Naprej na vsebino

Kako bo vladni odlok vplival na stanje vašega motorja?

O tem, da bomo v Sloveniji spet imeli regulirane cene pogonskih goriv smo pisali že tukaj. Na kratko povzemimo dogajanje: v ponedeljek je predsednik vlade Janez Janša napovedal, da bo vlada v istem dnevu izdala odredbo, s katero bo regulirala cene goriv. Dan kasneje smo imeli ceno za liter 95-oktanskega bencina določeno pri 1,503 evra, za liter dizla pa pri 1,541 evra.

Na Madžarskem so se pred nekaj meseci odločili za podoben ukrep, le da so cene omejili veliko nižje. Poleg drugi posledic, je bila ena izmed njih tudi ta, da se nekaterim črpalkah prodaja goriva enostavno ni več splačala.

Tudi pri nas se že drugi dan po omejitvi izrisuje podobna slika, vendar zaradi višjih cen manj obsežno. Bencinski servisi OMV v Sloveniji načeloma ponujajo bencinsko gorivo MaxxMotion Super 95 in Super100 ter dizelsko gorivo Sprint Diesel in premijski MaxxMotion Performance Diesel. Slednjega pa začasno umikajo iz prodaje, saj je prodaja »ekonomsko neupravičena,« sporočajo iz OMV.

Obvestilo ki je potrošnike pričakalo na bencinskih črpalkah OMV. Vir slike: Slovenec.
Obvestilo ki je potrošnike pričakalo na bencinskih črpalkah OMV.
Vir slike: Slovenec.

Deregulirana je ostala samo cena bencinskega goriva MaxxMotion Super100, kar je ustvarilo bistveno razliko v ceni s 95-oktanskim bencinom.

Podobno zgodbo lahko opazimo tudi na Petrolovih bencinskih servisih, kjer slovenskim potrošnikom ponujajo bencinsko gorivo Q Max 95 in Q Max 100 ter dizelsko Q Max Diesel in Q Max iQ Diesel.

Premijsko dizel gorivo tudi na Petrolu ne bodo več prodajali. »Družba Petrol je z včerajšnjim dnem ustavila prodajo IQ dizla na vseh prodajnih mestih v Sloveniji. Odločitev je bila sprejeta na podlagi sprejete Uredbe o določitvi cen določenih naftnih derivatov. V novih okoliščinah prodaja tega goriva ni več ekonomsko upravičena,« so nam povedali pri Petrolu.

Eden izmed ključnih razlogov za to, da se dizelskega goriva ne splača več prodajati, bi lahko bil drag zemeljski plin. Rafinerije uporabljajo ta plin za proizvodnjo vodika, ki ga nato uporabijo za odstranjevanje žvepla iz dizelskega goriva. Zaradi skoka cen zemeljskega plina konec leta 2021 je ta proces postal dražji drag, kar je med drugim tudi zmanjšalo proizvodnjo goriva.

Kot zanalašč pa primanjkuje tudi surove nafte, ki bi imela nizko vsebnost žvepla. Države v Organizaciji držav izvoznic nafte (OPEC+), ki črpajo takšno nafto, kot sta Nigerija in Angola, ne morejo povečati proizvodnje. Morebitne dodatne zaloge bi morale priti iz Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov, vendar oba večinoma proizvajata surovo nafto z visoko vsebnostjo žvepla.

Točilno mesto družbe Shell. Vir slike: Shell.
Točilno mesto družbe Shell.
Vir slike: Shell.

Konflikt med Ukrajino in Rusijo je seveda situacijo še dodatno poslabšal. Evropa je ena izmed največjih uvoznic dizelskega goriva na svetu, zanaša pa se predvsem na rusko oskrbo.

Od skoraj 1,4 milijona sodčkov dizelskega goriva v Evropi, uvoženega leta 2019, je približno polovica prišla prav iz Rusije. 285.000 sodčkov pa je prišlo iz Savdske Arabije.

Izguba ruskega goriva je še posebej nelagodna za severni del Nemčije, ki uvaža ruski tovor po morju neposredno prek Hamburga in drugih pristanišč. Kot odraz krize so referenčne veleprodajne evropske cene dizla prejšnji teden dosegle novo najvišjo vrednost.

Evropa iz Rusije pa ne uvaža le dizla, ampak tudi polpredelano nafto, ki jo nato rafinerije predelajo v dizelsko gorivo. Pomanjkanje te surovine, vključno z nekaterimi drugimi stranskimi produkti nafte, je prisililo nekatere rafinerije, da zmanjšajo dobavo, poročajo pri Bloomberg.

Premijskega dizelskega goriva se v Sloveniji praktično ne dobi več. Vir slike: Petrol.
Premijskega dizelskega goriva se v Sloveniji praktično ne dobi več.
Vir slike: Petrol.

Tako Shell kot OMV AG sta začela omejevati svoje veleprodajne dobave. OilX, svetovalno podjetje s področja nafte, je izjavilo, da vidi »resnično tveganje fizičnega pomanjkanja dizelskega goriva v Evropi«. S tem se strinjajo tudi naftni trgovci in naftna podjetja. Nihče noče širiti panike, saj se bojijo navala na bencinske servise, a vsi so zelo zaskrbljeni.

Če se ne bo nič spremenilo, bodo do začetka aprila nekatere evropske države morda morale omejiti prodajo dizla, da bi nivoje zalog ohranile na zdravih ravneh.

V Petrol zagotavljajo, da imajo za leto 2022 »zagotovljene dolgoročne nabavne pogodbe za naftne derivate« v takšnem obsegu, kot ga je predvideval poslovni načrt. »Zaradi situacije v Ukrajini in s tem zaostrenih varnostnih razmer sicer opažamo zamude v oskrbnih verigah, vendar lahko potrdimo, da ima družba za mesec marec potrjene vse načrtovane dobave naftnih derivatov,« so še zapisali na spletni strani.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice