Skip to content

Bogovič: Roberta Metsola bo odlična predsednica Evropskega parlamenta in pozitiven zgled mladim ženskam za delo v politiki

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu izvolili novega predsednika – ali bolje rečeno predsednico Evropskega parlamenta.

Za naslednika nedavno preminulega predsednika EP Davida Sassolija iz vrst S&D, ki je minuli teden umrl v starosti 65 let in bi se mu v tem mesecu iztekel predsedniški mandat, so se potegovali štirje kandidati: Roberta Metsola iz desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), Alice Bah Kuhnke iz vrst Zelenih, Sira Rego iz Levice in Kosma Zlotowski iz Evropskih konservativcev in reformistov (ECR).

Skladno z napovedmi, je bila izvoljena dosedanja prva podpredsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola. Tako je postala tretja ženska na tem položaju in najmlajša predsednica parlamenta doslej. Prav danes praznuje 43. rojstni dan.

Maltežanka Roberta Metsola je bila izvoljena na položaj predsednice evropskega parlamenta. Vir slike: Reuters.
Maltežanka Roberta Metsola je bila izvoljena na položaj predsednice evropskega parlamenta.
Vir slike: Reuters.

Na izvolitev nove predsednice Evropskega parlamenta se je odzval tudi Franc Bogovič (SLS/EPP).

»Evropska poslanka Roberta Metsola iz naše politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) je mlada, a hkrati zelo izkušena političarka, dolgoletna poslanka, ženska in mati štirih sinov, ki prihaja iz male sredozemske države Malte. Je odločna in entuziastična zagovornica Evropske unije in demokracije ter predana in kompetentna poslanka, ki vedno prisluhne ljudem. Glede na njeno odprtost in zelo povezovalno držo verjamem, da bo odlična predsednica vseh.

Kolegici Roberti Metsola iskreno čestitam za izvolitev za predsednico Evropskega parlamenta, ki bo to funkcijo opravljala naslednji dve leti in pol. Verjamem, da bo krepila odprtost Evropskega parlamenta do vseh državljank in državljanov EU ter njegovo demokratičnost in bo hkrati pozitiven zgled mladim ženskam za delo v politiki ter sedanjim in prihodnjim evropskim voditeljicam.«

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice