Skip to content

Prejeli smo: Odprto pismo varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev RTV SLO

Spoštovana ga. Marica Uršič Zupan!

Čestitam vam za novo delavno mesto varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija. Saj ne vem kako bi vam napisal, saj ne želim biti žaljiv. Nova metla pometa najbolje, a to bomo gledalci in poslušalci RTV SLO šele spoznali.

Začnimo s tem, da moram mesečno plačevati RTV prispevek, ker imam elektriko. Čudno, da ne plačujem poletov na luno, ker imam avto. Pri tem moram poslušati zavajanje in manipulacijo preko osrednjega slovenskega medija vse od kar gledam našo televizijo. OK, v prejšnjih časih še razumem, da je moralo biti tako, a po demokratizaciji in osamosvojitvi Sloveniji, ne razumem. Naj navedem samo zadnji primer.

Včeraj ste pri Dnevniku predstavili novo predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsola. Niti enkrat niste povedali, da je članica Evropske ljudske stranke, medtem, ko je ste tri krat omenili stranko socialistov in še nekaj drugih strank, ki so v Evropskem parlamentu. Kaj šele, da bi omenili, da je Evropska ljudska stranka največja stranka v Evropskem parlamentu. Ime Evropska ljudska stranka tako ali tako zelo redko omenjate. Ali se bojite, da se bomo Slovenci vprašali zakaj mi ne izvolimo Slovenske ljudske stranke v slovenski parlament? Ali pa vam kdo naroča kaj smete in kaj ne? Ali pa ste sami tako vezani na KUL, da o njem poročate pri vsakih poročilih?

Še nekaj mi leži na duši že več kot 30 let. Nikoli niste poročali o taborih Slovenske ljudske stranke (SLS) oziroma prva dva sta bila od Slovenske kmečke zveze (SKZ). Samo JBTZ in Nova revija sta začela osamosvojitev in demokratizacijo Slovenije. Taborov očitno sploh ni bilo, miroljubnih srečanj več tisoč ljudi za našo Slovenijo očitno sploh ni bilo. Verjetno bo moral gospod Jože Možina (ali kakšen od njegovih naslednikov)  čez nekaj desetletij postaviti tabore po 1988 v zgodovinsko resnico in v pravi zgodovinski okvir. Tako kot so zgodovinsko zelo pomembni tabori Slovencev od leta 1868 do leta 1871.

Predlagam, da spremenite ime. Iz RTV Slovenije v RTV KUL. Resno pa vas vprašam nekaj drugega! Kako pričakujete plačevanje naročnine, če gledalce zelo slabo obveščate? Slabo obveščeni Slovenci sprejemamo slabe odločitev in potem nam zmanjka denarja za plačevanje RTV naročnine. Izgovor, da ne znam pisati, je bil dober za Primorske novice leta 1990, danes ne pride več v poštev. Izgovor, da Nova24TV ne poroča objektivno, tudi ne pride v poštev – vsi vemo čigava je ta televizija. Tudi ostali morebitni izgovori bodo samo izgovori. Treba je bistveno spremeniti poročanje RTV Slovenija!

Ena od posledic takega poročanja v Sloveniji je tudi to, da vodilni politiki desne in leve strani (poleg nesprejemljivih medsebojnih obračunavanj, ki jih vaša RTV tudi vestno objavlja) nikoli ne pridejo skupaj na države proslave. Prišli pa so skupaj na pogreb Ivana Omana. Mogoče bodo prišli skupaj tudi na pogreb Republike Slovenije.

To bom objavil tudi v kakšnem mediju, ki objavlja resnico. Kot odprto pismo RTV Sloveniji. Vse dobro vam želim Primorka! In veliko zdravja!

Vitomir Bric

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice