Naprej na vsebino

Disney Plus: od 14. junija končno na voljo tudi v Sloveniji, kaj vse si bomo lahko ogledali?

V Sloveniji se bo storitvam za pretočno predvajanje vsebine, kot so Netflix in Amazon Prime Video, kmalu pridružil tudi Disney+ (Disney Plus). Od 14. junija naprej bo na voljo z mesečno naročnino 7,99 evra oziroma letno naročnino 79,99 evra.

Na Disney Plus se bomo lahko prijavili neposredno prek spletnega mesta. Za dostop do vsebine bo potrebno ustvariti račun z vnosom e-poštnega naslova in plačilnega sredstva.

Zadeve se bodo razveselili tako najmlajši, kot tudi tisti, ki jih spomin na Disneyjeve risanke ponese v otroštvo. Disney Plus je storitev pretočnega predvajanja z ogromno knjižnico filmov, risank, oddaj in serij številnih Disneyjevih blagovnih znamk. Od novembra 2019, ko jo je ustanovila družba The Walt Disney Company, je storitev zbrala več kot 130 milijonov naročnikov.

Naročniki imajo dostop do animiranih filmov studia Disney, novih Pixarjevih filmov in naslovov iz franšiz Vojna zvezd (Star Wars) in Marvel. Ogledajo si lahko tudi filme z velikih zaslonov, kot je Doctor Strange in the Multiverse of Madness, po tistem, ko zaključijo s predvajanjem v kinematografih.

Disney Plus lahko naenkrat uporabljajo štiri osebe. Vir slike: Disney.
Disney Plus lahko naenkrat uporabljajo štiri osebe.
Vir slike: Disney.

Ogled je možen na večini naprav, ki omogočajo takšno predvajanje, kar vključuje pametne televizorje, telefone, računalnike, tablice in igralne konzole.

Naročniški paket je samo eden, vključuje pa možnost sočasnega predvajanja na največ štirih zaslonih. Za primerjavo: Netflix ponuja možnost treh naročnin, pri katerih se cena giblje od 7,99 evra (en zaslon) pa vse do 11,99 (štirje zasloni).

V prihodnje so sicer napovedali, da bodo ponudili tudi paket, pri katerem se bodo uporabniku pokazali oglasi, naročnina pa bo primerno nižja. Za Združene države Amerike so tak paket napovedali proti koncu letošnjega leta, za mednarodne trge pa bi lahko bil na voljo naslednje leto.

Kot že omenjeno, bo od torka naslednji teden torej mogoče gledati vsebine Disney, Pixar (Luca), Marvel (WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki) in Star Wars (The Mandalorian), poleg tega pa je v sklopu Disney Plus na voljo tudi National Geographic ter celo nekaj vsebine iz ameriškega omrežja Fox, ki je v lasti Disneyja, vključno z veliko večino epizod Simpsonovi (The Simpsons). Zraven pa pride tudi dostop do omrežja Star, kjer si lahko med drugim ogledamo serijo The Walking Dead.

Kaj bi si najprej ogledali? Vir slike: Disney.
Kaj bi si najprej ogledali?
Vir slike: Disney.

Skupaj z nami bodo Disney Plus dobili tudi na Hrvaškem, že nekaj časa pa je poleg kopice drugih držav na voljo v Italiji in Avstriji.

Storitev vključuje neomejene prenose vsebin (na največ 10 naprav), kar pomeni, da si lahko film ogledamo tudi brez internetne povezave. Znotraj uporabniškega računa si lahko ustvarimo tudi do sedem profilov.

Pretočno predvajanje je mogoče tudi v formatu 4K UHD z Dolby Vision in Dolby Atmos na napravah, ki to omogočajo, in to brez doplačila. Seznam vsebine, ki je dostopna na Disney Plus je dosegljiv tukaj.

Netflix je kot storitev pretočnega predvajanja vsebine svetovno gledano še vedno na prvem mestu in najverjetneje še nekaj časa prestola ne bo prepustil drugim. Sledita mu Amazon Primer Video in Disney Plus, na lestvici vodilnih pa sta tudi kitajska WeTV in iQIYI.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice