Naprej na vsebino

Morda niste vedeli: Županski kandidat Boštjan Ocepek in lista SLS v Zagorju ob Savi

V tokratni oddaji boste lahko prisluhnili županskemu kandidatu Boštjanu Ocepku (SLS) in listi SLS za občinski svet občine Zagorje ob Savi. Primož Jelševar in Boštjan Ocepek, oba aktualna občinska svetnika, sta v pogovoru predstavila svoje dosedanje delovanje na področju lokalne samouprave. Jelševar je tudi pojasnil, zakaj so se v stranki odločili, da zagorskim volivcem kot županskega kandidata ponudijo Boštjana Ocepka, ki je že osem let predsednik Krajevne skupnosti Šentlambert, štiri leta občinski svetnik, bogato zgodovino svojega delovanja pa ima tudi v Lovski družini Šentlambert in na področju gasilstva, kar ne čudi, saj so bili lovci in gasilci tudi mnogi njegovi predniki, o katerih govori s ponosom.

V nadaljevanju nam je pojasnil, zakaj se je odločil za župansko kandidaturo. Predvsem želi večje vlaganje v infrastrukturo celotne občine, ne le v centru, želi obuditi turizem, v občino pripeljati nova delovna mesta, pomagati kmetom in podpirati lokalno samooskrbo in še marsikaj, kar boste lahko slišali v oddaji.

Boštjan Ocepek in Primož Jelševar.
Boštjan Ocepek in Primož Jelševar.

Jelševar pa je v nadaljevanju predstavil celotno kandidatno listo SLS, na kateri je veliko znanih imen, tudi v svetovnem merilu, niso pa pogojevali umestitev na njihovo listo s strankarsko izkaznico. Oba sta spregovorila tudi o nekaterih aktualnih investicijah v Zagorju, o malomarnem odnosu aktualne občinske oblasti do rudarske, industrijske in kulturne dediščine in še marsikaj zanimivega.

Ob koncu pa boste slišali tudi, kako uspešno se je iztekla letošnja akcija Manj svečka za manj grobov, ki jo je pred leti začela in uveljavila družina Jelševar. Več pa v posnetku.

Igor Gošte

Naročnik prispevka je Slovenska ljudska stranka.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice