Skip to content

Preprost trening v gozdu

Tišina, mir, občutek sreče in neverjetna pozitivna energija. Le tu in tam kaj zašumi, ptičje petje pa te odpelje daleč, daleč stran. V svoj svet, kjer se počutiš dobro, sproščeno, si z naravo, v stiku s samim seboj. Počutiš se sposobnega preseči vse težave, pripravljen zbistriti glavo in pustiti vse skrbi in stres prav tam, kjer stojiš. Narava, gozd, drevesa. Čudovit kraj, še posebej v teh težkih časih. Privoščimo si ga v izobilju. Vsi. Prav vsak dan. Nanj smo pred »prisilnim mirovanjem« pozabili. Stres, služba in tudi družba so nas obvladali, nemir v nas samih pa je iz dneva v dan rasel. Zdaj pa je čas. Pojdi v najbližji gozd. Kar tako ali na tek. S psom, otroci, celo družino. Pozabavajte se s pripomočki, ki jih najdete na vaši poti. Skupaj naredite nekaj vaj in se globoko nadihajte.

Spodnje vaje so primerne za stabilizacijo telesa, izgubo maščobe, krepitev mišic in zdravo hrbtenico. Lahko jih dela cela družina, otroci pa bodo zelo uživali tudi pri metanju storžev v drevo, preskakovanju sonožno čez podrta debla, ali celo hodili po njih. Narava nam res ponuja čisto vse, le videti moramo.

Počepi z dvignjenimi rokami. S palico ali brez nje. 3×10 ponovitev. Močno stisni zadnjico in trup.

Visoki plank z dotikom predmeta pred sabo. 1 minuto. Za lažjo izvedbo lahko kolena položiš na tla. Če potrebuješ vmes počitek, počivaj 5 sekund in nato nadaljuj.

Izpadni korak, roke so v zraku ko narediš odmik nazaj. Ko se vrneš v stoječi položaj, roke spustiš. Narediš 3×8 ponovitev.

Za stabilizacijo telesa in za krepitev hrbtenice stojiš naravnost, potem se počasi obrneš levo, nato v desno smer. Delaš res zelo počasi in kolikor lahko. Do bolečine. Ne pretiravaj. To vajo lahko uporabiš tudi za ohlajevanje telesa po vadbi.

Te vaje ti ne bodo vzele več kot 15-20 minut, bodo ti pa dale neverjetno energijo, moč in dobro voljo.

»Poveži se z naravo.«

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice