Naprej na vsebino

Prejeli smo: SKZ pri SLS: Zaradi alarmantnih razmer zahtevamo dodatna sredstva za kmetijstvo ali pa bo vseslovenski protest

Slovenska kmečka zveza pri SLS (SKZ pri SLS) že dlje časa opozarja, da se v času, ko se delijo milijarde za pomembne, potrebne pa tudi nepotrebne stvari, kmetom pogosto vrže le drobtinice, pri čemer se pozablja, da so prav kmetje tisti, ki pridelujejo hrano, hkrati pa skrbijo, da podeželje ostaja obdelano in urejeno. Prav to je bil razlog za enotno zahtevo Sveta KGZS (Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije), na pobudo svetnikov SKZ (Slovenske kmečke zveze), za dodatnih 380 milijonov evrov sredstev za kmetijstvo v naslednjih petih letih.

Preberite tudi:

Ali je SLS, ko gre za kmetijstvo, Vladi RS pokazala zobe?

Prejeli smo: SKZ pri SLS: Strateški načrt za izvajanje SKP gre v napačno smer

Ob zadnjem dnevu jesenskega kmetijsko obrtnega sejma v Komendi so v sporočilu za javnost, pod katero se je podpisal podpredsednik SKZ pri SLS Marko Cigler, ponovno opozorili na zahteve KGZS in drugih kmečkih organizacij in napovedali, da v kolikor zahteve ne bodo uresničene, se obeta kmečki protest.


»Zaradi alarmantnih razmer v več kmetijskih panogah, posebno za srednje velike in manjše kmetije, še posebno v hribovsko višinskih in drugih območjih z omejenimi dejavniki, Slovenska kmečka zveza pri SLS (SKZ pri SLS) zahteva takojšnje ukrepanje vlade, sicer bo v nekaj letih propadlo na tisoče slovenskih kmetij.Brez dodatnih minimalno 380 milijonov evrov sredstev za kmetijstvo v naslednjih 5 letih je po mnenju SKZ pri SLS popolnoma nemogoče uspešno prilagajati slovensko kmetijstvo novim okoljskim in tržnim razmeram, ohraniti mlade na kmetijah, povečati samooskrbo Slovenije z domačo hrano ter ohranjati obdelano in poseljeno podeželje.
 
SKZ pri SLS je na včerajšnjem srečanju v okviru jesenskega kmetijsko obrtnega sejma v Komendi v celoti podprla zahteve Kmetijsko gozdarske zbornice (KGZS) in drugih kmečkih organizacij za pridobitev dodatnih minimalno 380 milijonov eur sredstev za kmetijstvo v naslednjih 5 letih.
 
Če ta zahteva do vključno 31. oktobra ne bo uresničena, SKZ pri SLS pričakuje, da bo KGZS v sodelovanju z drugimi kmečkimi organizacijami nemudoma organizirala in izvedla vseslovenski kmečki protest. V nasprotnem primeru bo vseslovenski protest organizirala SKZ pri SLS, k sodelovanju pa bodo povabljene tudi vse druge zainteresirane kmečke organizacije.
«

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice