Skip to content

ZA ali PROTI, za vodo menda gre?

Le še kakšna ura nas loči do volilnega molka in ravno toliko časa imam, da še zlijem mnenje v tale prispevek in se začenjam pripravljati na novo top temo, ko se bodo lomila kopja. Saj ne bo važno kaj je res, važno bo le, da se postavimo na dve strani in eni drugemu dokazujemo, da imamo prav, ker očitno nihče nima svojega življenja, še manj pa zna razmišljati s svojo glavo.

Nekako sem prepričan, da je naslednja tema Zakon o nalezljivih bolezni, ki ni nič drugega kot popravek zakona, ki bi moral biti že davno nazaj popravljen. Veliko pred tem, ko je krmilo države prevzel JJ. Se še spomnite, ko so eni odvetniki za pet minut slave »pomagali« ljudem, da so svojo pravico iskali na ustavnem sodišču, ker so jih zlobni policisti kaznovali, ker so kršili neustavne ukrepe?

Se še spomnite, kako so osrednji mediji veličastno oznanjali, da je ustavno sodišče presodilo, da so bili ukrepi neustavni? Seveda se, ker ste po vsej verjetnosti z veseljem delili in všečkali. No, zaradi te odločitve ustavnega sodišča, je morala vlada sprejeti popravke omenjenega zakona. Vse kar so naredili, so v zakon zapisali, kaj se zgodi, če pride do ponovne okužbe s katerimkoli virusom.

Natančno je zapisano, kaj vse lahko vlada določi, v teh določilih pa ni ničesar, kar že ne bi videli in doživeli. Le, da tokrat ne bomo vsak teden kot idioti čakali, če bo vlada ukrepe podaljšala. In to je tudi vse! Nikjer, v niti eni točki ni zapisano, da bo ZNB omogočil obvezno cepljenje. Pika.

A če ste vsaj malo spremljali zapise prijateljev, znancev na socialnih omrežjih, veste, da se pripravlja že peticija v organizaciji teh veleumov, ki so prepričani, da covida ni, da je vse skupaj le laž, ker vas želi Bill Gates čepirati, ker ga resnično zanima, kaj Štefka iz Odranc počne. Mogoče bi jim kdo moral povedati, da so monopol nad čipi prevzeli Kitajci.

Bistvo, iz nekaj čisto preprostega, kar je dobro, nastaja štala, ki jo bodo določeni politiki posvojili, da bodo lahko naprej igrali igrico »Samo Janša ne!«. Sicer si ne želim, ampak mislim, da bomo rabili četrti val, ker drugače si KUL-ovci ne bodo mogli več igrati. Pa jim lahko že en kupi tista vedra, lopatice in grabilce, da bodo dali že mir.

A da se vrnem na referendum o vodi, ki ima toliko s pitno vodo, kot imam jaz milijonov na računu – nič. In ne, ne grem volit, iz čisto preprostega razloga, ker ne bom številka v statistiki v že omenjeni igrici. A če bi mi cerkveni zvon padel na glavo, bi obkrožil ZA.

Da ne pozabim, sem oboževalec JJ (ne vem sicer kaj to pomeni), ovca (beee ali meeee), podpiram desne (karkoli že to pomeni), ne znam razmišljati z glavo (ha?!), nimam pojma, pustil bom, da privatizirajo vodo (hm… tudi ne vem kaj to natančno pomeni in kako zgleda), da nam vzamejo pitno vodo (samo, da vino ostane) … sem še kaj pozabil? Hudiča, en je pozabil še dodati, da bodo v vodo zdaj dali čipe, da bodo lahko sledili še tistim, ki se nočejo cepiti.

V vsem tem času sem prebral toliko neumnosti o tem, v čem je bistvo referenduma, da mislim, da imamo v Sloveniji resnično najboljše pisce pravljic in najboljše talente. Ker človek, da kaj tako neumnega spiše, reče mora imeti poseben talent. To nam normalnim oziroma dokaj normalnim ni dano.

Na trenutke ne veš več, če se folk dela norce iz tebe, ali so res tako kratkega uma. Ko je udaril covid me je zapustilo nekaj prijateljev, ker menijo, da sevam in se ne želijo okužiti. Zbirajo pa že denar za moj pogreb. Bog pomagaj! V tem referendumski bitki za vodo pa… kaj naj rečem, čas je za nove prijatelje.

Aktivisti za okolje, pa to?!
Aktivisti za okolje, pa to?!
Vir slike: Splet

Ker nimam svojega življenja sem dejansko šel brati zakon, ne obnove, obnov, oziroma nore zapise NVO, ki jim še narisanih ovc ne bi dal pazit. Zakon, v tisti obliki, ko si moraš vklopiti povečavo na računalniku in počasi bereš suhoparne besede. Še celo tako nor sem bil, da sem prebral zakon, ki je veljal pred tem.

Samo tako bom rekel, če bi bil učitelj v osnovni šoli in bi ocenjeval obnovo zakona, bi vsi, ki promovirajo propagando proti dobili šus. Za občutek – se še spomnite Trnuljčice? Deklica, ki so jo vzgajale vile, ker jo je ob rojstvo zlobna vila začarala in naj bi se na 16. rojstni dan pičila na kolovrat in zaspala. Iz spanja pa naj bi jo prebudil poljub ljubezni?

Trnuljčica je zakon, tisto kar vam pa nasprotniki ponujajo je pa zgodba Sneguljčice. Tudi deklica, ki jo je zlobna mačeha hotela ubiti, a je Sneguljčica pobegnila k palčkom. Mačeha jo je našla in zastrupila. Princ pa jo je sicer prebudil s poljubom.

No in zdaj se kregamo, da je v Trnuljčici zlobna vila hotela biti najlepša in jo je zato zastrupila z jabolkom. Pa, da Trnuljčica spi v kristalni krsti in jo pazi sedem palčkov. 

Mislim, da počasi razumete kaj vam želim povedati.

Pri zakonu JE sodelovala stroka in so poslušali njihovo mnenje. Zakon NE omogoča gradnje ob vodah, ampak jih omejuje. Zakon ima varovala tudi še v drugih zakonih. Če ste kdaj gradili hišo veste kaj vse ste potrebovali in kolikokrat ste želeli koga zadaviti, ker so se postopki zaustavljali. No, tudi tukaj je enako.

Zgolj vprašanje za aktiviste PROTI – zakaj za vraga bi kdo črpalko gradil ob vodi, a vi veste, kaj to vse za sabo potegne? Ker če… potem vam je jasno, zakaj nihče ni tako nor.

Torej z zakonom bodo občine KONČNO lahko naredile vse za poplavno varnost in bodo domovi, večino na podeželju, varni. No, ko smo že tu. Ste opazili, da je večino najbolj glasnih aktivistov doma v velikih mestih? Oni vsekakor vedo, kaj potrebujete za gradnjo in kako je živeti ob reki, ki poplavlja ob vsakem večjem nalivu?

To so po večini isti osebki, ki mislijo, da so medvedi luštni in da se jih ne sme pobijati. Ko pa medvedi kolovratijo po ozemlju, ki je njim tuje in uničujejo vse mogoče, so pa tiho.

Takšnih in podobnih primerov je še ogromno in skoraj vse v zadnjem času imajo samo eno skupno točko – smo proti, ker to želi uvesti Janša. Slovenija ni več katoliška, ampak razvijamo vero v Janšo. Vse se v zadnjem času vrti okoli njega. In ne morem mimo, da ne vprašam – ZAKAJ?!

Če bi bili sredi puščave in bi bili na zadnjih atomih moči, pa bi vam Janša ponudil vodo, bi vi rekli ne in raje umrli. Tako daleč smo prišli. Ni pomembna vsebina. Ni pomembno kaj je res in kaj ni. Pomembno je le, da je proti vitezu teme.

Pa kaj ste vi normalni? Ne živimo v diktaturi, ker če bi, bi Bled in še kakšen otok bil namenjen čemu drugemu kot je zdaj. Živimo pa v hudo nori državi, kjer je večina tako nestrpna, da si počasi ne bomo upali niti do bližnje trgovine, ker bo na vsakem koraku nekdo, ki nam bo grozil in nas prepričeval, da je Zemlja ravna, da je Bill Gates vesoljec in da nas Janša hoče čepirat, da bo iz nas naredil ovce.

Vsaj slednjega ne rabi, ker to smo že, vsak dan bolj. Ampak počasi se bodo ovce uprle, da je diskriminatorno do njih, ker so one pametnejše.  

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice