Skip to content

Časopis Slovenec in INAK s peticijo za ukinitev prisilnega RTV prispevka

Odgovornost.je je pobuda Inštituta dr. Antona Korošca in časopisa Slovenec. Prizadevamo si za več odgovornosti, transparentnosti in resnicoljubnosti v medijih in politiki. V ta namen bomo organizirali serijo dogodkov, kjer bomo oblikovali koncepte in zahteve v dobro vseh državljanov.

Osnova demokratične družbe, kakršno poznamo iz najbolj razvitih evropskih držav, je gotovo pluralnost medijev. Medijska krajina v kateri se lahko s svojimi prepričanji najde vsak državljan.

Naša država je v tem trenutku pred pomembno prelomnico: ne le gospodarsko, ampak tudi družbeno lahko stopi na novo razvojno stopnico, ki jo bo popeljala v družbo teh – po napredku in demokratičnosti – prvorazrednih družb.

Ugotavljamo, da je trenutna slovenska drugorazrednost v veliki meri plod enostranskega medijskega poročanja. Tako poročanje je rezultat utrjenih struktur v medijih, ki preprečujejo pluralnost. Namesto demokratičnega izražanja različnih svetovnonazorskih prepričanj imamo velikokrat možnost slediti samo točno določenemu. A tudi to prepričanje velikokrat ni iskreno, ampak ga zaradi netransparentnosti lastniških in drugih pritiskov narekujejo politični in kapitalski interesi. To bi lahko kmalu pripeljalo do konca demokracije v naši državi.

Zato vas vabimo k obisku spletne strani Odgovornost.je ali Odpoved.si in k podpisu peticije za ukinitev prisilnega RTV prispevka.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice