Skip to content

Digitalne banke: N26

Danes je na vrsti nemška banka N26, ki je z več kot sedmimi milijoni strank uvrščena tudi na Forbes seznam najboljših bank po svetu. Skupaj z banko Revolut, ki smo jo predstavili v prejšnjem prispevku, je na samem vrhu evropskih digitalnih bank.

Preberite tudi:

Digitalne banke: Revolut

V svojem bistvu so delovanja oziroma poslovanja digitalnih bank med seboj zelo podobna, s tem, da se mogoče ena banka bolj osredotoči na posojila, medtem ko se druga osredotoči na zavarovanja in podobno.

Pri banki N26 lahko račun odprete brez urejanja papirjev in, po njihovih besedah, v samo osmih minutah preko telefonske aplikacije. Vir slike: N26.
Pri banki N26 lahko račun odprete brez urejanja papirjev in, po njihovih besedah, v samo osmih minutah preko telefonske aplikacije.
Vir slike: N26.

Tudi pri N26 so tako na voljo določeni paketi, med katerimi je osnovni brezplačen, pri drugih pa plačujemo mesečno nadomestilo za neke dodatne ugodnosti in funkcije. Svoj račun lahko odprete brez urejanja papirjev in, po njihovih besedah, v samo osmih minutah preko telefonske aplikacije.

N26 ima seveda urejeno polno bančno licenco, kar pomeni, da so vaši depoziti tudi polno zaščiteni do višine 100.000 evrov.

Bančne storitve, kot so nakazila in podobno, lahko urejate v celoti preko mobilne aplikacije N26 ali preko spletne platforme. Oboje je v angleškem jeziku.

V vsakem paketu pridobite nekaj brezplačnih dvigov na bankomatih v evro območju, v kolikor pa presežete določeno kvoto, se zaračuna provizija v višini 2 evra na dvig. Podobno velja za dvige v tujini oziroma izven evro območja – v nekaterih paketih so brezplačni, v drugih pa se vam bo zaračunala provizija v višini 1,7 % na posamezen dvig.

Podračuni ali »Spaces«

Plačljivi računi omogočajo storitev podračunov, ki jo je N26 poimenoval »Spaces«. Te podračune lahko ustvarite znotraj aplikacije ali spletne banke ter v njih nalagate denar, ki ga želite privarčevati ali zgolj nameniti za neke določene stvari.

Podračune lahko delimo z drugimi uporabniki. Vir slike: N26.
Podračune lahko delimo z drugimi uporabniki.
Vir slike: N26.

Te podračune lahko tudi delimo z drugimi uporabniki. Na tak način do denarja v določenem podračunu dostopa tudi drug uporabnik. Ta uporabnik lahko seveda tudi sam dodaja denar v deljen podračun in tako lahko varčujete za nek skupen cilj, na primer skupno potovanje.

N26 Standard – brezplačno

Raziščimo brezplačen N26 bančni račun. To je račun, namenjen povprečnemu uporabniku, ki lahko tako uporablja vse nujne bančne storitve brez mesečnih nadomestil za vodenje računa, kot smo jih vajeni pri slovenskih bankah.

 • Brezplačna virtualna in fizična debetna kartica – za fizično kartico se doplača poštnina v višini 10 evrov;
 • brezplačna uporaba mobilne banke in spletne banke za pošiljanje in prejemanje denarja, pregled stanja, zamrznitev kartic in podobno;
 • trije brezplačni mesečni dvigi na vseh bankomatih v evro območju;
 • pomoč uporabnikom preko pogovora v mobilni aplikaciji, dosegljiva 24 ur 7 dni v tednu.

N26 Smart – 4,90 evrov/mesec

Smart je namenjen uporabnikom, ki se radi poglobijo v vodenje svojega računa ter statistiko porabe in varčevanja denarja. Vir slike: N26.
Smart je namenjen uporabnikom, ki se radi poglobijo v vodenje svojega računa ter statistiko porabe in varčevanja denarja.
Vir slike: N26.

Naslednji N26 račun se imenuje Smart in je namenjen uporabnikom, ki se radi poglobijo v vodenje svojega računa ter statistiko porabe in varčevanja denarja.

Poleg vsega, kar pridobimo z brezplačnim računom, je tukaj še:

 • debetna kartica v eni izmed petih barv;
 • dodatna debetna kartica ob enkratnem doplačilu;
 • pet brezplačnih mesečnih dvigov na vseh bankomatih v evro območju;
 • 10 podračunov »Spaces« za varčevanje in razvrščanje denarja;
 • možnost povezovanja podračunov »Spaces« z 10 drugimi uporabniki za skupno varčevanje;
 • možnost varčevanja z zaokroževanjem plačanega zneska – razlika do naslednjega polnega evra se avtomatsko prenese na varčevalni račun;
 • partnerski popusti;
 • pomoč uporabnikom preko telefonske linije 7 dni v tednu.

N26 You – 9,90 evrov/mesec

Paket You se osredotoča na posameznike, ki radi potujejo. Vir slike: N26.
Paket You se osredotoča na posameznike, ki radi potujejo.
Vir slike: N26.

Prehodni med plačljivi paketi je You, ki se najbolj osredotoča na posameznike in družine, ki radi potujejo. To se odraža v storitvah, ki jih nudi omenjeni bančni račun, ki med drugim vključujejo razna zavarovanje in dvige v tujini:

 • neomejeni brezplačni dvigi na bankomatih izven evro območja v vseh valutah razen evra;
 • zdravstveno zavarovanje v tujini v nujnih primerih do višine 1.000.000 evrov za lastnika računa, njegovega zakonca in otroke – vključeni so tudi zobozdravstveni nujni primeri;
 • zavarovanje do 10.000 evrov v primeru odpovedi potovanja;
 • covid-19 zavarovanje, ki krije vse zdravstvene stroške ali stroške odpovedi potovanj zaradi covida-19;
 • zavarovanje letalskih letov v primeru 4-urne zamude ali več;
 • zavarovanje letalske prtljage;
 • zavarovanje pri zimskih športih;
 • zavarovanje v primeru storitve souporabe vozil (»car sharing«) ali najema električnih koles in električnih skirojev.

N26 Metal – 16,90 evrov/mesec

N26 Metal je najširši in seveda najdražji bančni račun, ki ponuja vse storitve, ki bi jih potrebovali pri upravljanju s financami. Vir slike: N26.
N26 Metal je najširši in seveda najdražji bančni račun, ki ponuja vse storitve, ki bi jih potrebovali pri upravljanju s financami.
Vir slike: N26.

N26 Metal je najširši in seveda najdražji bančni račun, ki ponuja vse storitve, ki bi jih potrebovali pri upravljanju s financami. Posebnost tega računa je kovinska debetna kartica, ki jo seveda uporabljate kot vsako plastično kartico.

 • 18-gramska kovinska debetna kartica v treh različnih odtenkih;
 • osem brezplačnih dvigov na bankomatih v evro območju na mesec;
 • zavarovanje pri najemu avtomobila;
 • zavarovanje v primeru kraje ali poškodbe telefona;
 • posebna telefonska linija za hitrejši dostop do svetovalca.
Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Kajtimar
Kajtimar
2 years ago

Pozabili ste povedati, da v Sloveniji sploh še ni na voljo oziroma se lahko kvečjemu pridružiš “čakalni listi”. Precej bistven podatek, ne?

N26 Standard for personal use is currently not available in your country. Join the waitlist or check out our premium plans. “Prijava na e-novice