Skip to content

Porušimo tabuje – Erotični sejem Celje

Pravkar v Celju že drugi dan poteka 11. Erotični sejem. Ideja o tem, da bi ga obiskali je velik del ljudem nepredstavljiv, saj so mnenja, da je intima nekaj kar sodi le in izključno v domačo splanico, ter da vedo o spolnosti vse kar morajo vedeti. Pa je res temu tako? Kljub temu, da smo v 21. stoletju je spolnost tabu tema in se še vedno o tej temi ne zmoremo in ne znamo odkrito pogovarjati, pa če tudi gre v škodo naših najmlajših.

V spolnosti človek pokaže svoj pravi obraz

Sama spolnost je osnovna človekova potreba, je del človeka in ravno v njej človek pokaže svoj pravi obraz. Tam se izraža njegova prava podoba in preko intime si partnerja pokažeta posebno spoštovanje. Je tista češnja na torti življenja, ki še tako težke situacije naredi bolj mile. Naši starši so imeli pregovor, da se v postelji vse pogladi in še tako vroč prepir ohladi. In prav so imeli.

Ne glede na to, koliko znanstvenih raziskav priča v korist temu, da je spolnost dobra in nujna, se zdi, da je v Sloveniji še vedno nekaj, kar te prevede v sam pekel. Krivda pa tako v sami vzgoji, ter v pritisku feminističnih krogov, ter cerkvenih lobijev. Zakaj temu tako je vprašanje vredno milijon evrov, na katerega še vsaj nekaj let ne bo odgovora.

Na Erotičnem sejmu večji del ženske

Včeraj sem se tudi sama udeležila sejma. In če ste mnenja, da takšen sejem obiskujejo pohotni deci, vas moram razočarati. Večji delež so predstavljale ženske, pari in letos je bilo precej manj vinjenih oseb. Ženske so tudi vse bolj pogumne, ter brez težav sodelujejo z akterji na odru, ter si zelo veliko upajo (med drugim pustijo kakšen konkreten dotik, tako da so roke povsod, tudi na spolnih udih). Drzna niso samo njihova vedenja, ampak tudi slog oblačenja. Pri marsikateri se resno začneš spraševati, če je mogoče ena izmed akterk sejma, ali zgolj deklica/žena, ki le na takšen način lahko izživi svojega duha. A kljub temu, da prav požirajo dogodke, le redko katera upa dati izjavo, ali povedati, zakaj je tam. Če ravno je ogromno žensk, pa je vseeno večino Sejma namenjenega moškim. Moškim so delili brezplačne koledarje golih žensk, za moške obstaja spa v slogu 1001 noči, za ženske pa … 4 čudoviti moški, ki nimajo težav s tem, da se ob kateri slikajo, kupica erotičnega perila, ki je roko na srce bolj fetiš moških, kot žensk, ter pripomočki /igračke, ki popestrijo spolnost.

Sejem ponuja pestro ponudbo vsega, od samih predstav na odru, kjer se najde marsikaj za vsakogar, različnih stojnic z vzemi mogočimi izdelki, ki lahko tako, ali drugače popestrijo posteljne dejavnosti. Prvi predpogoj, da vam bo na sejmo všeč, je, da se tja opravite brez pričakovanj, ter si upate biti tisto kar ste, si upate na plan spustiti ono osebo, ki drugače ne upa spregovoriti, izraziti svojih želja. Najbolj pomemben predpogoj je pa vsekakor ta, da poznate sebe in svoje telo, veste kaj vam je všeč, kaj vas privlači in kaj vzburi, ter ste odprti za novosti. Brez teh lastnosti bo Sejem za vas nekaj najbolj dolgočasnega, brezvernega in perverznega.

Dolgo let sem delala kot psihoterapevtka in pri svojem delu ugotovila tudi to, da ogromno žensk ne uživa v spolnosti, ker spolnost dojemajo kot nujno zlo, šport za moške in jim je spolnost način izsiljevanje moških. Redko katera je kljub otrok že doživela orgazem, ali si dovolila raziskovanje na tem področju. Večinoma sem poslušala, da se predajo spolnem odnosu, ker moški želi, ne ker si one tega želijo. Razlog za to? Vzgoja, kjer jim je bilo povedano, da je spolnost zgolj in samo zato, da se priskrbi potomce, ker jim nihče ni povedal, da je Cerkev vmes že tudi povedala, da je spolnost za uživanje in poglabljanje harmonije med pari. Hkrati se v spolnosti ni govorilo, ker je to nekaj gnusnega, ter je bil sam spolni razvoj na silo zatrt. Velik delež je prispevala feministična struja, ki je strogo obsodila izjave »dobre joške imaš, dobro postavo imaš…«, ter vsilila mišljenje, da gre tu za spolno zlorabo. Samozavestna ženska, bo moškemu, ki ne najde drugih besed, da bi osvojil žensko, tudi ustrezno odgovorila, hkrati pa ve kako zgleda. Prav tako bo poznala svoje telo, ter ga imela rada in ji miselnost, da je spolnost zaradi moških ne bo blizu. Ne glede na to, da velja neko prepričanje, da so moški tisti, ki imajo raje spolnost, so raziskave pokazale, da so v resnici ženske tiste. In glede na to, da ženske prevladujejo na Erotičnem sejmu so očitne ženske v Sloveniji naredile korak naprej in si vse več žensk prizna, da uživa v spolnosti in ljubijo svoje telo.

Erotičen sejem v Celju je danes odprt vse do 1 ure zjutraj, ter še jutri od 15 do 21 ure. Učimo se vse življenje, mogoče boste tam le našli nekaj zase in svoj odnos začinili z malenkostjo, ki bo poglobila vaš odnos. Navsezadnje se ravno v intimo partnerja povežeta najbolj.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Natalija
Natalija
5 years ago

Prosim sporocite mi kdaj je ta sejem v Grazu..oz ce mi lahko posredujete kontakt?

Prijava na e-novice