Naprej na vsebino

Povej mi, kdaj si rojen, in povem ti, kdo si

Vprašanje, kdo človek je, kaj je njegovo bistvo in namen, je tako staro, kot je stara sama filozofija. Tekom tisočletij so se različni misleci trudili odgovoriti na to vprašanje. Odgovorov je toliko, kot je filozofov, ki so se s tem vprašanjem ukvarjali. Posledično se je kar nekaj ved razvilo prav z namenom, da bi končno našli odgovor na vprašanje, kaj človek je in kaj ga določa.

Po mnenju nekaterih je bila najbližje temu astrologija. Koliko temu verjamete, je vaša odločitev, a dejstvo je, da temu verjame kar veliko ljudi, in prepričana sem, da ste že slišali stavek »aha, tehtnica si, vse jasno«. Ali t. i. astrološko znamenje res določa, kakšen je vaš značaj, kakšne so vaše kompetence in kakšna je vaša usoda, boste tudi presodili sami.

Kar nekaj astroloških teorij o lastnostih in usodi posameznikov temelji na predpostavki, da ura, ob kateri se posameznik rodi, močno vpliva na njegove lastnosti in kompetence. Torej, ob kateri uri ste se rodili in povem vam, kdo ste?

Rojeni med peto in šesto uro zjutraj

Posameznik, ki je na svet prikukal med peto in šesto uro, je marljiv delavec in svoje delo opravlja odlično. Čuti potrebo, da iz kaosa ustvarja red, saj ga to izpolnjuje in osrečuje.

Ne postavlja si mej, ko pride do ljubezni, saj njegova ljubezen ne pozna podrobnosti, nič ni zanj bolj ali manj pomembno, ampak je in ljubezen je ter ni samoumevna. Zato za ljubezen tudi ne pozna denarne valute. Za svojo srčno osebo je posameznik, rojen med peto in šesto uro, pripravljen tvegati vse.

V bistvu je denar zanj le plačilno sredstvo, zato se dostikrat znajde v situaciji, ko brezglavo kupuje stvari, ki jih ne potrebuje, ker tako čuti in se mu zdi prav.

Rojeni med šesto in sedmo uro zjutraj

Rojeni med šesto in sedmo uro so običajno očarljivi, vedno elegantno oblečeni in urejeni. Njihovo stanovanje je okusno opremljeno in prizorišče številnih zabav za prijatelje in bližnje.

Odlikuje jih prijaznost do vsakogar, kar jih dostikrat drago stane. Prehitro zaupajo in se hitro čustveno vpletejo v dogajanje. Kadar pa čustva prevladajo razum, se nobena zadeva ne konča dobro.

Rojeni med sedmo in osmo uro zjutraj

Osebe, ki so rojene med sedmo in osmo uro zjutraj, veljajo za osebe »brez dlake na jeziku«. So glasne, nepremišljene in prepričane, da imajo vedno prav.

Pri svojem poslu so zelo uspešne, saj si znajo druge odlično podrediti. Dokler obvladujejo položaj, so strpne, ko pa se znajdejo v vrtincu spletk in nezaupanja, pokažejo svojo temno plat.

Rojeni med osmo in deveto uro dopoldne

Igra, šport, narava in veliko gibanja so edina želja rojenih med osmo in deveto uro. Vodi jih težnja, da presegajo meje, pa naj bo to na področju sociale, duhovnosti, kulture, športa …

Rojeni v tem času so pravi adrenalinci in prav iščejo dih jemajoče podvige.

Rojeni med deveto in deseto uro dopoldne

Rojeni v tem času so vedno na preži in vedno želijo imeti zadnjo besedo pri vsem, četudi o zadevi ne vedo nič.

Imajo izreden čut za organizacijo in disciplino, zato skoraj vedno dosežejo cilj, ki si ga zastavijo.

Srečni in izpolnjeni se počutijo vedno, ko lahko pomagajo drugim. A vendar imajo izoblikovano hierarhijo, komu pomagajo najprej. Člani družine so vedno na prvem mestu. Prav družina je ena izmed vrednot, ki jo najbolj cenijo, vendar tudi druge vrednote ne zaostajajo.

Rojeni med deseto in enajsto uro dopoldne

Osebe, rojene med deseto in enajsto uro, pri ljudeh ne opazijo spola, barve kože, statusa …, zanje so vsi ljudje enaki.

Imajo zelo dober občutek za posel. Konec koncev so vedno odprti za nove ideje, kompromise in so zelo razumevajoči.

Pri ljudeh so priljubljeni, saj so njihova iskrivost, iskrenost in veselje prav nalezljivi.

Rojeni med enajsto in dvanajsto uro

Rojeni med enajsto in dvanajsto uro so odlični t. i. nitkarji. Njihovo delo iz ozadja je običajno zelo uspešno. Glavne vloge jim ne ležijo preveč, saj za svoje delo potrebujejo svobodo in mir. 

Prav tako potrebujejo za napolnitev baterij dovolj miru, če tega nimajo, postanejo sitni in nevzdržni.

Rojeni med dvanajsto in eno uro popoldne

Osebe, rojene med dvanajsto in eno uro popoldne, preveč časa porabijo za nepomembne zadeve. Prav tako so zelo dlakocepske in obsedene s kontrolo nad vsem.

Na prvem mestu sta jim materialna varnost in zaščita družine, saj jim le dobri odnosi in varnost v družini prinesejo duševni mir. Zelo redko dajejo pobudo za nove stvari, prav tako jim ne gre ravno od rok vzpostavljanje novih stikov.

Rojeni med eno in drugo uro popoldne

Mnenje drugih je rojenim v tem času zelo pomembno. Negativno mnenje ali kritika jih pogosto vrže iz tira ali se jim usede globoko v srce. Zato včasih mislijo, da se vse, kar je nekdo rekel ali naredil, nanaša samo na njih.

Vladajoča vrlina, ki jim je lastna, je vztrajnost, ki jih lahko pripelje do izjemnega uspeha v poslu.

Rojeni med drugo in tretjo uro popoldne

Rojeni v tem času veljajo za najbolj zveste, kar pa jim daje dodaten bonus pri nasprotnem spolu in prav tako pri prijateljih, saj vedo, da se nanje lahko vedno zanesejo.

Ampak če menijo, da v življenju niso izpopolnjeni, bodo takoj poiskali drugega partnerja, prijatelja, službo …

Umetnost in kreativnost zasedata visoko mesto v njihovem življenju. Za otroke so pripravljeni žrtvovati vse, tudi partnerstvo.

Rojeni med tretjo in četrto uro popoldne

Osebam, ki so rojene v tem času, so zelo pomembni notranji občutki. Intuicija je tista, ki jih vodi povsod.

Načeloma so to zelo vljudne in zadovoljne osebe in okolica prav to pri njih najbolj občuduje. Ampak  kaj hitro se lahko zgodi, da se iz vljudne spremenijo v zadirčno in nadležno osebo, še posebej takrat, ko jih kdo zavrne brez tehtnega razloga.

Rojeni med četrto in peto uro popoldne

Rojenim v tem času je zelo pomemben denar in materialne dobrine, zato večino svojega časa posvetijo pridobivanju bogastva.

Zelo dobro predvidevajo prihodnje dogodke in v vsem vidijo širšo sliko na dolgi rok, zato jim je v življenju večkrat lažje kot drugim.

Rojeni med peto in šesto uro popoldne

Perfekcionizem je ena glavnih lastnosti oseb, rojenih v tem času. Cenjeni so tako zasebno kot tudi poslovno, dokler se pustijo voditi perfekcionizmu.

So zelo praktični in uspešno se soočajo z ljudmi, ki nasprotujejo njihovim načrtom. Kritika jim ne pride do živega, še več, postane jim izziv, kako kakšno stvar narediti bolje.

Rojeni med šesto in sedmo uro zvečer

Osebe, rojene v tem času, lahko samo v povezavi z drugimi dosežejo svoje cilje v življenju.

Jeza jih vodi pri vsem, zato za sklepanje prijateljskih vezi potrebujejo veliko potrpežljivosti. Jezi jih nepravičnost, ki pa lahko povzroči tudi globoke zamere. Te osebe redko odpuščajo, še težje pa pozabijo.

Rojeni med sedmo in osmo uro zvečer

Zaradi težnje po neprestanem tveganju se v družbi znajdejo na pomembnem položaju. Zaradi pretirane skrbi pred izgubo vrednot, lojalnosti, sočutja in pomembnosti so večkrat v sporu z drugimi in tudi sami s sabo. Dvom je ena izmed stalnic v njihovem življenju.

Rojeni med osmo in deveto uro zvečer

Rojene v tem času privlači vse, kar je oddaljeno in neznano. Svoj eliksir življenja doživljajo, ko potujejo daleč, na neraziskana in neznana področja.

Zvestoba ni ravno njihova vrlina, je pa vsekakor zelo nalezljiv njihov optimizem.

Rojeni med deveto in deseto uro zvečer

Zaradi pomanjkanja samozavesti so ljudje, rojeni med deveto in deseto uro zvečer, v očeh drugih pogosto počasni in vase zaprti. Toda ko se prepustijo, oddajajo v svojo okolico veliko topline in sočutja.

Veliko pozornosti namenjajo ljubezni in strasti. A imajo to rezervirano samo za njim pomembne osebe.

Rojeni med deseto in enajsto uro zvečer

Rojeni v tem času so izjemno inteligentni in pogosto mislijo popolnoma drugače od preostalega sveta. Svet vidijo čez drugačna očala, sončna.

Drugačen pogled jim omogoča, da obvladujejo najtežje težave. Vedno so v prednosti pred drugimi.

A ravno vse te lastnosti jih vodijo k aroganci ali samovšečnosti.

Rojeni med enajsto uro in polnočjo

Osebe, rojene v tem času, simbolizirajo notranjo svetlobo in omogočajo ljudem v svoji bližini lažje samouresničevanje.

Nagnjeni so k okultnim dejavnostim, zato so različne duhovnosti in verovanja del njihovega vsakdana.  

Ne marajo pa kompromisov. V njihovem svetu velja le črno-belo. Katera stran, pa mora biti po njihovem.

Rojeni med polnočjo in eno uro

Za osebe, rojene v tem času, je značilna agresivnost, povezana z vzdržljivostjo. Okolica jih vidi kot trmaste in zelo ponosne.

V ugodnih okoliščinah dosegajo neverjetne ustvarjalne dosežke. Ob sebi morajo imeti zelo potrpežljive in vztrajne učitelje, drugače svoje zmogljivosti usmerijo v napačno smer.

Rojeni med eno in drugo uro ponoči

Moč, prestiž in status so značilni za vse, ki so rojeni v tem času. Zato navadno trpijo, če vsega tega nimajo.

V življenju so običajno uspešni, ker jim uspeva akumulirati veliko energije, ki je na voljo. A če kljub temu tega ne dosežejo, so zelo samodestruktivni.

Rojeni med drugo in tretjo uro zjutraj

V tem času so rojeni zelo veseli posamezniki, ki imajo hkrati v življenju več vlog. So dinamični in lahko navdušijo vsakogar, ampak prav tako hitro tudi izgubijo zanimanje za stvari, ki so jih začeli. Vztrajnost ni v njihovem slovarju.

Zelo prepričljivi so pri iskanju izgovorov in pojasnil, zakaj nečesa niso opravili do konca ali vztrajali pri zastavljeni poti.

Rojeni med tretjo in četrto uro zjutraj

Osebe, rojene v tem času, so nežne in občutljive. Zelo hitro se jih da prizadeti, včasih z zelo neumno stvarjo, besedo, gesto …

So dokaz zvestobe in naklonjenosti ter temelj družinskega okolja. Zelo pomembna je zanje finančna varnost. Lahko bi rekli, da zelo spretno ravnajo z denarjem in ustvarjajo imperij za svoje domače.

Rojeni med četrto in peto uro zjutraj

Misli rojenih v tem času so vedno usmerjene k določenemu cilju. So polni koncentracije in pozitivne volje. V vsakem poslu in svojem dejanju najdejo smisel. Zelo so navezani na določene osebe, kar jim občasno povzroča težave.

Torej? Ali navedeno velja tudi za vas?

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Vernik
1 year ago

Povej, ali temu verjameš, in povem ti, kdo si.

Prijava na e-novice