Skip to content

Enostavne vaje na balkonu

Sončni dnevi, aprilske visoke temperature, karantena in ukaz »ostani doma«. To je naša realnost. Nekateri so to sprejeli slabo, smilijo se samim sebi in komaj čakajo da se ta “mora” konča. Spet drugi, si popestrijo dneve, vidijo polno smisla, nove začetke, v vsem tem uživajo, samo da so lahko doma.

Zdaj že veš, da te gibanje spodbudi k še marsikateremu dobremu delu, ker ti res da veliko energije in dobre volje. Dajem ti idejo, kako z nekaj enostavnimi vajami kar na lastnem balkonu izkoristiš sonce, lepo vreme in ptičje petje.

Za začetek se malo ogrej, naredi nekaj razgibalnih vaj. Tudi za zapestja, kolena in gležnje.

Razgibaj si vrat, hrbtenico. Rahlo in počasi si potisni glavo proti ramenu. Do bolečine. 2 x 10 sekund.

Počasi z obema rokama potisni glavo navzdol, nato še nazaj. Do bolečine. Počasi. Ne pretiravaj. 3 x 10 sekund.

Zravnaj se, napni trebušček, popek potisni noter, ramena nazaj, počasi, do bolečine, da začutiš lopatice. Glava naj bo podaljšek hrbtenice. Glej naravnost. Vajo ponovi 2 x po 8 ponovitev.

Primi se za ograjo balkona in naredi počepe vstran. Hrbet naj bo raven, glava podaljšek trupa. Stisni trup, zadnjico in pazi da pokrčeno koleno ne gre preko prstov. 3 x 6 ponovitev.  Za popestritev treninga lahko v rokah držiš ročke.

Naslednjo vajo izvedeš tako, da se primeš za ograjo in nogo dviguješ vstran, proti svojemu komolcu. Z vsako nogo naredi 3 x 10 ponovitev. Ne pozabi stisniti trebuh, saj pri tej vaji odlično sodelujejo tudi trebušne mišice.

Spet se primi za ograjo in naredi 3 x 8 ponovitev sklecev. Pri tej vaji lahko stiskaš prsa, roke ali samo tricepse. Dobro se skoncentriraj na vajo in mišice, katere stiskaš. Pazi na dihanje.

Odlična vaja za stegenske mišice in čvrsto zadnjico. Če imaš elastiko je pri tej vaji še kako dobrodošla. Po celem balkonu delaj počepe vstran, oziroma hojo v razkoraku. 3 x vsaj 30 sekund. 

Primi se za ograjo, zravnaj telo, napni trebuh, zadnjico. Stegnjeno nogo dviguj vstran. Lahko si dodatno popestriš trening z elastiko. 3 x 10 ponovitev.

Primi se za ograjo in za konec naredi 4 x 10 ponovitev vaje, pri kateri stopiš na prste,zadržiš par sekund, globoko vdihneš in izdihneš ko spet stopiš na podplate. S tem se srčni utrip upočasni in telo se začne ohlajati.

Za dodatno krepitev trebuščka pa poskrbi tako, da k vadbi »iz balkona« povabiš še vse sosede, ki so radi dobre volje in pripravljeni na vsako akcijo. Verjamem v polno smeha, zabave in norih fotk!

Ob 18.00 uri pa si vsi še zaploskajte!

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice