Skip to content

Sledi korakov: Skupina Makadam

Glasbena skupina Makadam iz Sevnice je bila ustanovljena leta 2004. Skupina izvaja plesno glasbo, POP glasbo, zimzelene skladbe in tudi narodno zabavno glasbo. Izvaja pa tudi kulturni in zabavni program, ki popestri poroke, maturantske plese in druge dogodke. Pri projektih sodelujejo tudi s sevniškim gradom. Skupino sestavljajo vodja skupine Miran Štojs, Damir Škerl, Marjetka Pušnik, Miran Kink, Martin Marko in Goran Škerl.

Skupina Makadam: Miran Štojs in Marjetka Pušnik. Vir slike: IG.
Skupina Makadam: Miran Štojs in Marjetka Pušnik.
Vir slike: IG.

V prostorih, kjer vadijo in nastajajo nove skladbe, smo se v prvem delu oddaje pogovarjali z vodjo skupine Miranom Štojsem in pevko Marjetko Pušnik, ki sta nam predstavila svoje glasbene začetke. Miran, ki je bil dolga leta aktivni športnik in tudi učitelj športne vzgoje, je že davnega leta 1968 deloval v ansamblu Modre zvezde, ki še vedno deluje. Pred časom se je skupini Makadam pridružila tudi solistka Marjetka, ki se je s skupino takoj ujela in z njimi že posnela videospot Ljubim oblake, ki si ga boste lahko ogledali. V drugem delu pogovora se nam je pridružil še pevec in klaviaturist Damir Škerl, ki je predstavil svoje sodelovanje s skupino in tudi, kako je nastajal spot Vagabundova pesem, ki si ga boste lahko ogledali .

Člani ansambla so spregovorili tudi o koronskih časih in o podali svoje mnenje o tem, zakaj manj uveljavljene skupine tako težko prodrejo v medije.

Več pa v posnetku.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice