Skip to content

Sledi korakov: Apolonija Zupan in Anja Pustak Lajovic

V tokratni oddaji je Igor Gošte gostil dve nekdanji sodelavki s televizije ETV, Apolonijo Zupan in Anjo Pustak Lajovic. Na začetku oddaje so se spomnili na nekaj zanimivih oddaj, ki sta jih samostojno uredili, vodili ali pa so jih ustvarjali skupaj. Po kratki televizijski karieri je obe pot peljala še na radijske valove. Ravno prek valov nekdanjega zagorskega radija sta se tudi spoznali.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Sledi korakov: Slavko Jelševar o skupini Interval

Anja je v tistem času že stopila na glasbeno pot, kjer se vse bolj uveljavlja, medtem ko si je Apolonija ustvarila družino in pred leti svoj Zavod Mamina dlan. Na spletni strani je med drugim zapisano: »Raziskujemo in se razvijamo na področju umetnostne terapije, hkrati pa se poglabljamo v vse relacije tesnih družinskih povezav – otroci, partnerstvo, starševstvo in družina. V prvi vrsti stremimo k temu, da ti pomagamo poiskati notranjo moč, ki biva v tebi, a se včasih tako zelo skrije, da se primerjaš z drugimi, si nezadovoljen in razočaran (nad življenjem in/ali odnosi).«

Seveda je to le del aktivnosti, ki jih izvaja Apolonija, med drugim je izdala tudi nekaj otroških knjig, družinske kartice in nekaj besedil za pesmi. Dve od njenih besedil je lepo uglasbila in zapela Anja, s katero že kar nekaj časa tudi poslovno sodelujeta.

V uvodu oddaje boste lahko slišali njun zadnji glasbeni projekt, spot Ti si svet, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih. Slišali boste še njun video spot Panko Zaspanko, čudovito pesem o prav posebnem pajku, in ob koncu oddaje še spot Svetla tema, ki je plod sodelovanja med Anjo in avtorjem tega zapisa.

Apolonija Zupan in Anja Pustak Lajovic. Vir slike: IG.
Apolonija Zupan in Anja Pustak Lajovic.
Vir slike: IG.

Apolonija je z nami delila tudi nekaj svojih spominov, ko je drugič rodila ravno v času, ko je spodaj pod trboveljsko bolnišnico potekal zasavski humanitarni te. »Pred drugim carskim rezom sem imela dve leti in pol poprej prvega. To je bila velikanska razlika, predvsem zaradi miru. Kajti te sobe, kamor greš po carskem rezu, so tihe in mirne. Ko pa sem to doživela drugič, je ravno potekal humanitarni tek. Bila je glasba, ves čas smo te spremljali Igor, kateri krog greš, kako dobro ti gre … tako da priporočam, da Trboveljska porodnišnica namesti v te sobe radie.« V nadaljevanju je Apolonija spregovorila tudi o svoji poporodni depresiji, tudi kako se je iz nje uspešno izvlekla. Več pa si lahko ogledate v oddaji.

Anja pa je z nami delila novo izkušnjo, kako je zaživeti v svojem lastnem stanovanju. Glede na to, da Anja že od otroštva ne vidi, sama verjame, da se ji bo kdaj vid povrnil, vas bo njena pripoved o tej izkušnji zagotovo zanimala. Par besed je spregovorila tudi o treningu umetnostne terapije z Apolonijo. »Prek nje sem svojo notranjo moč močno povečala, drugo kar je, pa vam lahko zaupam, da se mi stvar okrog vida premikajo,« pravi.

Več boste slišali v oddaji, v kateri nam je zaupala tudi, kako se po kitari in klavirju spoznava še s harmoniko. Kakšni pa so novi projekti Apolonije, Anje in Zavoda Mamina dlan pa boste izvedeli ob koncu oddaje.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice