Naprej na vsebino

V prvih 18 urah zbranih preko 2050 podpisov peticije za ukinitev prisilnega RTV prispevka

Iz časopisa Slovenec in Inštituta dr. Antona Korošca, nosilcev projekta Odgovornost.je, znotraj katerega teče zbiranje podpisov peticije za ukinitev prisilnega RTV prispevka, sporočamo, da smo do danes, četrtka, 14. maja 2020, do 15. ure, torej v prvih 18 urah od začetka zbiranja podpisov na dveh naših domenah (Odgovornost.je, Odpoved.si) in zbrali preko 2050 podpisov.

Verjamemo, da to kaže, da si ljudje želijo medijsko krajino, kjer bodo mediji predstavljali demokratično platformo za soočanje različnih družbenih konceptov in prepričanj in osrednji medijski prostor ne bo večinsko prežet z enim pogledom na svet. Podpisniki zahtevajo ustavitev političnega aktivizma v medijih, še posebej javnih, kot je RTV Slovenija.

Prav tako veliko število zbranih podpisov v tako kratkem času kaže na to, da so mnogi siti prisilnega plačevanja prispevka za medij, ki ga niti ne spremljajo, in bi raje imeli možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri  – to je mediju, ki poroča objektivno in mu zaupajo.

Za informacije organizatorjev zbiranja podpisov spremljajte Facebook, Twitter in spletne strani časopisa Slovenec in INAK-a.

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice