Skip to content

Državotvorno in dobrodelno na dan državnosti

Včeraj je v prijetnem ambientu Hiše Pečovnik v Strmcu, Luče, potekal prvi izredni volilni kongres podmladka Slovenske ljudske stranke – Nove generacije SLS. Mladi so v svojih predstavitvah izpostavili predvsem pomen aktivnega vključevanja mladih v politiko, saj se zavedajo, da je politika vpeta v vse sfere našega življenja. Spregovorili so tudi o nujnosti sodelovanja in odgovornosti vsakega posameznika, da prispeva h grajenju skupnosti – s poudarkom na domoljubju in vrednotah, ki nas povezujejo kot narod.

Za predsednika Nove generacije SLS je bil na kongresu izvoljen Mitja Rozman iz Kranja, za podpredsednico Natalija Pečovnik iz Luč in za podpredsednika Mitja Dolinšek iz Preddvora. Kongres je izvolil tudi predsednika glavnega odbora Nove generacije SLS – to pomembno funkcijo so delegati zaupali Aljaža Vrtačniku iz občine Nazarje. Za podpredsednico glavnega odbora Nove generacije SLS je bila izvoljena Lavra Slatenšek iz Poljčan.

Nadzorni odbor bo vodil Tine Rebec iz Postojne ob pomoči dveh izvoljenih članov nadzornega odbora Nove generacije SLS, to sta: Tadej Kropej iz Ljubljane in Julija Furman iz Slovenskih Konjic.

Za člane upravnega odbora Nove generacije SLS so bili izvoljeni: Anja Leban iz Tolmina, Andreja Žerovnik iz Medvod, Nina Levart iz Slovenskih Konjic, Boštjan Vehar iz Postojne, Darko Košar iz Ljutomera, Klemen Zdolšek iz Šentjurja pri Celju in Brankica Vidovič iz Zavrča.

Na prvi konstitutivni seji, ki je sledila kongresu, je novo vodstvo NG pri SLS potrdilo Boštjana Furlana za tajnika in Andreja Jermana za mednarodnega tajnika NG SLS.

V podporo mladim se je zbralo tudi vodstvo SLS. Predsednik SLS Marjan Podobnik je otvoril kongres, zbrane pa so nagovorili tudi podpredsednik SLS in poslanec v evropskem parlamentu Franc Bogovič, član Nove generacije in prvi podpredsednik SLS Modest Motaln, podpredsednica SLS Suzana Lara Krause, predsednica Glavnega odbora SLS Darija Jamnik, predstavnik svetniške skupine SLS v Državnem svetu RS Marjan Maučec in direktor Inštituta dr. Antona Korošca – INAK Primož Jelševar.

Ob koncu kongresa je potekala tudi krajša novinarska konferenca, na kateri so predsednik SLS Marjan Podobnik, gostitelj prireditve in gospodar Hiše Pečovnik Tomaž Pečovnik, predsednik odbora SLS Ljubno ob Savinji Rok Prušnik, evropski poslanec Franc Bogovič in drugi vidni člani SLS pozvali h koriščenju turističnih bonov pri ponudnikih turističnih storitev v Zgornji Savinjski dolini in na drugih turističnih kmetijah. S samo izbiro lokacije kongresa Nove generacije in novinarsko konferenco so želeli opozoriti na težke razmere malih turističnih ponudnikov in na lepe kotičke Slovenije, ki ostajajo premalo raziskani.

Dogajanje se je nato preselilo nekoliko nižje na Ljubno ob Savinji, kjer je potekal dobrodelni nogometni turnir v soorganizaciji SLS in občine Ljubno ob Savinji. Namen dogodka je bil zbiranje sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin, tudi za pomoč pri nabavi šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto, saj je epidemija koronavirusa močno zarezala v življenja še posebno tistih, ki so že prej trpeli pomanjkanje. Zbrana sredstva so izročili Župnijski Karitas Ljubno, Župnijski Karitas Luče in Šolskemu skladu OŠ Blaža Arniča Luče.

Vir slike: SLS

Za dober namen so kljub deževnemu vremenu bojevito nastopile ekipe Domačih podjetnikov, Prekmurcev, Slovenske ljudske stranke in Slovenske demokratske stranke. Tekme je odlično komentiral športni komentator Luka Svetina. Da je na igrišču vse potekalo, kot je moralo, sta skrbela sodnika Gojko Kusič in Vilijem Krajnc.

Prvo mesto je dosegla ekipa SLS, ki jo je vodil kapetan Marjan Podobnik. Drugo mesto so si priborili Prekmurci, tretje mesto pa Domači podjetniki.

Pokale sta podelila župan Občine Ljubno ob Savinji Franjo Naraločnik in predsednica glavnega odbora SLS Darija Jamnik.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice