Naprej na vsebino

Kdaj si bomo lahko končno ogledali filmske premiere

Tudi v filmski industriji je koronavirus poskrbel za veliko zmedo in pretres. Z zaprtjem kinematografov je veliko studiev datume premier zamaknilo, nekateri za nekaj tednov, drugi pa tudi za kakšno leto. V nadaljevanju si bomo pogledali, katere premiere lahko pričakujemo filmski navdušenci ter kdaj.

Točnega datuma, kdaj bo obisk kinodvoran sploh možen, še ni. Slovenski kinematografi se na vlado sicer obračajo s predlogi za ponovno odprtje.

V Koloseju so tako predlagali 1. junij kot možen datum odprtja kinodvoran, v Cineplexx mreži pa so tudi nekoliko zaskrbljeni glede ponudbe filmov. Veliko premier je bilo namreč premaknjenih v drugo polovico leta, zato jim predvajanja filmov ne bo uspelo zagnati tako uspešno in široko, kot bi si želeli. Veliko studiev je namreč datume začetkov predvajanj premaknilo za kar nekaj mesecev naprej, saj si seveda želijo maksimalnega obiska.

Ni čas za smrt (No Time To Die) – 12. november 2020

Oboževalci agenta 007 pod imenom James Bond bodo morali na nadaljevanje njegove zgodbe počakati do novembra. Sicer je film imel že dvakrat spremenjen datum začetka predvajanja, vendar je zadnja sprememba padla na mesec april. 4. marca, en teden preden je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila pandemijo, pa so začetek predvajanja še enkrat spremenili. Zanimivo dejstvo o filmu: glavni igralec Daniel Craig je mlajši kot sama serija filmov o agentu Jamesu Bondu.

Mulan – 24. julij 2020 – in drugi Disneyjevi filmi

Vir: Citylife.si

Disneyjeva predelava znane zgodbe o bojevnici Mulan je bila napovedana za 27. marec, vendar so zgolj dva tedna pred tem datum prenesli na 24. julij. Ne glede na to pa so si nekateri kritiki uspeli pogledati predčasno različico filma in jo opisali kot veličastno in razburljivo.

Premike predvajanja so doživeli tudi nekateri drugi filmi ustvarjalca Disneyja. Tako si bomo avanturistični film Križarjenje skozi džunglo (Jungle Cruise), v katerem igrata Dwayne Johnson in Emily Blunt, pogledali šele čez približno eno leto, saj je nov napovedan datum predvajanja 30. julij 2021.

Studio Pixar ima pripravljeno animirano dogodivščino Duša (Soul), za katero je bil sprva rezerviran datum 19. junij, vendar so jo kasneje premaknili na 20. november.

Glavni junak (Free Guy) – 11. december 2020

Vir: Engadgert.com

V svet računalniške igrice Free City, v katerem je Guy (Ryan Reynlods) stranski lik, ki igra vlogo bančnega uslužbenca, bomo lahko stopili proti koncu leta. Originalni datum pa je bil sprva 3. julij.

Hitri in drzni 9: Drzna saga (Fast & Furious 9) – 2. april 2021

Vir: Newzitnews.com

Ena najbolj znanih dirkaških serij bo zgodbo nadaljevala prav tako celo leto kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. Z ekipo iz filmov Hitri in drzni se bomo lahko spet zapeljali aprila 2021, ko bi po prvem načrtu moral biti predvajan že deseti film. Tako da je trenutna situacija kar razburkala tudi Universal Studios, saj novih datumov za deseti in enajsti del, ko naj bi se serija tudi zaključila, ne poznamo. Omenjeni film je bil tudi eden prvih, ki so mu zaradi koronavirusa spremenili datum predvajanja. Producenti so ocenili, da s toliko zaprtimi kinematografi ne bi prišli na zeleno vejo, kar zadeva finance.

Svet superjunakov

Vir: Slyoumag.com

Robert Pattinson je moral za nekaj časa odložiti Batmanovo obleko, saj se bo predvajanje novega filma o tem superjunaku premaknilo s 25. junija 2021 na 1. oktober istega leta.

The Flash je prav tako doživel spremembo. Novi datum je 2. junij 2022, namesto originalnega, ki je bil postavljen na 1. julij.

Tudi Shazam 2 je bil prestavljen na 4. november 2022. Stari datum je bil 1. april.

Wonder Woman 1984 je bil sprva načrtovan v juniju 2020, vendar so se producenti prav tako odločili, da ga bodo prestavili na 14. avgust.

Candyman – 25. september

Tudi ljubitelji grozljivk bodo morali malo počakati. Zgodba o nadnaravnem morilcu, ki je nastopal že v istoimenskem filmu iz leta 1992, je prestavljena iz meseca junija na 25. september 2020.

Ghostbusters: Afterlife – 5. marec 2021

Duhove bomo spet lahko lovili marca naslednje leto, originalni datum pa je bil 10. julij 2020. Film je oživljanje že precej stare serije filmov o lovcih na duhove. Sicer bodo glavne vloge prevzeli mladi, ki bodo igrali vnuke oseb iz prvih filmov, bodo pa v določene scene vključeni tudi igralci iz originalnih filmov: Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver in Annie Potts.

Vir: Gizmoblaze.com

Je pa nekaj datumov ostalo tudi nespremenjenih. Po načrtih se bodo predvajali filmi, kot so Godzilla vs Kong (20. november), Raya and the Last Dragon (25. november), West Side Story (18. december), Coming 2 America (18. december) ter Dune (18. december).

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice