Skip to content

20. Etno festival Hrastnik, 1. del prireditve

Pred vami je prvi del posnetka skoraj tri ure dolgega jubilejnega 20. Etno festivala, ki je v organizaciji Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik potekal v hrastniški športni dvorani.

20. Etno festival Hrastnik
20. Etno festival Hrastnik.

Ob lepem obisku, tribune so bile zasedene skoraj do zadnjega kotička, smo lahko spremljali folklorne in glasbene nastope različnih narodov nekdanje skupne države Jugoslavije. Večina skupin deluje v Sloveniji, nekaj pa jih je prišlo tudi iz nekdanjih republik SFRJ. Kar pa najbolj veseli, s folkloro in tradicijo se ukvarjajo tako mladi kot starejši. Starostni razpon udeležencev je bil od malčkov do tistih, ki so se že srečali z osmimi križi.

20. Etno festival Hrastnik
20. Etno festival Hrastnik

Svoje znanje, bogate in barvite noše so prikazali člani in članice domačega društva SKD Sava Hrastnik, ki so festival začeli in ga tudi zaključili, ob njih pa še društva SD dr. Mladen Stojanović Velenje, KUD Mladost Ljubljana, Folklorna skupina Svoboda Trbovlje, KUD Una Novi Grad, MKD Ivan Car Ljubljana, SPD Nikola Tesla Postojna, MKD Sv. Ciril in Metod Kranj, FS Dolsko, Dolsko pri Ljubljani, CD Grigor Vitez Okučani in CD Starca Gornji Bogičevci ter SKUD Vidovdan Ljubljana.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice