Naprej na vsebino

Na dogodke SLS samo z negativnim testom na covid-19

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 13.674 aktivnih primerov okuženih s covidom-19. Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh je 927, v preteklem dnevu je bilo potrjenih 940 novih primerov okužbe.

V luči preprečevanja širjenja okužb se na različnih nivojih iščejo različne rešitve. Od PCT pogoja malodane povsod in za vse, pri čemer je testiranje plačljivo razen za redke izjeme, med katerimi so tudi tisti, ki imajo zdravniško potrdilo o alergijski reakciji po prvi dozi cepljenja. V državni upravi testiranje za zaposlene ne bo več zadostovalo. Uvaja se namreč pogoj PC (preboleli, cepljeni).

Strokovna skupina je predlagala pogoj PC (preboleli in cepljeni) za vse državljane od faze, ko bi bili zapolnjeni dve tretjini razpoložljivih intenzivnih postelj za covidne bolnike. Na predlog se je danes odzval minister za zdravje dr. Janez Poklukar, ki je predlog podprl.

Svoj predlog za preprečevanje širjenja okužb  covidom-19 smo danes podali tudi na tajništvu Slovenske ljudske stranke (SLS): »Zaradi številnih primerov, ko na različnih srečanjih pride do okužb s covidom-19 s strani posameznikov, ki so bili cepljeni, ali oseb, ki so prebolele covid-19, bodo do nadaljnjega na dogodkih v organizaciji SLS, kjer bo veljal pogoj PCT, morali vsi udeleženci, tako necepljeni kot cepljeni in prebolevniki, predložiti negativen test na covid-19.

V spopadu z epidemijo covida-19 prihaja do zelo različnih pogledov na učinkovitost posameznih ukrepov za zajezitev epidemije. Eden od ukrepov za preprečevanje okužb je pogoj PCT. Ker je dokazano, da obolevajo in tudi širijo virus ne le necepljeni, pač pa tudi cepljeni in prebolevniki, je edino smiselno obvezno testiranje na covid-19 za vse zdrave osebe ali pa za nikogar.

Ker je po veljavnem odloku testiranje za necepljene osebe za obisk različnih dogodkov obvezno, bomo do nadaljnjega za udeležbo na prireditvah v organizaciji SLS, kjer velja pogoj PCT, zahtevali negativen test na covid-19 od vseh udeležencev.

O nadaljnjih korakih bodo v kratkem odločali organi SLS.«  

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments