Skip to content

Izpad McDonald’s restavracij po celem svetu: kaj se je zgodilo?

V petek na milijone ljudi po vsem svetu ni uspelo priti do svojega burgerja in krompirčka, saj so sistemi  restavracij McDonald’s enostavno odpovedali. Nekatere restavracije so se tako zaprle, druge so se znašle in naročila beležile na list papirja.

Veliko restavracij je bilo zaprtih več ur, stranke pa so se hitro začele pritoževati na družbenih omrežjih. Veriga za hitro prehrano je situacijo označila za »tehnološki izpad«.

Ameriška družba McDonald’s s sedežem v Chicagu je sporočila, da težave niso bile povezane s kibernetskimi napadi, bolj skopi pa so bili s podrobnostmi o tem, kaj se je dejansko zgodilo, so poročali pri Euronews.

»Zavedamo se tehnološkega izpada, ki je vplival na naše restavracije; težava je zdaj odpravljena,« so zapisali v izjavi. »Strankam se zahvaljujemo za potrpežljivost in se opravičujemo za morebitne nevšečnosti, ki so nastale zaradi tega.«

Težave v večini držav, kjer je McDonald’s prisoten

Pred tem je japonska veja McDonald’s na portalu X objavila, da »številne restavracije po vsej državi začasno ne delujejo«, in to označila za »sistemsko napako«. V Hongkongu so na Facebooku sporočili, da je šlo za »okvaro računalniškega sistema«, ki je onemogočila naročila prek spleta in samopostrežnih blagajn.

Težave so bile prisotne v večini držav po svetu. Vir slike: Getty.

Težave so bile prisotne v večini držav po svetu. Vir slike: Getty.

Tudi storitev Downdetector, ki spremlja izpade, je v tistem času poročala o porastu težav z aplikacijo McDonald’s.

Zaposleni v restavraciji v Bangkoku na Tajskem je dejal, da sistem ni deloval približno eno uro, zaradi česar ni bilo mogoče sprejemati spletnih plačil ali plačil s kreditnimi karticami, še vedno pa je bilo mogoče sprejemati naročila, plačana z gotovino. Na drugi lokaciji v glavnem mestu Tajske je bil nad vrati izobešen kos kartona z napisom »Tehniki posodabljajo sistem«.

Drug zaposleni v restavraciji v Milanu v Italiji je opazil, da je bil sistem nekaj ur nedosegljiv, tehnik pa ga je vodil po korakih, kako ga ponovno vzpostaviti in zagnati.

Tiskovni predstavnik družbe McDonald’s na Danskem je ob ponovnem zagonu restavracij povedal, da je bila »tehnološka napaka« odpravljena in da so restavracije odprte.

Izpad McDonald's. Mediji so poročali, da so se stranke od Avstralije do Združenega kraljestva pritožile zaradi težav pri naročanju. Vir silke: Japan News

Mediji so poročali, da so se stranke od Avstralije do Združenega kraljestva pritožile zaradi težav pri naročanju. Vir silke: Japan News.

Mediji so poročali, da so se stranke od Avstralije do Združenega kraljestva pritožile zaradi težav pri naročanju, vključno s stranko v Avstraliji, ki je na X objavila fotografijo, da prodajno mesto ni na voljo.

Jeremy Ruz, kupec iz Newcastla v Avstraliji, se je med odpovedjo sistema znašel na prodajnem mestu, kjer je poskušal prevzeti večerjo za svoje otroke. »Ljudje so prihajali ven z beležko in pisalom ter govorili, da plačilo s karticami ne deluje,« je dejal. »Vrsta je bila dolga celo miljo.«

Vzrok za izpad »sprememba konfiguracije pri tretjem ponudniku«

»Vse restavracije McDonald’s so povezane v globalno omrežje in prav to je povzročilo motnjo,« je za lokalni časopis Nya Wermlands Tidning povedal Patrik Hjelte, lastnik več restavracij McDonald’s v osrednji Švedski.

Izpad je bil »hitro ugotovljen in odpravljen«, je v petek v izjavi, ki so jo pridobili pri New York Times in je bila poslana tudi zaposlenim po vsem svetu in franšizam, potrdil Brian Rice, glavni informacijski direktor podjetja.

Opozoril je, da vzrok ni bil »kibernetski varnostni dogodek«, temveč »sprememba konfiguracije pri tretjem ponudniku«.

Izpad McDonald's restavracij po celem svetu. Izpad ni bil posledica kibernetskega napada. Vir slike: McAlester.

Izpad ni bil posledica kibernetskega napada. Vir slike: McAlester.

Rice je dodal, da so številni trgi sicer ponovno delovali, vendar se nekateri še vedno »soočajo s težavami«.

»To, kar se je zgodilo danes, je bila izjema od običajnega, zato si nujno prizadevamo, da bi to rešili,« je dejal in se opravičil strankam in lastnikom restavracij.

Dogodek kaže na to, kako je lahko naraščajoča odvisnost podjetij od tehnologije hkrati prednost in slabost.

»Vedno bolj smo odvisni od tehnoloških sistemov, kot so prodajna mesta, ki podpirajo naše poslovne dejavnosti, vključno z našimi digitalnimi in dostavnimi rešitvami,« je McDonald’s zapisal v poročilu, ki ga je 22. februarja predložil ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

»Vsaka okvara ali prekinitev teh sistemov bi lahko bistveno vplivala na naše poslovanje ali poslovanje naših franšiznih partnerjev ter na izkušnje in zaznavanje naših strank,« so priznali.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
NIKOLA
NIKOLA
24 days ago

ZDEJ SEM PA RES JEZEN NA MOJEGA PRIJATELJA KER NOCE GLEDAT MOJEGA STRIMA GGGRRRRRR????

Prijava na e-novice