Skip to content

Mednarodno obarvan 12. zasavski humanitarni tek za multiplo sklerozo 2023, reportaža

Pred vami je posnetek dogajanja na 12. zasavskem humanitarnem teku v Trbovljah v športnem parku Rudarja, ob koncu pa si boste lahko ogledali tudi kratko reportažo z madžarskega mesta Szolnok, kjer je humanitarec Nejc Pogačar izvedel še mednarodni del humanitarnega teka. On v sredo, 6. septembra, mi smo tek v soorganizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje (DPM) izvedli v petek, 8. septembra, med 8. in 15. uro.

Tokratni celotni izkupiček zbran na teku in preko različnih aktivnostih skozi celo leto je v celoti namenjen Kamniško-zasavski podružnici Združenja multiple skleroze Slovenije. Častna pokroviteljica teka je bila Nina Medvešek, ki se zadnja leta tudi sama bori s to boleznijo.

12. zasavski humanitarni tek za multiplo sklerozo 2023.
zasavski humanitarni tek za multiplo sklerozo 2023.

Pred kamero smo povabili Lavro Izgoršek, ki je par besed namenila 70. obletnici DPM Trbovlje, več pa letošnjem mednarodnem zasavskem humanitarnem teku.

Če smo lahko v preteklih letih na naših tekih spremljali tudi lokalne politike, so se tokrat teka udeležile le občinski svetnik iz Hrastnika Nermin Bajramović, občinski svetnik iz Zagorja Primož Jelševar, ki je prek Fundacije Svečka za namen doniral 500 evrov, in podžupan občine Trbovlje Rok Koprivc. Vse smo povabili pred kamero. Žal drugih ni bilo, kar na nek način kaže tudi odnos politike do zasavskega humanitarnega teka.

Pred kamero smo povabili še Jureta Nučiča, učitelja športa iz OŠ Trbovlje. Ravno iz te šole, pa jih je v Zasavju seveda bistveno več, so se odločili, da tega dne športno dejavnost opravijo kar na sami humanitarni prireditvi, kjer so se srečali z obolelimi za multiplo sklerozo in z rekreativnimi tekači, organizatorji teka pa smo jim odgovorili tudi na kakšno njihovo vprašanje.

Par besed smo spregovorili tudi s Tadejem Uletom, za njegovo družino smo pred leti tudi zbirali denar, z nekdanjo ravnateljico vrtca Gordano Vranešič in tudi z dvema, ki imata multiplo sklerozo, Nino Medvešek in Markom Jemcem, ki jima je naš dolgoletni podpornik humanitarnega teka Zoran Dernovšek podaril letno dozo prehranskega dopolnila RENS. Več o tem boste slišali v pogovoru z njim.

Za pravo glasbeno poslastico pa sta poskrbela pevca Anja Pustak Lajovic in Damijan Planar, ki smo ju seveda povabili tudi pred kamero. V pogovoru z njima smo se spomnili tudi na Simona Zormana, ki je utrpel hudo materialno škodo v poplavah, bil pa je zadnja leta s svojo glasbeno skupino vedno del našega dobrodelnega teka.

Nejc Pogačar z ekipo v Szolnnoku na Madžarskem.
Nejc Pogačar z ekipo v Szolnnoku na Madžarskem.

Ob koncu se organizatorji zahvaljujemo vsem donatorjem in društvom, ki so bila tudi tokrat z nami. Predvsem Nejcu Pogačarju, ki je kar 30 tekačev zbral na Madžarskem in dal s tem našemu teku še mednarodni pomen. Do konca meseca pa lahko prek sms sporočil darujete tudi vi na 1919 DPM5.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice