Skip to content

Tudi če EU prepove uvoz ruske nafte, bi učinek lahko ublažilo povpraševanje iz Azije

V ponedeljek so na ravni Evropske Unije potekala pogajanja o tem, v kakšnem obsegu bi lahko prepovedali uvoz ruske nafte v naslednjem paketu sankcij. Vendar pa tudi v primeru, da EU doseže dogovor o prepovedi uvoza nafte, se analitiki strinjajo, da bo učinek sankcij ublažilo povpraševanje iz Azije.

Sankcije, ki so bile proti Rusiji vpeljane po začetku konflikta v Ukrajini, vključno z ameriško prepovedjo uvoza nafte, so Rusijo spodbudile, da se je odmaknila od Evrope proti strankam v Indiji in na Kitajskem, je zapisal Alex Lawler za Reuters.

Naftni trgovci so za Reuters potrdili, da Kitajska po tihem povečuje obseg nakupov nafte iz Rusije in vse to po zelo ugodnih cenah.

Pri Vortexa Analytics ocenjujejo, da bo Kitajski uvoz ruske nafte po morju maja skočil na skoraj rekordnih 1,1 milijona sodčkov na dan, v primerjavi s 750.000 v prvem četrtletju in 800.000 v letu 2021. »V nasprotju s splošno razširjenimi domnevami in novicami ostaja izvoz ruske surove nafte zelo visok,« so sporočili.

Ruski izvoz se je aprila vrnil na raven pred invazijo. Vir slike: Vortexa.
Ruski izvoz se je aprila vrnil na raven pred invazijo.
Vir slike: Vortexa.

Ruski izvoz se je aprila po podatkih Mednarodne agencije za energijo s sedežem v Parizu vrnil na raven pred invazijo, cene nafte pa so se ustalile na okoli 110 dolarjev, potem ko so marca dosegle rekordno vrednost v 14 letih in sicer več kot 139 dolarjev za sod.

Tudi v maju se je trend nadaljeval. V prvih 24 dneh maja je izvoz nafte po morju v povprečju znašal 3,6 milijona sodčkov na dan. Ta številka je za 170 tisoč sodčkov na dan nižja v primerjavi z aprilom, vendar je za skoraj 0,4 milijona sodčkov na dan višja od povprečja v prvem četrtletju 2022, ugotavljajo pri Vortexa.

Izvoz v letih 2020 in 2021 je bil v povprečju nekoliko pod 3 milijone sodčkov na dan. Na splošno je pretok ruske nafte v Azijo po morju od začetka leta poskočil za vsaj 50 odstotkov.

»Če Zahod ne bo izvajal diplomatskega pritiska na azijske kupce, ne bomo opazili povečanja vrzeli v ponudbi in dviga cen nafte,« je za Reuters dejal Norbert Rücker iz Juliusa Baerja.

Sankcije s strani Združenih držav Amerike, EU in Velike Britanije so ruskim ladjam prepovedale pristati v pristaniščih, kar pomeni, da del povečanega izvoza v Azijo opravijo s prenosom tovora z ladje na ladjo sredi morja. To je drag proces, pri katerem je tudi visoka nevarnost razlitja nafte.

Izvoz zahodnoafriške surove nafte na Kitajsko je padel na najnižjo raven v zadnjih nekaj letih

Da bi nadomestile izgubo ruske nafte, so se evropske rafinerije zatekle k uvozu zahodnoafriške surove nafte, ki se je aprila po podatkih Petro-Logistics v primerjavi s povprečjem v letih od 2018 do 2021 povečal za 17 odstotkov.

Podatki Eikon prav tako kažejo, da je maja v severozahodno Evropo prihajalo po 660.000 sodčkov nafte na dan, večinoma iz Nigerije, Angole in Kameruna, s tem je povečanje pri nigerijski nafti v primerjavi s februarjem kar trikratno.

Nafta. Da bi nadomestile izgubo ruske nafte, so se evropske rafinerije zatekle k uvozu zahodnoafriške surove nafte. Vir slike: Reuters.
Da bi nadomestile izgubo ruske nafte, so se evropske rafinerije zatekle k uvozu zahodnoafriške surove nafte.
Vir slike: Reuters.

Izvoz zahodnoafriške surove nafte na Kitajsko pa se je maja po večletni najnižji vrednosti aprila še naprej zmanjševal, pravijo pri Vortexi. To je v veliki meri posledica šibkega kitajskega povpraševanja in poceni ruske nafte.

Pri upadu prometa zahodnoafriške nafte proti vzhodu vodi Angola, ki predstavlja 60 odstotkov vsega izvoza zahodnoafriške surove nafte na Kitajsko od leta 2019. Izvoz angolskih tipov nafte, kot so Cabinda, Mostarda in Pazflor, je skupaj mesečno padel za 200 tisoč sodčkov na dan.

Medtem se je izvoz angolske nafte v Evropo aprila znatno povečal in dosegel najvišjo vrednost v dveh letih pri 320 tisoč sodčkih na dan. Trenutne glavne destinacije angolske nafte v Evropi so Nizozemska, Italija in Francija.

Prav tako se je zmanjšala količina tovora zahodnoafriške surove nafte v Indijo, ki se raje odloča za rusko nafto. Po podatkih Petro-Logistics se je zahodnoafriški uvoz skoraj prepolovil, pri čemer so aprila dostavili 280.000 sodčkov na dan, medtem ko so jih marca dostavili 510.000.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

E-Študentski servis: »Zakaj je letos še večja ponudba del kot lani?«

Pri študentskem servisu opažajo povišano povprečno urno postavko, prav tako pa je večja tudi ponudba študentskih del.

Prijava na e-novice