Naprej na vsebino

Klemen Šavli: Evropske volitve

 

Nezadržno se nam bližajo volitve poslancev v Evropski parlament. Letos se vodilni mediji s tem začudeno zelo veliko ukvarjajo. Čudi me, od kje jim podatki in ocene naših evroposlancev. Na trenutke pomislim, da pišejo in poročajo po naročilu nekoga. Nekateri postavljajo na prvo mesto poslanko, ki se ukvarja samo z delovanjem proti evropskim avtohtonim narodom in tradiciji, ki je po mojem mnenju resnično v službi globalistov in nas želi vse spremeniti v njihove lutke. Po drugi strani vidim na nekaterih »lestvicah« na zadnjem mestu našega evroposlanca Franca Bogoviča, ki je v letu 2018 dobil prvo nagrado 2018 MEP Awards za področje Raziskave in inovacije. To nagrado podeli komisija na najvišji evropski ravni in je po mojem mnenju referenca za uspešnost dela v Evropskem parlamentu. Nekateri naši mediji za reference vzamejo nam neznane »uspehe«, ki nikakor niso v našo korist, so pa vsekakor dobra pot k cilju, da Slovenija ne dobi večine poslancev iz vrst ELS, kamor spada tudi SLS in poslanec Franc Bogovič.

Veliko poslušamo tudi o plačah evroposlancev. Po moji oceni z jasnim namenom, da se volivce desnosredinske opcije, ki so veliko bolj labilni, odvrne od udeležbe na volitvah. Nihče ne omenja prejemnikov najvišjih plač v javnem sektorju in državnih podjetjih, ki tudi presegajo plače evroposlancev. A če želiš Slovenca odvrniti od nečesa, moraš v njem prebuditi samo fovšijo, ta pri nas zelo dobro gori. Neznanje je največji vzrok napačnih odločitev ljudstva. Namesto, da bi mediji poročali o konkretnih potezah naših poslancev, tu bi kar kmalu ugotovili, kdo kaj dela in kdo res prejema le plačo, se raje ukvarjajo z višino plače. Evropski poslanec, ki resnično dela projekte v korist Slovenije, kar Bogovič vsekakor počne, je vsaka višina prenizka.

Kljub temu, da sem marsikdaj tudi sam jezen na EU, se zavedam, da moramo tja poslati najboljše predstavnike, ki se bojo zavzemali za projekte, ki bodo Sloveniji dale zagon, jo naredile samooskrbno na vseh področjih, ustvarjali okolje, ki bo zanimivo za mlade, ki bo prijazno za delavce, kmete, študente, starostnike in otrok… Projekte, kot so »PAMETNE VASI«, vas je v evropskem merilu vsak kraji z manj kot 200.000 prebivalci, kar pomeni celotna Slovenija, seveda brez Ljubljane in Maribora. Projekt PAMETNE VASI je prekrižaril celo Slovenijo in povsod naletel na zelo dober odziv, pripeljal do povezovanja različnih podjetij in organizacij, dal veliko dobrih idej in verjamem, da tudi že obrodil sadove.

Zato bom maja šel na evropske volitve, dal podporo in obkrožil listo SLS, ki bo imela najboljši nabor kandidatov, ki hočejo in zmorejo narediti nekaj dobrega za Slovenijo in v korist vseh nas.

Klemen Šavli

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice