Skip to content

Ali lahko Slovenija obstane brez vojske?

Vsaka država, ki želi normalno funkcionirati, ima vzpostavljen obrambni sistem. V nasprotju s tem se v Sloveniji vse bolj vzpostavlja ozračje, ki slovenski vojski ni naklonjeno. Pobude za minimizacijo vojske in sredstev zanjo prihajajo v glavnem iz stranke Levica, ki se kaže v vse bolj odkriti radikalnosti.

Preberite tudi:

Slovenska vojska: sredstev ni, vojakov premalo, oprema iztrošena, skladišča zastarela

Vojaški rok v službi človekovega napredka

»Slovenski fantje morajo v vojsko, da bodo moški«

Vprašanje obstoja slovenske vojske je vprašanje obstoja države

Nedavna potrditev odbora za obrambo, da država v obdobju med leti 2021 in 2026, investira v slovensko vojsko 780 milijonov evrov, je s strani Levice in njihovih podpornikov doživela buren odziv. Kot protiargument navajajo, da bi bilo bolje ta denar investirati v zdravstvo in v domove za ostarele.

Seveda se takšen predlog na prvi pogled zdi všečen, vendar gre pri vprašanju financiranja slovenske vojske, predvsem za vprašanje slovenske države in končno celo za vprašanje njenega obstoja. Obstoja države si preprosto ne moremo predstavljati brez ustreznega delovanja obrambnih sil.

Obstoj obeh jugoslovanskih držav je sovpadal z obstojem vojske

Če država ne namenja dovolj pozornosti lastnim obrambnim silam, je ta zagotovo prej ali slej obsojena na propad. Nedavna zgodovina nam takšne hipoteze povsem potrjuje. V trenutku, ko je starojugoslovanska vojska kapitulirala pred fašizmom in nacizmom, je država prenehala obstajati.

Prav tako je v trenutku, ko se je vojska Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ) obrnila proti lastnim narodom, ki je bil bistveni sestavni del države, je tudi druga Jugoslavija prenehala obstajati.

Jugoslovanska vojska je bila četrta najmočnejša v Evropi.
Jugoslovanska vojska je bila četrta najmočnejša v Evropi.
Vir slike: Slovenske novice

Zahteve Levice se zdijo nelogične

Zahteve Levice po ustavitvi investicij v lastno vojsko, so zato zelo nevarne, kar lahko vodi celo v konec slovenske državnosti. Glede na to, da se omenjena stranka povsem identificira z družbeno ureditvijo, ki je vladala v bivši Jugoslaviji, se po drugi strani zdijo njene zahteve kontradiktorne.

SFRJ je namreč vlagala ogromna sredstva v obrambne sile. Po ocenah analitikov naj bi bila celo četrta najmočnejša armada v Evropi. Poleg tega je Slovenija, kot ena izmed republik znotraj SFRJ, za vojsko prispevala neprimerno več sredstev, kot jih prispeva danes za lastne obrambne sile.

Tudi filozofija komunistične partije je bila na prvi pogled nelogična

Komunistična partija, iz katere se je »rodila« povojna Jugoslavija, je bila pred vojno izrazito protimilitaristično razpoložena. Jože Možina, avtor knjige Slovenski razkol, med drugim omenja, da so komunisti, ki so delovali v kraljevini Jugoslaviji, bili negativno razpoloženi do kraljeve vojske.

Zanimivo je, da so med 2. svetovno vojno komunisti s partizanskim gibanjem vzpostavili popoln monopol nad vsemi odporniškimi gibanji, kar pomeni, da so priznavali samo partizansko vojsko kot tisto, ki se lahko edina bori proti okupatorju. Če potegnemo vzporednice z njihovim negativnim razpoloženjem do kraljeve vojske, njihovo nasprotovanje ni izviralo iz želje po izključitvi kakršnega koli nasilja, ampak je bilj njihov namen ravno obraten.

Nasprotovanje vojski je komunistom odprlo »vrata« revolucije

Zlom strarojugoslovanske vojske in onemogočanje kakršnega koli odporniškega gibanja zunaj komunistične partije, je bila samo »voda na mlin« monopolizacije kasnejšega partizanskega gibanja. Takšna situacija je odprla prosto pot revoluciji, ki jo je komunistična partija tudi uspešno izpeljala.

Da je stranka Levica v bistvu »fotokopija« bivše komunistične partije, lahko razberemo že z njene spletne strani. Izrazi, kot so revolucija, socializem, imperializem so izrazi, ki izvirajo iz oktobrske revolucije 1917, ko je bil izvršen prvi nasilen prevrat, ki ga je izvedla komunistična partija.

Kdor govori danes o revoluciji, izpričuje svoje zastarelo razmišljanje

Zaskrbljujoče je, da Levico podpira veliko mladih, kar govori o dejstvu, da se del mladih, ozira v čase, za katere smo bili pred tridesetimi leti prepričani, da so za vedno stvar preteklosti. Kdor danes govori o revoluciji, pomeni, da je njegovo razmišljanje zastarelo in sega 100 let, v čas ko se je revolucija prvič zgodila.

Sicer ima beseda revolucija pomen, ki je sam v sebi nazadnjaški. Iz Darwinove teorije razvoja vrst je poznana beseda evolucija. Sama beseda evolucija namreč pomeni napredek, razvoj, sprememba. Besedni člen »re« pa pomeni »ponovno«.

Beseda »revolucija«, pomeni, vrniti se na začetek razvoja

Tako pomeni beseda »revolucija«, vrniti se na ponoven začetek razvoja. V skladu z razmišljanjem Levice in njenih simpatizerjev, lahko vidimo, da se dejansko vračajo v preteklost – sto let nazaj, v čase Leninove oktobrske revolucije. Glede na to, da so bile vse komunistične revolucije, vključno z jugoslovansko, zelo krvave, nas lahko upravičeno skrbi, kakšno obliko revolucije si stranka Levica v resnici zamišlja?

Iz do sedaj zapisanega lahko upravičeno sklepamo, da pri negativnem odnosu do slovenske vojske s strani Levice ne gre za skrb zaradi denarja davkoplačevalcev. Prav tako ne gre za skrb za zdravstvo in socialo, ampak gre predvsem za vzpostavitev ugodne priložnosti za prevzem oblasti.

Vračanje 100 let nazaj in zavračanje vojske vodi po poti do tiranije.
Vračanje 100 let nazaj in zavračanje vojske vodi po poti do tiranije.
Vir slike: Russian Beyond Slovenija

Zadnji dom upokojencev je bil zgrajen v času prve vlade Janeza Janše

Zanimivo je, da so se zahteve po vlaganju sredstev v zdravstvo in socialo v intenzivni meri pojavile šele v času tretje vlade Janeza Janše, medtem ko so vsa pretekla leta o vsem tem skoraj molčali. Prav tako je zanimivo, da se je zadnji dom za upokojence zgradil leta 2005, ravno v času prve vlade Janeza Janše.

Z izjemo enoletne vladavine druge vlade Janeza Janše, so bile v Sloveniji od leta 2008 do 2020 na oblasti samo leve vlade. Spomnimo, da so bile v času druge Janševe vlade organizirani množični protesti, prav tako so organizirani petkovi protesti v času tretje Janševe vlade.

V ozadju protestov in pritiskov je prevzem oblasti

V ozadju protestov in pritiskov levih političnih strank, od katerih je vsekakor najglasnejša Levica, ni skrb za blaginjo državljanov. Leve vlade, ki so v tridesetih letih vladale v Sloveniji, so namreč imele dovolj priložnosti, da bi se izkazale na vseh področjih, za katera zdaj padajo očitki na aktualno vlado.

V ozadju napadov na našo vojsko in v ozadju skrbno organiziranih protestov ni nič drugega, kot želja po oblasti. Poleg tega nas lahko zgodovina dobro pouči, da je lahko v ozadju mačehovskega odnosa Levice do slovenske vojske tudi načrtno rušenje države, z namenom vzpostavitve standardov, ki jih narekuje zakonitost revolucije.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Boris Nemec
Boris Nemec
3 years ago

nehajte Levico zmerjati s komunisti, ker jim s tem priznavate, da so potomci tistih komunistov , ki imajo zaslugo za nastanek slovenske države LRS-SRS v letu 1945. Levica so liberalno levičarski anarhisti, ki želijo uničiti slovensko državo. Komunisti bi sedanjo Levico pospravili v izolacijo na Goli otok.

Prijava na e-novice