Skip to content

Marjan Podobnik ne bo kandidiral na parlamentarnih volitvah

Kar se je že nekaj časa šušljalo in o čemer je med vrsticami tudi sam govoril na seji glavnega odbora Slovenske ljudske stranke prejšnji teden v Ankaranu, se očitno uresničuje. Marjan Podobnik po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah ne bo kandidiral na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Čas in energijo namerava usmeriti v dodatno krepitev SLS na terenu, kjer je sicer SLS že doslej ena najbolje organiziranih slovenskih strank. V pol zaprtem krogu ob seji GO SLS v Ankaranu je govoril tudi o precej velikih nahrbtnikih, ki ga ima sam in še kdo v SLS in tudi v krogu gibanja Povežimo Slovenijo. Kot se je izrazil, so mu ta nahrbtnik napolnili predvsem drugi, precej pa je prispeval tudi sam in s takim nahrbtnikom je težko zmagati na volitvah.

Podobnik, ki je glede na nekatere slabše rezultate javnomnenjskih raziskav presenetljivo dobrovoljno deloval na zadnji seji GO SLS, je ob analizi političnih razmer in pripravah na volitve med drugim povedal: »Ne mislim ponavljati razlogov mojega zadovoljstva in optimizma, lahko povem le, da sem zelo malo tvegal, ko sem pred časom z več ljudmi stavil tisoč evrov, da bo naša skupna lista na volitvah dobila več kot 15 % glasov.«

Očitno so med razlogi za tak optimizem tudi ljudje, ki imajo v nahrbtnikih boljšo vsebino in lahko dosežejo zmago na volitvah.

Skupna lista Povežimo Slovenijo (PoS) je sicer, kot jo opisuje koordinatorka gibanja dr. Nada Pavšer, močna platforma za uspešno kandidaturo ne le strankarsko opredeljenih kandidatov, županov in županskih list, ampak predvsem tudi tistih, ki se zaradi pretežno slabega ugleda političnih strank ne želijo politično ali ideološko opredeljevati. V PoS-u verjamejo, da bo to spodbudilo h kandidiranju ali podpori tudi druge najboljše, najuspešnejše in najbolj kompetentne nosilce odgovornih funkcij v gospodarstvu in na drugih področjih.

Osnovni cilj PoS-a je sodelovanje različnih, ki želijo dobro Sloveniji in njenim državljanom.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice