve, da ne stroka ne politika pojma nimata … poleg tega pa mu je še kolega Joža povedal, da virusov itak ni, da bi oni radi nas napikali samo zato, da bi se malo populacija zmanjšala, ker nas je preveč.

Če to en Janezek ve, pol to ve vsaki, ni res? Zakaj bi se pol naj matrali dohtarji? Pa ne samo dohtarji, še politiki skos nekaj spremljajo in se posvetujejo in ocenjujejo in usklajujejo in sprejemajo. Oni toliko sprejemajo, da še jaz zdaj s tem super novim računalnikom ne morem več vsemu slediti, ker je itak vsaki drugi dan vse drugače.

Naj že grejo na dopust, pa nam naj mir dajo. Bomo mi lepo čaje pili, pa Martin je tudi že iz mošta vino naredil, pa pri vsaki hiši se te menda še neki šnops najde, pa se bomo mi lepo razkužili in je. Če pa to ne bo pomagalo, pa bomo mi vse samo- in po tista zdravila za garje bomo šli, če garje ubije te bo še menda nekemu virusu, ki ga še nihče niti videl ni, kos. Ker garje smo pa že videli, ni tak?

Županova Micka

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice