Skip to content

Vadba »slam ball, wall ball«

Vsak ima doma vsaj en pripomoček za vadbo. Zdaj so pravi hit elastike, ki jih res lahko nadomestiš z vsemi fitnes napravami. Z njimi lahko delaš prav vse. Tudi uteži kettlebel so  postale nepogrešljive, da o ročkah ne govorimo. Nekateri se poslužujejo trx-trakov, vrvi za treniranje rok in zgornjega dela telesa, zdaj pa je v »fit modo« prišla dobra stara medicinka. Novejše različice so žoge slam ball in wall ball. Do zdaj se v fitnes centrih in raznih drugih vadbenih centrih niso uporabljale. Sama pa menim, da je ta nova igrača prav super. Pomembno je le, da si za začetek izbereš lažje žoge z manj kilogrami, da se ne poškoduješ ali prehitro obupaš.

Na trgu jih najdemo v novih »izvedbah«. So lažje oprijemljive, drugače polnjene, različnih tež, neodbojne in z njimi lahko delaš ogromno vaj, in to kar doma. Žoge so cenovno dostopne in zelo učinkovite.

Preprečuje odbijanje in je narejena iz gume, zato je primerna tudi za vadbo v stanovanju. Žogo lahko mečeš v steno, v zrak ali pa jo samo držiš v rokah namesto kettlebela ali ročk. Skupaj s partnerjem si jo lahko tudi podajata v kombinaciji z drugimi vajami (počep, metanje v zrak, dvigovanje ramen).

Z njo dela celo telo. Izboljša kondicijo, mišično vzdržljivost, eksplozivnost, motoriko, balansira držo, ravnotežje, prožnost in stabilnost. S treningi se razvija moč telesa in krepijo sklepi.

Pri nekaterih vajah nadomesti kettlebel, gumice ali pa je odličen dodatek k vajam z lastno težo.

Privošči si jo, da si popestriš vadbo, se motiviraš in tvoje telo bo še hitreje v top formi.

Vrtenje žoge okrog vratu. Za stabilizacijo telesa, rok in ramen.

Za prsi in roke. Odriv naprej. Stisni trup, roke. Pazi na dihanje.

Vaja za triceps.

Vaja tudi za kondicijo, hrbtenico, trebuh, stabilizacijo, roke. Pazi na dihanje.

Počep in pri dvigu met žoge v zrak. Pri tej vaji dela celo telo.

Izpadni korak.

Široki počep.

Za stabilizacijo telesa, noge in roke. Po domače, »lastovka«.

Za krepitev trebuha. Noge so rahlo v zraku.

Kadar te muči neznanska jeza, pa je naslednja vaja odličen recept, da te bo vsa nakopičena jeza kmalu minila. Močan sunek žoge na tla ali v steno. Naj bo močno, eksplozivno in res jezno.

Z žogo torej lahko delaš ogromno vaj. Vsak naj si jih sam prilagodi po svoje ˗ glede na težavnost, željo, voljo in potrebo.

»Poznaš svoje omejitve, zato jih lahko presežeš.«

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice