Naprej na vsebino

Jutri se meje med občinami odprejo

Predsednik vlade Janez Janša je pred nekaj minutami sporočil, da smo po dolgih tednih omejevanj gibanja in številnih aktivnosti javnega življenja prišli do pomembnega obrata. Namreč podatki pristojnih institucij (NIJZ, strokovni delavci zdravstvenega ministrstva) kažejo, da se je število aktivno okuženih ter obolelih s koronavirusom v Sloveniji zmanjšalo do stopnje, ki omogoča sprejem načrta postopne odprave omejitev. Tako je vlada danes sprejela načrt ponovnega vzpostavljanja prostega gibanja ter zagona številnih dejavnosti v naslednjih dneh, tednih in mesecih.

Z veseljem sporočamo, da se z jutrišnjem dnem, torej s 30. aprilom 2020 odpravlja splošna omejitev gibanja na občine, od ponedeljka dalje pa sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke.

Kar pa ne pomeni, da so dovoljena zborovanja in druge množične prireditve ter velika športna tekmovanja. Le-ta ne bodo možna vse do odkritja in splošne uporabe cepiva ali zdravila za covid-19.

Janez Janša se je hkrati tudi zahvalil vsem, ki so z upoštevanjem navodil in omejitev preprečili širjenje virusa. Ker pa epidemija še ni premagana, je Janez Janša prosil za odgovorno ravnanje tudi v prihodnjih dneh in tednih. Kajti samo ob doslednem upoštevanju navodil zdravstvene stroke se bo število okužb zadržali na tako nizki ravni, da se bomo lahko izognili novim izbruhom epidemije in ponovnim omejitvam.

Če tudi boste jutri svobodni in se boste lahko gibali med občinami, v ponedeljek šli k frizerju in na kavo, še to ne pomeni, da vam ni potrebno upoštevati navodil o nošenju mask, varnostne razdalje in higienskih predpisov. Ena majhna napaka, neupoštevanje predpisanega in nepazljivost nas lahko čez 14 dni pahnejo nazaj. Zato, bodite previdni, bodite odgovorni, da bo jutri prvi dan v množici mnogih prihodnjih svobodnih dni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice