Skip to content

Pismo bralca: Po Titu ne Tito – ampak Golob

Starejšim generacijam nemara v ušesih še odzvanjajo govori predsednika propadle Jugoslavije, Tita, ko je ogovarjal ljudstvo z besedami o »radničkoj klasi«, zdaj pa bomo – po čudnem naključju – v času nekdanjega Dneva mladosti dobili koalicijsko pogodbo gibanja Svobode z Levico in SD. A bolj kot sama pogodba o triumviratu, bodejo v ušesa besede bodočega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, ko zagotavlja, da so z njegovim prihodom minuli časi, ko so glavno besedo imeli delodajalci, ker zdaj prihaja čas za soupravljavce, za njih participacijo pri dobičkih podjetij, za soudeležbo pri delničarstvu.

Kako bodo soupravljavci prišli do dobička sicer ni povedal, a najbrž bo, sicer on ne bi bil predsednik vlade. Z gibanjem Svobode in vladnega triumvirata izgubljajo torej vlogo lastniki in delodajalci, zato lahko sam pri sebi ali tudi povsem na glas aplavdira Luka Mesec, ko v govorih dr. Roberta Goloba posluša svoje vizionarske besede, ki jih je česnal v predvolilnem času.

Bodoči predsednik vlade dr. Robert Golob nas torej skozi sprednja vrata parlamenta – misleč, da nas vodi k skandinavskim ter jedrnim državam Evrope – pelje naravnost tja, kjer smo že bili, še sploh, če bo nadaljeval v smeri novih obdavčitev lastnikov.

Da bo imel pri tem lažje delo, bo na svojo stran pridobil nacionalno RTV, ki jo bo politično depolitiziral, kar pa bo lažje, kot si predstavljate, saj je tam še vse tako, kot je bilo v starih časih. Tito in jugo nostalgiki so že na trnju od veselega pričakovanja nastajajočega »golobizma«, nove verzije mesečevega socializma, ki mu manjkajo le še par – nepar, sodi in lihi dnevi vožnje z avtom ter podobni štosi. A nikar se ne veselite prezgodaj, saj svoje prve besede še ni izrekla Tanja Fajon, saj je do zdaj skrbela le za milo nasmejan izraz triumvirata. Na nadaljnji potek dogodkov nam ne bo treba prav dolgo čakati. Kdor čaka – je naše gore list.

Jožef Praprotnik, Jesenice

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice