Skip to content

To ni več javna RTV

Tole pišem na dan odhoda na Lastovo, nedelja je, zato se zna zgoditi, da bo čez nekaj dni, recimo na dan objave v naši javni hiši, torej na RTV, zamenjano, odstranjeno, premeščeno še vse tisto, kar ni v skladu z moralno etičnimi smernicami ultra levice. Torej z njihovo popačeno politično ideologijo. Čeravno zatrjujejo, da so prišli zato, da depolitizirajo našo javno hišo, ki jo pri življenju prek plačevanja RTV prispevka ohranjamo vsi, tako levi, kot desni, sredinski, pa nevtralni, skratka vsi državljani z redkimi izjemami.

O depolitizaciji najbolj zgovorno govori povsem enostranski politični programski svet z upravo na čelu, ki ga je zmotila celo tista mala skupina novinarjev, ki so in zmorejo biti kritični do obeh političnih polov, torej do tranzicijske levice in desnice. Zato so vzeli v roko metlo in začelo se je »Šviga, švaga čez dva praga…«

Najprej so odstavili Andreja Graha Whatmougha, potem Uroša Urbanijo, nakar je »odstopila« Jadranka Rebernik, nova metla je Igorju Pirkoviču in Vidi Petrovčič vzela oddajo Arena, verjetno slednji tudi intervju, Valentina Plaskan in Nejc Krevs ne bosta več vodila Dnevnika, Luka Svetina ne več Odmevov, zdaj čakamo še, kaj se bo zgodilo z Jožetom Možino, njegovimi intervjuji in oddajo Pričevalci, kaj z vsej politiki nevšečno Tarčo z Eriko Žnidaršič na čelu, medtem, ko bodo verjetno Rosvito Pesek, ki se je upala javno izpostaviti za Svetino, pustili tam, kjer je. Bog ve, če bo Tilen Artač s svojo satirično ekipo, ki naši politiki nastavlja ogledalo, obstal? Ogledalo, ki ga nastavlja vsem, tudi tem, ki nam vladajo, je zagotovo v veliki nevarnosti, da vanj prileti kakšen kamen in ga razbije na drobne koščke.

Če je bila v zadnjih letih naša javna RTV kolikor toliko pluralna in ni bila več povsem nagnjena na levo, je po novem povsem. V ultra levo stran, kar očitno Svobodašev, ki se imajo za sredinsko stranko, niti malo ne moti. A tako bo le do takrat, ko se krog okrog ultra levice zbran okrog stricev in tet v ozadju ne bo odločil, da je čas, da se Svoboda in njen pastir poslovita. Takrat bo »udarilo« tudi po njih, ne le po večnem in priročnem sovražniku ultra levice, ki sliši na ime Janez Janša. Sovražniki zanje pa so tudi vsi tisti, ki si upajo z njim sodelovati. Zato denimo na javni RTV ne slišite več kakšnega mnenja o političnem dogajanju pri nas s strani prvaka SLS Marka Balažica ali koga drugega iz tega kroga, ki javno ne tolčejo po Janši.

Čakal sem dan ali dva, preden sem sedel za računalnik in tole napisal. Malce sem le upal, da se bo zbrala množica pred vhodnimi vrati RTV in protestirala. Tako kot so, ko je prejšnje vodstvo RTV ukinilo Studio City z Marcelom Stefančičem, pa Politično s Tanjo Gobec, ko so kakšnega urednika zamenjali, novinarja premestili, zaposlili nove… Tudi sam sem bil kritičen do takšnega ravnanja prejšnjega vodstva, tako kot sem do sedanjega. Do tega še toliko bolj, ker so lažnivo govorili in zavajali o depolitizaciji, pa so že kmalu dokazali in pokazali, da so čisto navadni politični »aparatčiki«. Taki, ki smo jih poznali že iz nekih drugih časov. Mi, malo starejši.

Protestov v podporo kolegov, ki so jih premestili, odstavili, jih prerazporedili, ni, kajti zdaj so dosegli tisto, kar so si že dolgo želeli. Opolnomočenje leve ideologije. Zdaj, ko so prevzeli še eno javno institucijo, bodo lahko še izrazitejše propagirali svojo zavoženo ultra levo ideologijo.

S pomočjo svojih pajdašev na vladi pa bodo poskrbeli, da tisti redki, ki si še upamo in upajo napisati ali objaviti kaj kritičnega na njihov račun, ne bodo deležni kakšnih drobtinic z bogatinove mizice. Če ni denarja pa ni »muzike«. Tako preprosto je to. Po njihovo. Ampak, kar nekaj nas je, ki nam denar vendarle ni vse. Teh pa ne bodo upognili. No, mene »ziher« ne.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
baubau
baubau
8 months ago

hm-ja, dokler še imate dovolj sredstev za potovanje na Lastovo, nemara ne…kaj pa ,ko vam jih bo zmanjkalo…

Prijava na e-novice