Skip to content

Kaj neki si bomo z njim?

Ja, kaj si bomo z njim, ko ne bo izvoljen; enako vprašujejo njegovi, če ne bo predsednik? Hudo bo z njim, ko zna samo predsednika »špilat«.

Kaj si bomo z njim, ko ne bo izvoljen za še en mandat in kaj bodo njegovi z njim, če ne bo predsednik in se jim vrne v »štalo«?

Dolgo vprašanje s še daljšimi, zavitimi in komaj doumljivimi odgovori. Če se zgodi drugi krog in končno upor proti enoumju, pardon, enoznačnemu figurativnemu predsedovanju tranzicijskih adutov za in imenu Republike Slovenije, potem naj zatolčena svoboda odločanja in utesnjenost demokratičnega izraza, postorita svoje v priložnosti izbrati novega predsednika ali predsednico.

Upam, pravzaprav druge možnosti ni, da v drugi krog predsedniških volitev porinemo kvalitetno pomladno izbiro, ki bi dala Sloveniji priložnost resnično stopiti za mizo evropske tradicije in jo izobesiti med zastave svobode.

Ja, kaj si bomo z njim, če ne bo izvoljen … nič in takšen z ničnimi možnostmi pa rezultati, ki jih v nebo povzdigujejo njegovi mediji, je že zdaj. A bo takšen, z naše strani, ko ne bo predsednik, lahko kamorkoli delegiran kot naš angel, naša dika, naš guru, identiteta naroda … a ga bodo njegovi, ko se vrne v tem prerivanju znotraj SD sploh hoteli, da ga “šlepajo” do penzije. Ga bo objela Levica, mu bo ponudil Jankovič, z odstopom, mesto župana Ljubljane ali pa celo Alenka njeno stranko, saj je ja karizmatični voditelj.

Ga morda, kot odvoljenega predsednika, želi EU? Premali smo za njegov velik domet, da bo Melaniji na evropskem parketu zavpil  ” to mi delaj …” ali pa da bo fitnes trener Evropskega parlamenta, za tiste ob dveh popoldan, ki komaj zrigajo večerjo pa skozlajo aperitive… Morda pa najdejo v EU resor za Balkan in mu omogočijo, da ga južno od Kolpe končno združi v konfederacijo.

In sem blizu tega, da si rečem, naj ostane – kot večina nezaiteresiranih, upognjenih, brezbrižnih in škodoželjnih – pa mu dam samo rumeni karton in zagrozim z rdečim, naslednjič.

Ne Borut, do naslednjič je predaleč in predvsem predolgo; kaj šele do tja gledat tvoje sebi všečne marketinške (ne)uspehe v in za slovensko politiko, za slovensko državnost. Nisi za SKUPAJ, ker si neustavljivi, pravi trmasti solist; (vem) moraš biti solist s podporo sistema, ker drugače nisi Borut Pahor in kot tak ne znaš biti v funkciji predsednika. SKUPAJ nam serviraš zdaj; kje si skupaj imel ti in tvoji leta 91, 92 in naprej, ko je od skupaj ostala le beseda, ki pri tebi nima niti približek pojmu.

Še me boš bral in obljubim, da ti kot dober organizator, morda sam najdem odgovor na moje vprašanje v naslovu.

Janez Jemec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice