Skip to content

Prijava! (1. del)

Avtor:Uroš Napotnik

Končno je napočil ta radostni trenutek. Trenutek, ki sem ga dolgo čakal. Trenutek, ko naju prijavim na The Mongol Rally 2019!

Postopek je preprost. Na spletni strani se prijavim, izpolnim osebne podatke, se strinjam z neverjetno dolgimi pogoji in drugimi dokumenti in na koncu plačam.

Kartice

Začelo se je s hitenjem. Prijavnina je za nekaj prvih prijav znašala 575£. Kar je le malo več kot je običajen limit na moji kreditni kartici. Zato sem nemudoma poslal elektronsko sporočilo bančni svetovalki. Na žalost sem jo zgrešil za nekaj minut, in tako je povišanje limita trajalo dlje kot sem pričakoval.

Brez rezervnega načrta ne gre. Zato sem ustrezno količino sredstev prenesel še na drugo, tokrat debetno, kartico. Seveda je prava za plačevanje na spletu. Hitro sem izpolnil vsa zahtevana polja. S pravimi podatki, seveda. Nadaljujem na plačilo in… Ne gre?

Omenjena kartica ima vse moderne funkcije, upravljanje s spletno aplikacijo, različne limite, dnevne limite, skupne limite,… Ob vsem navdušenju in hitenju sem seveda pozabil dvigniti dnevni limit. Hitro sem ga dvignil. Komajda sem še imel dovolj poguma za nov poskus. Srce mi je težko bilo. Počakam trenutek ali dva in…

Plačilo je bilo uspešno!

Prevzelo me je navdušenje. Eno oko se mi je orosilo od sreče. Trenutek za tem se je orosilo še drugo.

Neznansko navdušenje in srečo je zamenjala žalost. Groza. Obup. Nadme se je zgrnilo prekletstvo napake “500 Internal server error”.

Kaos

Racionalno misel je hitro zamenjal kaos. Besno sem klikal vsepovsod. Z zadnjimi močmi sem našel prijavno stran za ekipe. Po prijavi pa sem videl samo eno sporočilo. Sporočilo, ki me je obveščalo, da nisem prijavljen na nobeno avanturo. Obupano sem odhitel na spletno stran banke. Znesek prijavnine je manjkal. Brezvoljen in izžet sem se sesedel na stol. Vse je postalo temno.

Ali krajše. Na spletni strani je prišlo do napake. Točen znesek prijavnine je bil pretočen na (upam) organizatorjev račun.

Organizatorju sem poslal elektronsko sporočilo. Dolgo v noč sem zrl v prazno steno in si predstavljal najhujše.

Dogodivščina se je zares začela.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice